Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Οι αποφάσεις των χθεσινών συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας

Υπό την προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Τραϊανού Ρασάικου και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013, δύο φορές, το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας.
Στην έναρξη της πρώτης τακτικής συνεδρίασης, πραγματοποιήθηκε και η κοπή της βασιλόπιτας, όπου τυχερή ήταν η κ. Όλγα Μούσιου.
Πριν τη συζήτηση των θεμάτων ο κ. Δήμαρχος ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους και να πάνε όλα καλά με το έργο της τηλεθέρμανσης, ώστε το σημαντικό αυτό έργο να ολοκληρωθεί μέχρι το 2015. Επίσης, ο κ. Βοσκόπουλος ενημέρωσε τους Δημοτικούς Συμβούλους ότι η ΕΚΟ αποφάσισε να προβεί στη δωρεά 20.000 λίτρων σε σχολικές μονάδες του Δήμου Φλώρινας, οι οποίες ευτυχώς προς το παρόν δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τη θέρμανσή τους.
Οι κ. κ. Ασπρίδης και Μούσιου ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο νέο Προεδρείο και στους νέους Αντιδημάρχους.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:
• «Διακοπή εργασιών και παράταση προθεσμίας εκτέλεσης εργασιών του έργου: Κατασκευή πεζογέφυρας στο παλιό πεταλωτήριο», με εισηγήτρια την κ. Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
• «Παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: Ανακατασκευή τοιχίου αντιστήριξης Τ.Κ. Μελίτης», με εισηγήτρια την κ. Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
• «Παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: Ασφαλτοστρώσεις Δημοτικής Ενότητας Φλώρινας», με εισηγήτρια την κ. Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.
• «Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Φλώρινας έτους 2013», με εισηγήτρια την κ. Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς οι κ.κ. Ασπρίδης, Τσιώκας, Στάιος, Ακριτίδης, Σαχινίδης, Καρυπίδης, Απιδόπουλος και Καραντζίδης ψήφισαν κατά.
• «Έγκριση του κανονισμού λειτουργίας της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων – Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κ. Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
• «Έγκριση ορισμού μελών με κλήρωση και συγκρότηση επιτροπής παραλαβής έργων αξίας μέχρι 5.869,00 € μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. για το έτος 2013», με εισηγήτρια την κ. Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
• «Έγκριση ορισμού μελών με κλήρωση και συγκρότηση επιτροπής παραλαβής έργων αξίας άνω 5.869,00 € μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. για το έτος 2013», με εισηγήτρια την κ. Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
• «Έγκριση ορισμού μελών με κλήρωση και συγκρότηση επιτροπής εκτίμησης ακινήτων για το έτος 2013», με εισηγήτρια την κ. Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
• «Έγκριση ορισμού μελών με κλήρωση και συγκρότηση επιτροπής καταστροφής ευτελούς αξίας κινητών πραγμάτων για το έτος 2013», με εισηγήτρια την κ. Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.
• «Έγκριση της υπ΄ αριθμ. 145/2012 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Φ. που αφορά τιμολόγια Δ.Ε.Υ.Α.Φ. οικονομικού έτους 2013», με εισηγητή τον κ. Τραϊανό Ρασάικο, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας και Αντιπρόεδρο της Δ.Ε.Υ.ΑΦ.
Από τις αρχές του 2013 η επιβολή του ειδικού τέλους 80% στην αξία του νερού που καταναλώνεται στην πόλη της Φλώρινας καταργείται, ενώ εφαρμόζεται πλέον και ειδικό καθεστώς σε όσες ξενοδοχειακές μονάδες του Δήμου το επιθυμούν, αφού πρώτα προσκομίσουν καταστάσεις και στοιχεία του «βιβλίου πόρτας» και των κρατήσεων τους.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
• «Έγκριση ορισμού μελών με κλήρωση και συγκρότηση τριμελούς επιτροπής του άρθρου 46 (Ενιαίου Κανονισμού Προμηθειών) για το έτος 2013», με εισηγήτρια την κ. Σ. Τσομπάνου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
• «Έγκριση ορισμού μελών με κλήρωση και συγκρότηση επιτροπής διενέργειας δημοπρασιών εκμίσθωσης ακινήτων για το έτος 2013», με εισηγήτρια την κ. Σ. Τσομπάνου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
• «Συγκρότηση επιτροπής συμβιβαστικής επιλύσεως των φορολογικών διαφορών και αμφισβητήσεων μεταξύ του Δήμου Φλώρινας και των φορολογουμένων για το έτος 2013», με εισηγήτρια την κ. Σ. Τσομπάνου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
• «Κατανομή ποσού 81.078,32 € για κάλυψη δαπανών θέρμανσης σχολείων Α/βαθμίας & Β/βαθμίας εκπαίδευσης Δήμου Φλώρινας για το έτους 2013», με εισηγητή τον κ. Γ. Αργυρόπουλο, Πρόεδρο Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Φλώρινας.
• «Κατανομή ποσού 114.444,63 € για κάλυψη λειτουργικών δαπανών σχολείων Α/βαθμίας & Β/βαθμίας εκπαίδευσης Δήμου Φλώρινας για το έτους 2013», με εισηγητή τον κ. Γ. Αργυρόπουλο, Πρόεδρο Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Φλώρινας.
• «Παραχώρηση χρήσης του Νηπιαγωγείου Τ.Κ. Πολυπλατάνου Δήμου Φλώρινας στον Αθλητικό Σύλλογο Καράτε «ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ» Φλώρινας, για ένα έτος», με εισηγητή τον κ. Γ. Αργυρόπουλο, Πρόεδρο Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Φλώρινας.
• «Προαγωγή του 1/θ Νηπιαγωγείου Παπαγιάννη σε 2/θ Νηπιαγωγείο», με εισηγητή τον κ. Γ. Αργυρόπουλο, Πρόεδρο Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Φλώρινας.
• «Καθορισμός εξόδων παράστασης Προέδρου και Αντιπροέδρου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Θ. Καραγκιοζίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
• Επιχορήγηση του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», με εισηγητή τον κ. Θ. Καραγκιοζίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
• «Έγκριση της υπ΄ αριθμ. 74/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Φλώρινας που αφορά στη σύμφωνη γνώμη για κατασκευή εισόδου στην οδό Π. Μελά για λειτουργία πάρκινγκ», με εισηγητή τον κ. Ι. Βοσκόπουλο, Δήμαρχο Φλώρινας.
Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.
• «Ορισμός μέλους για τη σύσταση Τριμελούς Επιτροπής Χορήγησης Βεβαιώσεων», με εισηγητή τον κ. Ι. Βοσκόπουλο, Δήμαρχο Φλώρινας.
Ομόφωνα ορίστηκε ο κ. Π. Μαβίδης, Αντιδήμαρχος Φλώρινας.
• «Αντικατάσταση μέλους στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Ι. Βοσκόπουλο, Δήμαρχο Φλώρινας.
Ομόφωνα, στη θέση του κ. Μπαρδάκα, τοποθετήθηκε ο κ. Π. Μαβίδης, Αντιδήμαρχος Φλώρινας, με αναπληρωτή του τον κ. Α. Ζαέκη, Δημοτικό Σύμβουλο.
• «Αντικατάσταση μελών Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Ι. Βοσκόπουλο, Δήμαρχο Φλώρινας.
Ομόφωνα, ορίστηκε ως Πρόεδρος ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σ. Κρομμύδας και ως Αντιπρόεδρος η κ. Α. Λαζαρίδου.
• «Αντικατάσταση μέλους Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Ι. Βοσκόπουλο, Δήμαρχο Φλώρινας.
Ομόφωνα, ορίστηκε ως Πρόεδρος ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Α. Σίπκας.
• «Τροποποίηση της υπ΄ αριθμ. 60/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας που αφορά στη συγχώνευση Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης», με εισηγητή τον κ. Ι. Βοσκόπουλο, Δήμαρχο Φλώρινας.
• «Τροποποίηση της υπ΄ αριθμ. 61/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας που αφορά στη συγχώνευση Σχολικών Επιτροπών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», με εισηγητή τον κ. Ι. Βοσκόπουλο, Δήμαρχο Φλώρινας.
• «Κανονισμός λειτουργίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Ι. Βοσκόπουλο, Δήμαρχο Φλώρινας.
• «Πρακτική άσκηση μαθητών ΕΠΑ.Σ. Φλώρινας στο Δήμο Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Ι. Βοσκόπουλο, Δήμαρχο Φλώρινας.
Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συνεδρίασης, ακολούθησε η ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα:
• «Ψήφιση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2013 του Δήμου Φλώρινας, με εισηγήτρια την κ. Σ. Τσομπάνου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
Ο Δήμος Φλώρινας, ψήφισε τον προϋπολογισμό του στις 08 Δεκεμβρίου 2012, μέσα στις προθεσμίες του νόμου. Παρόλα αυτά στις 17 Δεκεμβρίου 2012 εστάλη σε όλους τους Δήμους διευκρινιστική εγκύκλιος, η οποία έδινε οδηγίες για τη σύνταξη του προϋπολογισμού με διαφορετικό τρόπο και την εφαρμογή αυτής.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς οι κ.κ. Ασπρίδης, Τσιώκας, Στάιος, Ακριτίδης, Καρυπίδης και Καραντζίδης ψήφισαν κατά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.