Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Κόντρα Στ. Κωνσταντινίδη – «Πολίτη» με αφορμή το πετρέλαιο θέρμανσης

«Πόλεμος» δηλώσεων ξεκίνησε ανάμεσα στο βουλευτή Φλώρινας της Ν.Δ. Στάθη Κωνσταντινίδη και στην ημερήσια εφημερίδα «Πολίτης». Αφορμή αποτέλεσε το θέμα της εξίσωσης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης. Η εφημερίδα σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της με τον τίτλο «Σκληρή και άδικη για τη Φλώρινα» και αναφερόμενη σε αυτή την απόφαση είχε γράψει:
«Τα δεινά της Φλώρινας τελειωμό δεν έχουν. Έτσι μετά την κατάργηση της Τράπεζας της Ελλάδος, την αναστολή- κατάργηση της Σιδηροδρομικής γραμμής, την απώλεια των ΤΕΙ, την μη κατασκευή του κάθετου άξονα και τόσων άλλων απωλειών, το τελειωτικό χτύπημα για το νομό μας ήρθε με την προχθεσινή απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, με την οποία εξισώνεται ο φόρος πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης.
Πριν ακόμα σβήσουν τα καλοριφέρ οι συμπολίτες μας, οι κυβερνώντες θεώρησαν τον καταλληλότερο χρόνο να πάρουν την παραπάνω απόφαση με την οποία φέρνουν σε πλήρη απόγνωση χιλιάδες νοικοκυριά στον νομό μας, αλλά και σε όλη την Δυτική Μακεδονία.
Σε έναν νομό που η διάρκεια του Χειμώνα δεν έχει τελειωμό, σε έναν νομό που είναι πρωταθλητής στην ανεργία, με χιλιάδες νέους να είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, η απόφαση της κυβέρνησης να εξισώσει το πετρέλαιο θέρμανσης με αυτό της κίνησης, επιεικώς μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ανάλγητη και κοινωνικά άδικη.
Το ερώτημα πλέον είναι πως αντιδρούμε ως κοινωνία και τι πρέπει να περιμένουμε από όλους αυτούς που διαχειρίζονται τις τύχες μας.
Η εμπειρία μας μέχρι σήμερα από προηγούμενες απώλειες που αφορούν το νομό μας, μας κάνει να μην αισθανόμαστε και πολύ αισιόδοξοι για θετική έκβαση των πραγμάτων. Καλό είναι όμως να θυμηθούμε τις θέσεις πρώτα των βουλευτών μας για το παραπάνω ζήτημα.
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, όταν κυβέρνηση ήταν η Νέα Δημοκρατία, στις πιέσεις που δεχόταν από τους δημοσιογράφους και όχι μόνο, να μεταφέρει το αίτημα του λαού της Φλώρινας για επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης η θέση του ήταν η εξής: «Το αίτημα είναι αντισυνταγματικό και με την ίδια λογική θα έπρεπε να δοθεί και στους Aθηναίους επίδομα κλιματισμού..!»
Σήμερα, ο κ. Κωνσταντινίδης μετά την αρνητική αυτή εξέλιξη θα προχωρήσει, αν δεν το έχει ήδη κάνει, στην έκδοση ενός δελτίου τύπου με το οποίο θα καταγγέλλει την κυβέρνηση ως ανάλγητη και στη συνέχεια ως Πόντιος Πιλάτος θα νίψει τας χείρας του και πέραν αυτού ουδέν.
Ο κυβερνητικός βουλευτής Γιώργος Λιάνης, όταν άρχισαν να διαφαίνονται οι προθέσεις της κυβέρνησης για την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης, δήλωσε δημόσια πως αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι η ταφόπλακα για τον νομό και ότι θα παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα.
Σήμερα δυστυχώς τα πράγματα οδεύουν προς τα εκεί. Τι θα πράξει ο βουλευτής της κυβέρνησης; Θα προχωρήσει στην απόφασή του ή θα παραμείνει αρωγός στην προσπάθεια της κοινωνίας της Φλώρινας να αποτρέψει να μια τέτοια άδικη και σκληρή απόφαση για την ίδια; Ο χρόνος και η ιστορία θα τον κρίνουν…
Από την πλευρά των Δημάρχων, προέδρων Εργατικού Κέντρου, ΕΒΕ και άλλων φορέων, λίγο πολύ μπορούμε να προβλέψουμε τις αντιδράσεις τους. Η εμπειρία μας λέει πως αυτό που θα πράξουν είναι η σύσταση κάποιας επιτροπής, με πρόεδρο κατά πάσα πιθανότητα τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Θεόκλητο, θα επισκεφθεί τον υπουργό Οικονομικών και ίσως τον Πρωθυπουργό, όπου θα επιδώσουν κάποιο ψήφισμα διαμαρτυρίας και η ιστορία θα τελειώσει κάπου εκεί.
Και επειδή, όπως συνηθίζουν να λένε και η πολιτικοί μας ταγοί, στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ένα λέμε σε όλους τους παραπάνω που θα διαχειρισθούν το ζήτημα του πετρελαίου: Τον Ταύρο δεν τον επιπλήττεις, ούτε του διαβιβάζεις υπομνήματα και ψηφίσματα, ΤΟΝ ΠΙΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ….
Κλείνοντας το σημείωμα αυτό υπενθυμίζουμε την πραγματική κατάσταση που βιώνει αυτή την στιγμή ο νομός μας με την φράση του Δημοτικού Συμβούλου Γιώργου Σαχινίδη που ειπώθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φλώρινας: «Κάποτε ήταν τιμή να ζει κανείς στην Φλώρινα, σήμερα ποινή και ‘μείς βαρυποινίτες !!!»
Ο Εκδότης
Γιάννης Δ. Νικολτσάνης»


Η απάντηση του βουλευτή
Κύριε Διευθυντά,
Παίρνοντας αφορμή από τα αναγραφόμενα στο κύριο άρθρο της εφημερίδας σας στο φύλο της 25ης Μαίου με τίτλο «Σκληρή και άδικη για τη Φλώρινα», σχετικά με την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης για την εξίσωση του φόρου στα διάφορα είδη πετρελαίου, θα ήθελα να τονίσω τα εξής:
Επί της ουσίας του δημοσιεύματος, για την καταστροφική απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με την εξομοίωση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης και του αγροτικού με το πετρέλαιο κίνησης, ξεχνάτε, σκοπίμως ή μη, να αναφερθείτε, πως η ανησυχία και η αντίδραση μου εκφράστηκαν από το Νοέμβριο του προηγούμενου έτους, όταν απηύθυνα επιστολή στους Νομάρχες, στους Δημάρχους, στα Επιμελητήρια, στους Εμπορικούς Συλλόγους, στα Εργατικά Κέντρα, στους φορείς γενικότερα όλης της Δυτικής Μακεδονίας και ζητούσα να αναδείξουμε το πρόβλημα σε όλο το φάσμα, προλαβαίνοντας τις εξελίξεις.
Στέκεστε όμως αποκλειστικά σε παλιότερη δήλωση μου το 2007 με την οποία είχα χαρακτηρίσει το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης ως πράξη αντισυνταγματική, άρα ανεφάρμοστη. Για να ξεκαθαρίζουμε λοιπόν τα πράγματα μία και καλή, εγώ κύριε Διευθυντά, δεν έχω μάθει να ταίζω κουτόχορτο τους συμπατριώτες μου, να τους χαϊδεύω τα αυτιά και να τάζω φύκια. Η απαγόρευση της Ευρωπαϊκής ένωσης είναι ρητή και κατηγορηματική. Οι ενισχύσεις σε φυσικά πρόσωπα απαγορεύονται. Ίσως ο όρος αντισυνταγματικός να είναι αδόκιμος, σε κάθε περίπτωση όμως η ουσία δεν αλλάζει. Τέτοιο μέτρο δε μας δόθηκε η δυνατότητα να εφαρμόσουμε. Δεν είναι μία δική μου αυθαίρετη ερμηνεία. Από την πρώτη στιγμή έθεσα το θέμα και στις συνεχείς οχλήσεις μου, όλοι οι Υπουργοί Οικονομικών έδιναν την ίδια απάντηση. Παρόλα αυτά κατέθεσα και ερώτηση στον κ. Παπακωνσταντίνου, διότι προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ είχε δεσμευτεί για τη θεσμοθέτηση του επιδόματος και η έγγραφη απάντηση του ήταν άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
Να θυμίσω ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, πριν από αρκετά χρόνια είχε χορηγήσει το επίδομα για μία και μόνο χρονιά. Γιατί δεν συνέχισε, αναρωτηθήκατε; Σε εποχές μάλιστα, που υπήρχε η οικονομική δυνατότητα. Μήπως λοιπόν, θα θέλατε να μπω στη λογική του λαϊκισμού και να υπερθεματίζω, ενώ γνωρίζω εκ των προτέρων το αποτέλεσμα; Να αποκρύψω την αλήθεια, όσο δυσάρεστη και αν είναι, για να γίνω αρεστός; Ευχαριστώ για τις συμβουλές, αλλά δε θα πάρω. Ξεχνάτε, ότι τότε, ζητούσαμε σχετικό επίδομα, όταν το πετρέλαιο θέρμανσης κόστιζε 50 λεπτά και χωρίς οικονομικές θύελλες και
μνημόνια. Το ότι δε δόθηκε τότε προσπαθείτε να το παρουσιάσετε ως καταστροφικό. Να εξομοιώσετε δηλαδή εκείνη την κατάσταση με τη σημερινή. Να ισοσκελίσετε βάρη και ευθύνες. Να δώσετε τελικά άλλοθι στην κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην αναθεώρηση της απόφασης της. Να εξισώσετε τελικά τους 7 μήνες χειμώνα της Φλώρινας με τους 2 μήνες χειμώνα της Νότιας Ελλάδας. Δεν είναι το ίδιο. Σήμερα μιλάμε για μία άνευ προηγουμένου ληστρική επιδρομή εναντίον των πολιτών, που εκτός όλων των άλλων θα φέρει και την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κοντά στα 2 ευρώ.
Η λύση είναι ή να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στην εφαρμογή της εγκληματικής απόφασης ή να εφαρμόσει, σε περιοχές όπως η Φλώρινα, την επιστροφή του εξομοιωθέντος φόρου στους καταναλωτές, τους οποίους γνωρίζει από τις ονομαστικές αποδείξεις των πρατηρίων και την αναγραφή σε αυτές του αριθμού μετρητή της ΔΕΗ, ως βεβαίωσης, ότι κατοικούν στις συγκεκριμένες περιοχές, κάτι ανάλογο δηλαδή με το καθεστώς χαμηλότερης επιβολής ΦΠΑ, που ισχύει στα νησιά. Ο κ. Παπακωνσταντίνου στη συνάντηση του με τους φορείς της Φλώρινας δεσμεύτηκε στην πρόταση. Δήλωσε, ότι θα βρει τη λύση και θα επιστρέψει τα λεφτά από τον εξομοιωθέντα φόρο στους καταναλωτές της περιοχής μας ή δε θα προχωρήσει στο μέτρο. Τώρα τα ξαναμαζεύει. Ελπίζω να μην προχωρήσει στο ψέμα και να τιμήσει το λόγο του.
Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να διεκδικήσουμε τα δίκαια μας με όλες μας τις δυνάμεις, ακόμα και με το κλείσιμο των συνόρων το οποίο προτείνω, όχι ως έσχατη λύση αλλά ως την αρχή ενός αγώνα για το δικαίωμα να συνεχίσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια στη Φλώρινα των συνόρων.
Όσο για το ότι θα νίψω τας χείρας μου ως Πόντιος Πιλάτος, εκδίδοντας ένα δελτίο τύπου καταγγελίας της κυβέρνησης και πέρα αυτού ουδέν, αυτό και λυπάμαι, που το λέω, αποτελεί αθλιότητα και ύβρη, την οποία σας επιστρέφω. Τα παιχνιδάκια αυτά, μιας και αναφέρεστε, είτε γιατί τα γνωρίζετε καλά, είτε γιατί η φαντασία σας οργιάζει, κρατήστε τα για τον εαυτό σας και να είστε σίγουρος, ότι οι πολίτες έχουν την ευφυία και την αντίληψη να μας κρίνουν, χωρίς να χρειάζονται «βοήθεια».
Ο ρόλος του Βουλευτή της αντιπολίτευσης είναι να ελέγχει την εξουσία, να αναδεικνύει τα προβλήματα, να προτείνει λύσεις, όπως στο συγκεκριμένο θέμα και να στηρίζει τους δίκαιους αγώνες των συμπολιτών του για το καλό του τόπου. Έχω αποδείξει, ότι βρίσκομαι δίπλα στους συμπατριώτες μας, όπου χρειάστηκε. Προσπαθώ, δεν αγνοώ κανέναν και δίνω το παρόν μου στα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα. Αρκεί, να ρίξετε μια ματιά στην αρχειοθήκη σας για να φρεσκάρετε τη μνήμη σας.
Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Ευστάθιος Κωνσταντινίδης

Η απάντηση του «Πολίτη»
Η απάντηση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη σε δημοσίευμα του «Πολίτη» το οποίο αφορούσε την πρόθεση της Κυβέρνησης να εξισώσει τον φόρο πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης, μόνο έκπληξη μας προκάλεσε, έκπληξη τόσο για το περιεχόμενο, όσο και για το ύφος της επιστολής.
Επί της ουσίας δεν διαφωνούμε με τον κ. Κωνσταντινίδη. Στο δημοσίευμα ο «Πολίτης» και σκληρή και άδικη χαρακτήρισε την πρόθεση της κυβέρνησης να εξισώσει τον φόρο πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν της κίνησης, τονίζοντας μάλιστα πως ένα τέτοιο μέτρο θα είναι καταστροφικό, όχι μόνο για την Φλώρινα, αλλά και για ολόκληρη την Δυτική Μακεδονία. Λυπούμαστε που ο κ. Κωνσταντινίδης δεν το κατάλαβε.
Πρόθεση και καθήκον του «Πολίτη» ήταν και είναι να μεταφέρει σε όσους έχουν επωμισθεί στα χέρια τους τις τύχες του Νομού, αυτό το οποίο η κοινωνία της Φλώρινας συζητά ανοιχτά πλέον και με οργή, δηλαδή, την ανεπάρκεια των «εκλεκτών» μας να αντισταθούν στα «χτυπήματα» που δέχεται καθημερινά ο Νομός μας…
Στη δεύτερη παράγραφο της απαντητικής επιστολής του ο κ. Κωνσταντινίδης δικαιολογεί πλήρως το σχόλιό μας. Μας κατηγορεί ό,τι σκοπίμως δεν αναφερθήκαμε στην επιστολή του προς τους Δημάρχους, στα Επιμελητήρια, στους Εμπορικούς Συλλόγους, στα Εργατικά Κέντρα και στους φορείς γενικότερα όλης της Δυτικής Μακεδονίας με την οποία ζητούσε να αναδειχθεί το πρόβλημα (του πετρελαίου) σε όλο το φάσμα, προλαβαίνοντας τις εξελίξεις.
Μα αυτό ακριβώς σχολιάσαμε κ. Κωνσταντινίδη. Ότι δηλαδή, αρκείστε σε ένα δελτίο τύπου ή μια επιστολή και πέραν αυτού ουδέν. Και για να αλλάξουμε την άποψή μας για τον τρόπο που ασκείται την πολιτική σας, ποιά ήταν τα αποτελέσματα της παρέμβασης σας;
Ακόμα ο κ. Κωνσταντινίδης μας επισημαίνει πως δεν έχει μάθει να ταΐζει κουτόχορτο τους συμπατριώτες μας και να τους χαϊδεύει τα αυτιά, χωρίς όμως να λέει ποιος το κάνει…
Μπορεί ο κ. Κωνσταντινίδης να μας λέει ότι δεν έχει μάθει να χαϊδεύει αυτιά, αλλά ξεχνά να μας πει ότι του αρέσει να χαϊδεύουν τα δικά του αυτιά
Αλήθεια κ. Κωνσταντινίδη δεν έχετε αντιληφθεί ότι στην Φλώρινα εδώ και πολλά χρόνια ευδοκιμεί συστηματικά το «φρούτο» της κατευθυνόμενης δημοσιογραφίας; Δεν έχετε αντιληφθεί ότι μέρος αυτής είστε και εσείς; Δεν σας είδαμε όμως να αντιδράτε. Προφανώς, σας ενδιαφέρει περισσότερο η εικόνα σας παρά η κριτική που οδηγεί σε δημόσιο διάλογο και στην αντικειμενική ενημέρωση.
Με μεγάλη ευκολία ο κ. Κωνσταντινίδης προσπαθεί να μας ταυτίσει με την κυβέρνηση ισχυριζόμενος πως στόχος μας είναι να της δώσουμε άλλοθι έτσι ώστε να μην προχωρήσει στην αναθεώρηση της απόφασης !!! Κρίμα…
Όσον αφορά το σχόλιο του «Πολίτη» ότι δηλαδή ο κ. Κωνσταντινίδης θα προβεί στην έκδοση ενός δελτίου τύπου με το οποίο θα καταγγείλει την κυβέρνηση για την απόφασή της και στην συνέχεια ως Πόντιος Πιλάτος, θα νίψει τας χείρας του, ο κ. Κωνσταντινίδης την χαρακτηρίζει ως αθλιότητα και ύβρη την οποία μας την επιστρέφει και συνεχίζει ως εξής: ‘‘Τα παιχνιδάκια αυτά, μιας και αναφέρεστε, είτε γιατί τα γνωρίζετε καλά, είτε γιατί η φαντασία σας οργιάζει, κρατήστε τα για τον εαυτό σας και να είστε σίγουρος, ότι οι πολίτες έχουν την ευφυΐα και την αντίληψή μας να κρίνουν, χωρίς να χρειάζονται «βοήθεια»’’.
Και επειδή κ. Κωνσταντινίδη επικαλείσθε την αντίληψη και την ευφυΐα των πολιτών, καιρός είναι να «ξεγυμνωθούμε» μπροστά στην κοινωνία και επιτέλους να μιλήσουμε πολιτικά.
Αγαπητέ κ. Κωνσταντινίδη, ο «Πολίτης» από την ημέρα που εκλεχτήκατε Βουλευτής σας αντιμετώπισε πάντοτε με σεβασμό. Σας υπενθυμίζουμε το πρωτοσέλιδο (και όχι μόνο) του «Πολίτη» παραμονές εκλογών με τον τίτλο: «Και σεμνός και ταπεινός». Οφείλουμε να ομολογήσουμε δημόσια, ότι δεν μας το ζητήσατε. Το κάναμε γιατί το πιστεύαμε. Δυστυχώς όμως -για εμάς- πριν περάσει ούτε μια μέρα φροντίσατε να μας διαψεύσετε με την προσχώρησή σας στο σαθρό πολιτικό σύστημα που ο ίδιος, ως νέος βουλευτής καταγγείλατε. Αν δεν σας βοηθά η μνήμη σας, ρωτήστε τους συνεργάτες σας…
Αλήθεια κ. Κωνσταντινίδη, για ποιά πολιτική είστε υπερήφανος; Ποιά πολιτική επικαλείσθε με την οποία βελτιώσατε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας:
Μήπως με την πολιτική της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με την οποία παραδώσατε σχεδόν χρεοκοπημένη τη χώρα στα χέρια του σημερινού Πρωθυπουργού; Γιατί δεν είπατε την αλήθεια στους συμπολίτες μας, αλλά και σε εμάς, για την πραγματική κατάσταση της Χώρας; Ή μήπως δεν αποτελούσατε μέλος της κυβέρνησης;
Είστε μήπως υπερήφανος για την σημερινή πολιτική, τόσο του κόμματος σας, όσο και της δική σας, ώστε, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ λαμβάνει καθημερινά όλο και πιο σκληρά μέτρα σε βάρος του λαού από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους, εσείς δεν μπορείτε να ξεκολλήσετε από το 20%;
Ή μήπως θεωρείτε κοινωνική πολιτική το να διαθέτετε τα χρήματα που θα ξοδεύατε για ευχετήριες κάρτες την περίοδο των εορτών, σε ιδρύματα της πόλης; Το πράξατε δις και μάλιστα το δημοσιοποιήσατε με δελτίο τύπου στα ΜΜΕ. Αυτό, ούτε σεμνό είναι, αλλά ούτε και ταπεινό !!!
Εμείς κ. Κωνσταντινίδη χαϊδεύουμε τα αυτιά των συμπολιτών μας; Εμείς υποτιμούμε την νοημοσύνη τους; Αν αυτό δεν είναι άκρατος λαϊκισμός, τότε τι είναι;
Από τους νέους πολιτικούς περιμέναμε περισσότερο θάρρος και τόλμη στην αντιμετώπιση των ζητημάτων που ταλανίζουν και γυρίζουν δεκαετίες πίσω την περιοχή μας. Δυστυχώς όμως τους απορρόφησε και αυτούς το αδηφάγο, σαθρό και άθλιο πολιτικό σύστημα. Έγιναν ένα με αυτό. Συνεπώς για ένα πράγμα είμαστε πλέον σίγουροι: Το υπάρχον πολιτικό σύστημα δεν είναι σε θέση να δώσει την παραμικρή ελπίδα για τη σωτηρία της Χώρας…
Είναι τόσο άθλιο και διαβρωμένο, που οποιαδήποτε επιχειρούμενη αλλαγή προς το καλύτερο, την απορροφά και την μηδενίζει σε λίγες μόνο ώρες…
Σήμερα κ. Κωνσταντινίδη, ‘σεις και οι 299 συνάδελφοί σας έχετε αποτύχει οικτρά. Δεν είστε πλέον σε θέση να εμπνεύσετε την παραμικρή ελπίδα στον σκληρά δοκιμαζόμενο Ελληνικό Λαό. Και έχετε αποτύχει γιατί δεν είχατε ποτέ τις ίδιες αγωνίες με αυτόν. Δεν μπορείτε να έχετε τις ίδιες αγωνίες και αυτό γιατί το πολιτικό σύστημα σας έχει απορροφήσει και αφομοιώσει πλήρως…
Αλήθεια κ. Κωνσταντινίδη έχετε την αγωνία ‘σεις και οι 299 συνάδελφοί σας αν στο τέλος του μήνα έχετε να πληρώσετε το ενοίκιό σας;
- Αγωνιάτε αν μπορείτε να αποπληρώσετε το στεγαστικό σας δάνειο;
- Αγωνιάτε αν στο τέλος του μήνα έχετε να πληρώσετε τους μισθούς των υπαλλήλων σας και την ασφάλειά τους;
- Αγωνιάτε αν έχετε να πληρώσετε τα έξοδα σπουδών των παιδιών σας;
- Αγωνιάτε αν μπορείτε να πληρώσετε τα ενοίκια του γραφείου ή της επιχείρησης σας;
- Αγωνιάτε αν μπορείτε πλέον να συντηρήσετε το αυτοκίνητό σας;
- Γνωρίζετε πόσες επιχειρήσεις έχουν κλείσει στον Νομό Φλώρινας;
- Γνωρίζετε ότι και υγιείς επιχειρήσεις κλείνουν στο Νομό Φλώρινας;
- Γνωρίζετε την απόγνωση των νέων του Νομού που εκλιπαρούν για οποιαδήποτε εργασία αποδεχόμενοι εξευτελιστικούς μισθούς;
Τα παραπάνω είναι ελάχιστα από αυτά που απασχολούν και βασανίζουν καθημερινά την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών και δεν είναι απόρροια της δικής τους επιλογής, αλλά της δική σας πολιτικής, τόσο των νυν βουλευτών όσο και τον πρώην..
Αλήθεια ‘σεις και οι συνάδελφοί σας πόσο κοντά είστε σ’ αυτά;
Κλείνοντας το σημείωμα αυτό, σας υπενθυμίζω πως «τα σταφύλια της οργής» είναι στο τελικό στάδιο της ωρίμανσης… Και τότε θα απολογηθείτε, τόσο για τις πράξεις σας, όσο και για τις παραλείψεις σας….
Ο εκδότης του «Πολίτη»
Γιάννης Δ. Νικολτσάνης
και αγανακτισμένος πολίτης

8 σχόλια:

  1. Επιτέλους μετά από 4 χρονια βουλευτικης ασυλιας βρεθηκε ενα εντυπο να καρφωσει την ανυπαρξια και την διγλωσια του κ. Κωνσταντινιδη. Ευγε Νικολτσανη αν και αργησες. Ο Σταθης ειναι μονο χτυπημα στην πλατη. Απο ουσια τιποτα και αυτος και το κομμα του. Οσο για τις τοπικες εφημεριδες καλο θα ειναι να τα χωνουν γενικως και οχι μονο οταν δεν ταϊζονται. Γιατί βαρεθηκαμε απο τη μια να διαβαζουμε τοσα χρονια στον Πολίτη για τα καλα του Πασοκ και στο Βημα για τα καλα της Νεας δημοκρατιας , του Κωνσταντινιδη και του Βοσκοπουλου. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς Γιαννη Νικολτσανη καιΣταθη Κωνσταντινιδη. Δεν εχετε καταλαβει ακομη οτι το συστημα που υποστηριζετε σας ξεβραζει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σταθήκααααααααα ο Νικολτσάνης δεν είναι σαν τον Αριστείδου και τον Μπάμπη, μου φαίνεται οτι βρήκες το μαστόρι σου.........................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι κανείς ρε παιδιά που πιστεύει οτι στην Φλώρινα έχουμε δημοσιογράφους εφημερίδες και πολιτικούς με άποψη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 10.30 εσένα περιμέναμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δείτε και άλλα για τον κυριο Κωνσταντινίδη.

    http://taxalia.blogspot.com/2010/07/23-11.html

    Σε ερώτησή του στην Βουλή ο υπουργός απάντησε αποδεδειγμένα ψευδώς. Και αντί να επανέλθει με επερώτηση και συζήτηση, δεν τον άφησαν τα συμφέροντα μάλλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ο Αριστειδου και ο Μπαμπης είναι του χεριού του.
    Αυτος το παιζει το καλο παιδακι.Το αλλο με τον Τοτο ειναι το πιο καλο. Καθως βγηκε βολευτης δεν εχει αφησει ακκλησια για εκκλησια.Θελει τους Παπαδες με το μερος του.Καλο ε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    Ποσο γλυκια ειναι αυτη η θεση για να κανει τα παντα ενας για να παραμενει εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΧΩΡΙΑΤΕΣ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ, ΔΙΑΛΥΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΟΣΟ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.