Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Ο Γαλλικός Δρόμος και οι κρυμμένες ομορφιές της Φλώρινας!

Κρυμμένες ομορφιές της Φλώρινας, ανακάλυψαν οι μαθητές της Ε’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας την Τετάρτη 24-04-2013.
Επισκέφτηκαν το Γαλλικό Δρόμο που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πόλη της Φλώρινας (αμέσως μετά το Σίμο Ιωαννίδη) και ο οποίος καταλήγει στη Βίγλα.
Θαύμασαν το μοναδικό φυσικό τοπίο του τόπου μας που ξύπνησε με το άγγιγμα της άνοιξης!
Παρατήρησαν τους Πυλώνες που στήριζαν το γαλλικό τρενάκι
Ενημερώθηκαν για τα πέτρινα γεφύρια της περιοχής και μελέτησαν τον τρόπο κατασκευής, τα υλικά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.
Ανακάλυψαν αγριοφράουλες, θυμάρια, μελισσόχορτα και μια μεγάλη ποικιλία αγριόχορτων και καρποφόρων άγριων δέντρων.
Ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου κ. Γιάννης Δαϊκόπουλος, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την ιστορία των μνημείων αυτών, αλλά και όλης της περιοχής, αποδείχτηκε εξαίρετος ξεναγός και συμπορευτής μας στον περίπατο στο Γαλλικό δρόμο!
Ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του σχολείου κ. Βαγγέλης Κουσιπέτκος, στάθηκε δίπλα στα παιδιά σε όλη τη διαδρομή, και συνέβαλλε και αυτός στην μοναδική εμπειρία (περιβαλλοντική – ιστορική) που αποκομίσαμε.
Η γράφουσα, και η δασκάλα της τάξης κ. Μάγδα Μάγγου, απολαύσαμε μαζί με τα παιδιά το υπέροχο πρωινό, την υπέροχη φύση του τόπου μας, τους κρυμμένους θησαυρούς που δεν γνωρίζαμε!!!
Η εκπαιδευτική επίσκεψη υλοποιήθηκε μέσα στα πλαίσια του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων για το Γαλλικό Δρόμο της Φλώρινας.

Δόξα Κωτσαλίδου
Υπ. Σχ. Δραστηριοτήτων Π.Ε. Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.