Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Επαναφορά της βάσης του 10 για εισαγωγή σε ΑΕΙ - ΤΕΙ εξετάζει το υπουργείο Παιδείας

Την ώρα που προχωρά το σχέδιο «Αθηνά» για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ, το υπουργείο Παιδείας εξετάζει την επαναφορά της βάσης του 10 για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος δήλωσε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα: «Τα ισχυρά τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ προϋποθέτουν και ένα minimum των προϋποθέσεων εισαγωγής. Γι' αυτό και προσανατολιζόμαστε να τεθεί η βάση του 10 ως ελάχιστη προϋπόθεση εισαγωγής των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».
Σε ό,τι αφορά το σχέδιο Αθηνά, ο κ. Αρβανιτόπουλος σημείωσε ότι «το επόμενο Μηχανογραφικό Δελτίο των Πανελληνίων θα αποτυπώνει το νέο ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας και το Σεπτέμβριο θα λειτουργήσουν τα νέα ισχυρότερα τμήματα που θα προκύψουν από τις συγχωνεύσεις, για να υποδεχθούν τους εισακτέους της νέας χρονιάς.
»Από αυτή τη διαδικασία κανείς δεν έχει να χάσει, αντίθετα όλοι θα κερδίσουν. Οι φοιτητές θα αποκτήσουν ισχυρότερα πτυχία και θα γίνουν ανταγωνιστικότεροι στον δύσκολο στίβο της εργασίας. Τα Ιδρύματα θα αναβαθμιστούν και οι συνάδελφοι καθηγητές, αλλά και το διοικητικό προσωπικό θα ωφεληθούν, καθώς θα εργάζονται πλέον σε ένα εξορθολογισμένο και αναβαθμισμένο περιβάλλον. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η χώρα θα ωφεληθεί μεσοπρόθεσμα, διότι η αναβάθμιση της Παιδείας είναι ο πιο σημαντικός μοχλός ανάπτυξης» δήλωσε.

Newsroom ΔΟΛ

5 σχόλια:

  1. Αμάν με αυτή τη βάση του 10 - μήπως συμβαίνει κάτι άλλο και δεν θέλουν να μας το πουν.
    Αυτοί που πάνε για σπουδές στο εξωτερικό έχουν πιάσει τη βάση του 10;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΓΩ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ 17.
    ΑΛΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΒΓΗΚΑ ΕΞΩ.
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΝΑ ΔΙΔΑΞΩ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΕΤΙΘΗΚΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΕΦΥΓΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΤΟΣΟΙ ΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΕΞΩΔΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΙ ΑΠΕΝΤΙ ΣΕ ΤΟΥΒΛΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ.
    ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ 10 ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ Η ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ ΝΕΟΛΛΕΑ ΑΛΛΑ ΒΛΗΜΑΤΑ ΣΚΑΣΜΕΝΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΡΕΤΙΘΗΚΑ ΕΞΩΔΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΕΟΛΛΕΑ,ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΕΚΑΝΕΣ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑ,Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΞΟΔΑ ΣΕ ΚΑΦΕΔΕΣ .ΠΑΝΤΩΣ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ 10 ...ΕΧΕΙ ΒΑΣΗ.....ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

      Διαγραφή
  3. Ευτυχώς φίλε μου που (παρετιθηκες) και δεν δίδαξες τα παιδιά μας... ευτυχώς... Φυσικά το μεγαλύτερο "τούβλο" δεν είναι οι μαθητές αλλά εσύ που πήγες να τους διδάξεις... άκου θράσος... Και για πες μας ρε επιστήμονα, ποια επιστήμη σπούδασες και ήρθες να την διδάξεις και στα παιδιά μας;

    Άντε πάνε μάθε να γράφεις... και ύστερα πιάσε το πληκτρολόγιο. Φαντάζομαι εκεί στο εξωτερικό που πήγες να μην ασχοληθείς με την διδασκαλία γιατί θα μείνουν τούβλα οι μαθητές σου.

    Κάνε καλύτερα το γκαρσόνι... καμιά εργασία δεν είναι ντροπή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τουβλα με 9 τρυπες μπαινουν YTONG βγαινουν
    εγω σπουδασα σερβιτορος η σχολη με τα ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ ηταν απεναντι το λεω για να μην χαθουν!!! γιατι ως εκει θα φτασει το 80% των παιδιων απο ελληνικα σχολεια.
    Α KAI ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΓΚΑΡΣΟΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΓΟΡΙ ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ!!!!
    καμια εργασια δεν ειναι ντροπη ομως το ΑΓΟΡΙ δεν ειναι καν εργασια!!!
    και για να κανω το κομματι μου σπουδασα και τωρα εργαζομαι στο ΜΙΤ DEPARMENT OF PHYSICS.
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.