Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Νέοι και επιχειρηματικότητα

Της Δόμνας Γκίνη, Project Manager

Νέα γενιά, επιχειρήσεις και το όραμα για ένα καλύτερο αύριο, για ένα δημιουργικό μέλλον, θεωρούνται ως οι τρείς βασικοί στυλοβάτες στην ανάπτυξη οικονομίας της κάθε χώρας.
Όλα αυτά βέβαια απαιτούν την ανάλογη "καλλιέργεια", καλό μορφωτικό επίπεδο (πτυχίο, μεταπτυχιακό, ξένες γλώσσες κ.λ.π), σωστή εκπαίδευση και εξειδίκευση (τεχνικών, εργατών κ.λπ.), εξοικείωση με την τεχνολογία (μελέτη και εφαρμογή πληροφοριακών συστημάτων διοίκησης), στρατηγικές-τεχνικές και εργαλεία management, έτσι ώστε να μπορούν να δημιουργήσουν ένα νέο υπόβαθρο, μια σταθερή αξία στη δομή της επιχειρηματικότητας.
Στην Ελλάδα η "πρωτοβουλία" των νέων για επιχειρηματική δράση ξεκίνησε μέσα στην δεκαετία του 1990-2000 η οποία και στηρίχτηκε κατά καιρούς από τα Κ.Π.Σ (Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης) με προγράμματα ενίσχυσης και δημιουργίας νέων επιχειρήσεων (ΕΣΠΑ), χωρίς βέβαια να ακυρώνουν την μέχρι πρώτιστος παράδοση που απαιτούσε να παραλαμβάνει την σκυτάλη η νεότερη γενιά. Όλα αυτά τα χρόνια η συμμετοχή των νέων ανθρώπων, με τις νέες πρωτοποριακές ιδέες τους, κατόρθωσαν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και μια νέα κουλτούρα διαφόρων ειδών επιχειρήσεων, ανοίγοντας τους ορίζοντες τους, σε καινοτομικά προϊόντα, έσπασαν έτσι τις λεπτές γραμμές και ξανοίχτηκαν στη ξένη αγορά όπου κατάφεραν να αποκτήσουν τη δική τους "σφραγίδα"...
Σήμερα μετά από την οικονομική "λαίλαπα", νέοι άνθρωποι, νέοι στόχοι, νέα οράματα, νέα κίνητρα όλα αυτά λιγοψυχούν, σβήνουν, με την Ελλάδα βρισκόμενη στο παραπέντε, και με απύθμενες ελπίδες προσπαθούν με νύχια και με δόντια να ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα έτσι ώστε να ενδυναμωθεί η ξανά η οικονομία μας και μαζί με αυτή η ανταγωνιστικότητα μας στο διεθνή χώρο. Φυσικά θεωρείται αναγκαίο εκ μέρους της πολιτείας να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα ίσων επιχειρηματικών ευκαιριών με την προϋπόθεση ότι θα πρέπει κυριολεκτικά να διορθώσουμε τα σφάλματα του παρελθόντος με μαθηματική ακρίβεια πριν οδηγηθούμε στο απροχώρητο.
Αφήστε τη νέα γενιά να φτιάξει έναν δημιουργικό κόσμο επιχειρήσεων... στηρίξτε την..!

2 σχόλια:

  1. ΚΟΠΕΛΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΖΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ, ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.
    ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙΣ ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕΙΣ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα αυτά για ποιόν τα γράφει?????????'
    Όλες αυτές οι διαλέξεις σε ποιόν αναφέρονται???????????
    Εαν τα πιστεύει γιατί δεν τα εφαρμόζει ή ίδια να σωθεί.
    Θεωρείες και ξανά Θεωρείες. Συστήματα και κοινωνίες.
    Να την συνδέχουμε με τους υπεύθυνους της Ανάπτυξης και του Εμπορίου εκεί στα Κεντρικά. Ίσως έτσι δούμε μια Άσπρη Μέρα εδώ στη Φλώρινα, και εμείς αλλα και το ίδιο το κορίτσι που σκίζεται να γράφει....και να γράφει.....και να γράφει......και να αντιγράφει...και να αντιγράφει........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.