Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Σύσκεψη φορέων παροχής ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, διοργάνωσε την Τρίτη 29 Ιανουαρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου, συνάντηση εργασίας του συνόλου των φορέων που παρέχουν ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες στο νομό μας, αποσκοπώντας στην ανταλλαγή πληροφόρησης για τη δραστηριότητα και τις δυνατότητες του καθενός και το σχεδιασμό ενός κοινού πλαισίου δράσης.
Για την οργάνωση της συνάντησης την υποστήριξή του παρείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας κ. Δ. Ηλιάδης.
Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν άμεσα εκπρόσωποι των παρακάτω φορέων, που παρατίθενται αλφαβητικά:
Αστυνομική Διεύθυνση Φλώρινας
Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Φλώρινας
Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Φλώρινας
Ιερά Μητρόπολις Φλώρινας – Κέντρο Στήριξης Γυναικών «Σωσσάνα»
ΚΕΔΔΥ Φλώρινας
Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας
Κέντρο Προστασίας του Παιδιού
ΚΕΣΥΠ (Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού) Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας
ΚΕΦΙΑπ (πρώην ΚΑΦΚΑ) Αμυνταίου
ΚΕΦΙΑπ (πρώην ΚΕΚΥΚΑμεΑ) Φλώρινας
Σχολικοί Σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων-Δικαστήριο Ανηλίκων Φλώρινας
Ιδιαίτερης σημασίας ήταν ακόμη η δυναμική παρουσία ενεργών πολιτών, εκπροσώπων εθελοντικών οργανώσεων που δρουν στην περιοχή μας, και συγκεκριμένα του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ), της Οργάνωσης Γυναικών Φλώρινας, του Συλλόγου Γυναικών Νομού Φλώρινας «Το Σπίτι της Γυναίκας» και της ομάδας «Florinistas», οι οποίες έχουν ήδη δώσει δείγματα της προσήλωσής τους στην αξία της αλληλεγγύης, ειδικά στη δεδομένη κοινωνικοοικονομική συγκυρία.
Χαιρετισμό απηύθυναν οι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ι. Τζώτζης και Π. Νώτας αντίστοιχα, οι οποίοι υπογράμμισαν τη σημασία της λειτουργίας υποστηρικτικών δομών όπως ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων στην εκπαίδευση, αλλά και της συνεργασίας μεταξύ υπηρεσιών, η οποία θα μεγιστοποιήσει τα οφέλη για την τοπική κοινωνία.
Όλοι οι παριστάμενοι εξέφρασαν την ανάγκη δικτύωσης των λειτουργούντων φορέων, ώστε συντονισμένα να αναπτυχθούν δράσεις με σκοπό την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας. Δήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να προχωρήσουν άμεσα στις ενέργειες που απαιτούνται για αυτό το σκοπό, με πρώτο βήμα τη δημιουργία κοινού ιστότοπου από όπου εξυπηρετούμενοι και επαγγελματίες θα αντλούν επικαιροποιημένες πληροφορίες για το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών ανά κατηγορία αναγκών.
Στην κοινή αυτή προσπάθεια καλούνται να συστρατευθούν και όσοι άλλοι φορείς ή ενεργοί πολίτες συμμερίζονται τους στόχους της.

Η Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Φλώρινας
Άννα Μπαφίτη
Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας ΕκπαίδευσηςΦλώρινας
Ιωάννης Τζώτζης

1 σχόλιο:

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΜΙΧΛΩΔΕΣ-ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ-ΤΟΠΙΟ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ.ΜΕΓΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΣΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.