Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Νέα μείωση στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΦ

Την απαλοιφή του ειδικού φόρου 80% από τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΦ για την πόλη της Φλώρινας, καθώς και τη μείωση των τιμολογίων των ξενοδοχείων, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Γιάννης Βοσκόπουλος.
Χαρακτηριστικά, ο κ. Βοσκόπουλος είπε: «Για μια ακόμη φορά προχωρήσαμε στη μείωση του τιμολογίου της Δ.Ε.Υ.Α.Φ., όπως είχα υποσχεθεί και σε παλαιότερη συνέντευξή μου. Από την 1 Ιανουαρίου του 2013 καταργήθηκε ο φόρος του 80% από τα τιμολόγια της Δ.Ε.Υ.Α.Φ. για την πόλη της Φλώρινας. Από τη Δευτέρα, μετά την επικύρωση από το Δημοτικό Συμβούλιο της αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Φ., πλέον απαλείφεται το 80% του φόρου από τα τιμολόγια της Δ.Ε.Υ.ΑΦ. για την πόλη της Φλώρινας. Όπως καταλαβαίνετε, η μείωση αυτή είναι σημαντική για κάθε Δημότη μας.
Στην ίδια απόφαση της Δ.Ε.Υ.Α.Φ. προβήκαμε και στη μείωση των τιμολογίων των ξενοδοχείων της Φλώρινας. Πριν από λίγες εβδομάδες είχα συναντηθεί στο γραφείο μου με μέλη του Συλλόγου Ξενοδόχων, τα οποία μου ζήτησαν τη μείωση του τιμολογίου, όσον αφορά στα τέλη αποχέτευσης, γιατί ήταν αρκετά υψηλά. Μου ανέφεραν, ότι τη δύσκολη αυτή οικονομικά περίοδο, όπου η πληρότητά τους δε φτάνει ούτε το 10%, η μείωση του κόστους του τέλους αποχέτευσης θα ήταν σημαντική βοήθεια γι’ αυτούς. Κάτι το οποίο σεβαστήκαμε και σε συνεργασία μαζί τους, προσπαθήσαμε να βρούμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να υπάρξει μια δίκαιη κατανομή μειώσεως σε όλους. Για το λόγο αυτό, πήραμε μια διπλή απόφαση: όσοι από τους ξενοδόχους επιθυμούν να πληρώσουν με το παλαιότερο καθεστώς, δηλαδή μια τιμή ανά κλίνη κάθε τρίμηνο, μπορούν να συνεχίσουν έτσι, και όσοι επιθυμούν, μπορούν να πληρώνουν ανάλογα με την πληρότητα, την οποία έχουν, αφού προσκομίσουν τα ημερήσια δελτία τα οποία αφορούν στην πληρότητά τους και να πληρώνουν ανάλογα με τις κλίνες για τις οποίες έχουν κρατήσεις.
Οι ξενοδόχοι με ευχαρίστησαν για αυτό και η απόφαση ισχύει και αυτή από χθες, μετά την επικύρωσή της από το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας».
Να σημειωθεί ότι από το 2011 οι συνολικές μειώσεις που έχουν γίνει στα τιμολόγια της Δ.Ε.Υ.Α.Φ. είναι:
• 27% στην αξία κατανάλωσης του νερού,
• Περίπου 50% στα τέλη χρήσης Δικτύου Ύδρευσης και Αποχέτευσης και
• Η κατάργηση 80% του ειδικού τέλους επί της αξίας του νερού, στην πόλη της Φλώρινας».
Ερωτηθείς για τις τοπικές κοινότητες που είναι στο δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α.Φ. και πληρώνουν το 80%, ο κ. Βοσκόπουλος τόνισε: «Για τις κοινότητες Σκοπιάς, Πρώτης, Αλώνων, Τριβούνου, Κορυφής, Αρμενοχωρίου και Μεσονησίου θα ισχύσει ακόμα το 80% , γιατί δεν μπορούμε να το απαλείψουμε για νομικούς λόγους, αλλά θα μεριμνήσουμε για τη μείωση του τιμολογίου κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να ισοσκελισθεί σαν να έγινε απαλοιφή. Αυτό φυσικά, θα το δούμε σε σχέση με τα οικονομικά μας, αφού μας καταθέσουν οι λογιστές μας τον ισολογισμό μας για το έτος 2012».

3 σχόλια:

  1. Να το δω και να μη το πιστέψω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία!!!!! Μπράβο!!!!Το νερό που προέρχεται από τις πηγές του Δ.Δ. Σίμου Ιωαννίδη θα το πληρώνουν οι κάτοικοι ΤΟΥ πανάκριβο πάλι,ενώ θα έπρεπε να είναι δωρεάν.Ε Λ Ε Ο Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο γραφείο που εργάζομαι για κατανάλωση 1,5 κυβικού μέτρου νερού το τρίμηνο ο λογαριασμός είναι 37 ευρώ, ενώ στη Θεσσαλονίκη με την ίδια ακριβώς κατανάλωση (σε μη κατοικήσιμο διαμέρισμα) το τετράμηνο ο λογαριασμός είναι 11 ευρώ!!! Γιατί αυτή η μεγάλη διαφορά;;;;; Μήπως το δικό μας νερό είναι πολυτελείας; Ή χρυσοπληρώνουμε επί χρόνια τη ΔΕΥΑΦ για να έχουν κάποιοι μεγάλους μισθούς;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.