Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Ιδού το "πολιτικό μνημόνιο" του Γιώργου Λιάνη

Πολύς λόγος έγινε τον τελευταίο καιρό σχετικά με το τι περιείχε ο φάκελος που παρέδωσε στους δημοσιογράφους ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Λιάνης, ζητώντας να ανοίξει μετά τις εκλογές. Ο φάκελος άνοιξε την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου και το "Νέα Φλώρινα" σας παρουσιάζει το περιεχόμενο του.






26 σχόλια:

  1. Αυτά τα καραγκιοζιλίκια μόνο στη Φλώρινα γίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έκαψε τα πάντα στη Φλώρινα! Έδωσε τους Δήμους και την Περιφέρεια στη ΝΔ! Ντροπή και αίσχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρόλο που δεν τον συμπαθώ,
    .. δεν νομίζω να απείχε, ή να ψήφισε αυτός Βοσκόπουλο και Δακή.

    Κάποιοι άλλοι όμως του χώρου του, οι οποίοι τον κατηγορούν σήμερα, το εκάναν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετά από 20 χρόνια στο νομό, έχοντας και υπέρ και κατά, είναι από τους καταλληλότερους να εκφράσουν άποψη. Είτε συμφωνείς, είτε διαφωνείς μαζί του, ο Λιάνης πρόσφερε πολλά και σε πολλούς. Ειδικά σε αυτούς που άρχισαν να τον επικρίνουν μόλις ανακοίνωσε την αποχώρησή του. Γιατί άραγε δε μιλούσαν εδώ και μια εικοσαετία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μιλούσαν, εδώ και 16 χρόνια μιλάνε πολλοί.
    Αλλά μόνο σε πηγαδάκια,ψιθυριστά και κουτσομπολίστικα: O Λιάνης "εκοψε" τον τάδε από το ψηφοδέλτιο, Ο Λιάνης "έβαλε" και τον άλλο στο ψηφοδέλτιο για να ξαναβγεί.. κλπ
    Ποτέ δεν είχαν τα @@ να αντιπαρατεθούν ευθέως..

    Ξαφνικά οι φωνές δυνάμωσαν.. Η καλύτερη τους ευκαιρία για να "χτυπήσουν" ήταν αυτές οι εκλογές.
    Και περίμεναν αυτό το "χτύπημα" για χρόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό είναι και το πρόβλημα αγαπητέ μου φίλε. Ποτέ δεν τολμούσαν να μιλήσουν δυνατά, παρά μόνο σε πηγαδάκια. Αν ο Λιάνης δεν έλεγε ότι αποχωρεί από την πολιτική, ούτε και τώρα θα μιλούσαν.Γιατί όπως αποδείχτηκε δεν είχαν το πολιτικό βάρος να το κάνουν. Όχι ότι το απέκτησαν τώρα. Απλά, τους δόθηκε η ευκαιρία να υψώσουν λιγάκι τη φωνή τους... και να νομίζουν ότι έγινα "Λιάνης" στη θέση του "Λιάνη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Γιάννης ο Χρηστάκης για πολλά χρόνια αποκαλύπτει τις κοροϊδίες του Λιάνη και μάλιστα με ενυπόγραφα άρθρα. Στο σύνολο των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ σχεδόν 18.500, ο Λιάνης παίρνει τη μειοψηφία των 6.000 και όλοι οι άλλοι οι αντι-λιανικοί είναι οι πλειοψηφία. Απλά μοιράζονται στους άλλους υποψήφιους βουλευτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και οχι μονο ο Γιαννης Χρηστάκης. Ο ιδιος ο Λιανης στην διαθηκη του δεν αναφερει οτι ο Σουμπασης του εκανε σκληρη κριτικη (ο 'παις' που μιλουσε για χαντρες ποιος ειναι);;;
    Και για να τον απαξιωσει (οπους και ολους οσους ειναι απεναντι) λεει οτι δήθεν παρουσιαζοταν ως παιδι του, οταν ολη η Φλωρινα ξέρει οτι ηταν στο αλλο στρατοπεδο απο παλια (βλ. Τσοτσκος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μετά από τόσα χρόνια πολιτικής ζωής του Λιάνη,δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω απο το οτι πρέπει να εκφράσουμε ενα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτόν τον άνθρωπο!!!Έχει αποδείξει το μεγαλείο του και θα έχει καιρό να το αποδεικνυει ακόμα για πολύ!!!Μια απόδειξη είναι και αυτή η επιστολή του,δείχνοντας οτι η πληγή που δημιουργήθηκε στην πόλη μας για την παράταξη του ΠΑΣΟΚ είναι ευθύνη "κάποιων" που ένιωθαν "μεγάλοι" και "άξιοι"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μην αρχίσουμε να μιλάμε με ονόματα γιατί τότε θα πρέπει να εξαφανιστούν κάποια άτομα απο το έδαφος που πατάνε!!!Και είμαι σίγουρη οτι αυτά τα άτομα είναι που κάποτε τον "γλύφανε" για να οριοθετήσουν και να πρατματοποιήσουν δικά τους συμφέροντα!!!Εκνευρίζομαι απίστευτα που κάποια άτομα κατάλαβαν οτι έχουν φωνή και υπόσταση και σήκωσαν ανάστημα μπροστά στα μεγαθήρια οπως στον Λιάνη!!!Για το καλό τους ας μαζέψουν την γλώσσα τους,που έχει φτάσει ποιο μακριά απο το μυαλό τους και να λογικευτούν όσο είναι καιρός ακόμα!!!Το λάθος το έκαναν...μην το συνεχίζουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΙΝΟΥΣΑ ΠΛΗΓΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΡΟΣ ΕΥΘΥΝΩΝ Ο Κ. ΛΙΑΝΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς Ανωνυμο 7.31 μ.μ.

    Σιγα μην κοψετε κανα καλσον, εσυ και το αφεντικο σου. Οποιος λεει την αληθεια αυτοματα γινεται πρωην γλυφτης του Λιανη. Μην κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια. Ο καθενας πρεπει να λεει αυτο που πιστευει σωστο, γι αυτο τους ψηφιζουμε. Οχι για να λιβανιζουν τον καθε Λιανη.
    Βεβαια δικαιλογεισαι γιατι νομιζεις οτι ολοι ειναι σαν εκεινη που καποτε εφτυσε δημοσια τον Λιανη και μετα εγινε δεξι του χερι σε Πρέσπεια, συλογους, νοσοκομειο εσχατως κλπ.
    αλλα δεν ειναι ολοι ιδιοι ξερεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μεγάλη έπαρση η διαθήκη...
    και καμμία δικαιολογία για την έλλειψη ενός μεγάλου έργου που έφερε το νομό ένα βήμα μπροστά...
    όσο για τους άλλους βουλευτές της δ. μακεδονίας, καλύτερα στο σπίτι του κρεμασμένου να μην μιλάμε για σκοινί. Τι να πρωτοποεί κανείς, Καστοριά (μέχρι αρχιτεκτονική πέρα από τον κάθετο άξονα που μας τον έφαγαν με ευθύνη του Λιάνη)?, Γρεβενά (ΤΕΙ, τουρισμός, εγνατία)? Κοζάνη (μια ζωή όλα τα λεφτά).
    Τι μας λέει δηλαδή; ότι Φώλιας, Διαμαντοπούλου, Πετσάλνικος έκαναν λίγα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χαχαχαχαχα

    Απίστευτα πράγματα γράφονται εδώ μέσα

    Πώπω τεράστιε Λιάνη
    Πωπω Θεέ Λιάνη
    Πωπω Μεγαλείο

    Αχ κοπέλα μου πόσο δίκιο έχεις...(τώρα πως καταάβαμε όλοι ότι είσαι κοπέλα..αν και λίγο σιτεμένη είναι απορίας άξιο...)

    Καλά ρε είστε κορόϊδα;
    Ο λιάνης με την συμορία του έφαγαν τον άμπακο με τα κονδύλια του Υπουργείου πολιτισμού και τάισαν με ξεροκόμματα τοπικούς γλύφτες εδώ δημιουργόντας στρατό από σκυλάκια που αναγνωρίζουν ως αφεντικό τους αυτόν που τους ταίζει.

    Έλεος

    Είμαστε ο πιο υποαναπτυκτος τόπος της Ελλάδας, με την μεγαλύτερη ανεργια κτλ και μιλάμε ακόμα έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πρόταση: Να πραγματοποιήσει το Blog την επιθυμία του Λιάνη για galop "Ποιός βουλευτής βοήθησε περισσότερο τον τόπο του τα τελευταία 20 χρόνια;"
    Ας προτείνουμε ονόματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλή πρόταση... ας προτείνουν όλοι ονόματα! Μόνο που ένα γκάλοπ μέσω ενός blog μπορεί να μην είναι απόλυτα έγκυρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. σωστη η προταση του 114.

    Προτεινω ομοματα για 2 γκαλοπ: Ενα για Φλώρινα με Γιώργο Λιανη, Τακο Μακρη, Θεοχαριδη, Παύλο Στεφανιδη, Μπαμπη Παπαθανασιου, Μποντζιδη, Κορτσάρη και Στάθη.

    Και ένα για Δ Μακεδονια με Διαμαντοπουλου, Πετσαλνικο, Φωλια, Σημαιοφοριδη.

    Να δουν ολοι οι οψιμοι υβριστες ποσα απιδια πιανει ο σακος!

    Και να μην ειναι έγκυρο θα είναι ενδεικτικό.

    Καντο Ποντικέ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εγώ λέω να μην απλωθεί ο τραχανάς πολύ.
    Τελευταία 20ετία. Όσοι ήταν βουλευτές στη Φλώρινα. Γιατί όλοι πάνε να βγάλουν άχρηστο το Λιάνη, ο οποίος παρόλα τα όποια λάθη του, πρόσφερε.
    Ή εναλλακτικά ένα γκάλοπ με βουλευτές της ίδιας περιόδου από διπλανούς νομούς.
    Πλά πράγματα. Να γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σιγά ρε Λιανοπαίδια μην κανετε και ένα "Universal" και τον βγάλετε καλύτερο βουλευτή του Σύμπαντος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μόνο ενα σχόλιο, αν και καθυστερημένα:
    Η "αξία" του του Λιάνη, ως Βουλευτή, είναι σαφέστατα καταγεγραμμένη,άλλωστε το ότι εκλέγεται για 20 και πλέον χρόνια λέει πολλά.
    Επειδή όμως "φίλος", (λέμε τώρα), ο Λιάνης αλλά φιλτάτη η αλήθεια,τον συμβουλεύω όταν αναφέρεται σε "Προσκρούστιες" λογικές, τις οποίες λέει ότι δεν έχει, πρέπει να θυμηθεί το "κολοβό" ψηφοδελτίο του ΠΑΣΟΚ το 1989,τη φίλη μας την Κούλα Τζέτζη υποψήφια από το πουθενά, το "μαγείρεμα" στο ψηφοδέλτιο του 1993, το "καλωσόρισμα-κόψιμο του αείμνηστου Γεννηματά στον Τσότσκο (με την περιβόητη προσφώνηση).Επομένως, πρέπει να είναι πιο "μαζεμένος", αφού αν όλα αυτά δεν είναι "ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΤΙΕΣ" τακτικές, τότε τί ΕΙΝΑΙ?
    Για το αν είναι αχάριστος ή όχι, το γεγονός ότι ΚΑΝΕΝΑΣ από τους ανθρώπους οι οποίοι τον υποδέχτηκαν το 1989 στη ΦΛΩΡΙΝΑ, δεν είναι δίπλα του (πλην ελαχίστων), μάλλον δεν τον τιμά ιδιαίτερα.
    Τέλος,του αρέσει δεν του αρέσει,να ξέρει ότι ο βασικότερος λόγος που ο Ασπρίδης έχασε τις εκλογές, ήταν ΑΥΤΟΣ και το " δύσοσμο-αμαρτωλό περιβάλλον" του, που ο ίδιος συντηρεί!
    Υ.Γ.Ξέρεις Γιώργο πόσοι πολλοί από τους "κολλητούς" σου ψήφισαν ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ και ΔΑΚΗ?
    ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φιλε (12.31π.μ.) επειδη παροτι ειναι ολοφανερο ποιος εισαι αλλα προτιμας την ανωνυμια θα κανω και εγω ενα σχολιο σε τριτο προσωπο. Ο Λιανης ειναι γνωστος για την τεραστια ανασφαλεια που τον διακρινει τις περισοτερες φορες χωρις λογο. Πιστευεις πως αν ηταν υποψηφιος ο Τσοτσκος το 1993 θα μπορουσε να τον κερδισει αλλα το 1996 με ολες τις προυποθεσεις υπερ του εχασε πανηγυρικα; Αφησε τα φιλε, ειναι μαλλον πολυ πιο ευκολο και απλο να συντασεσαι σε μια μετωπικη κοντρα Ασπριδη-Βοσκοπουλου με τον ιδεολογικο σου εχθρο και να πετυχαινεις ετσι την ηττα του Ασπριδη. Βεβαια σε αυτη την περιπτωση κινδυνευεις να χαρακτηριστεις αποστατης αλλα ολα εχουν το τιμημα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Για τον παραπάνω:
    Αν κατάλαβα καλά ο Λιάνης λόγω της ανασφάλειας του παρενέβαινε στο ποιός θα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο έτσι ώστε να μην μπει κάποιος που θα τον δυσκολέψει;

    Αυτό μας λες και αυτό δεν είναι καθόλου κολακευτικό και δεν το πιστεύω ότι ένας άνθρωπος με το μέγεθος του Λιάνη θα στερούσε από τον Νομό μας την δυνατότητα να έχει ισχυρές υποψηφιότητες έτσι ώστε και το ΠΑΣΟΚ να κερδίζεικαι ο κόσμος να έχει σοβαρές επιλογές.

    Για να μιλάς για προσωπικές ανασφάλειες κάτι θα ξέρεις αλλά από την άλλη...ως πολίτης και ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ πως να το δεχτώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αν καταλαβα καλα λες αλλα λογια να αγαπιομαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τι κατάλαβες βρε τελειωμένε μοίραζες ψηφοδέλτια του Βοσκόπουλου στο χωριό σου την 2η βδομάδα και μιλάς κακομοίρη, δήθεν ιστορικό στέλεχος και παπαριές, μόνο το συμφέρον σου κοιτούσες ανέκαθεν να βολευτείτε οικογενειακώς σαν δεν ντρέπεσαι ούτε για φτύσιμο δεν αξίζει να χαλάει κανένας το σάλιο του για σένα όχι να σου τα λέει. Τελικά το Πασοκ μόνο για κάτι τύπους σαν εσένα βγήκε αλλά ας τα ακούνε οι ομοϊδεάτες του κόμματος σου που το ψηφίζουν, τα θύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.