Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ψήφισμα συμπαράστασης και διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ ενάντια στη άδικη λογική των χαρατσιών

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φλώρινας εκφράζει την αντίθεση του σε κάθε είδους εισπρακτικά και φορολογικά μέτρα (χαράτσι στην ΔΕΗ ως τέλος ακινήτων, οριζόντιες έκτακτες εισφορές, αύξηση αντικειμενικών κριτηρίων κτλ) τα οποία παίρνονται με μία εντελώς άδικη και παράλογη συλλογιστική και έχουν μόνο ως αποτέλεσμα να οδηγήσουν μία μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού στην ανέχεια και στην εξαθλίωση.
Ειδικά το εκβιαστικό μέτρο της σύνδεσης του έκτακτου τέλους ακινήτων με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και η απειλή της διακοπής της ηλεκτροδότησης σε περίπτωση μη πληρωμής του - ακόμα και από άνεργους ή αδύναμους οικονομικά συνανθρώπους μας – θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο. Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα κοινωνικό αγαθό και είναι εντελώς ανήθικο να το διαπραγματεύεται ο οποιοσδήποτε για να πετύχει τους δικούς του στόχους.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φλώρινας εκφράζει την αγανάκτηση του στα άδικα εισπρακτικά μέτρα, δηλώνει την συμπαράσταση του σε κάθε πρωτοβουλία ατόμων ενάντια στην πληρωμή των παράλογων χαρατσιών και καταδικάζει την τακτική της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος για μη πληρωμή του απαράδεκτου χαρατσιού.

Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.