Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Εκδήλωση για το εγκεφαλικό επεισόδιο στο ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου

Σήμερα γνωρίζουμε ότι το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι µία σοβαρή πάθηση που συχνά οδηγεί στο θάνατο ή σε αναπηρία, προκαλώντας λειτουργικά και νευρολογικά ελλείμματα. Αποτελεί την πρώτη αιτία πρόκλησης αναπηρίας στον άνθρωπο και είναι υπεύθυνο για 25.000 περιστατικά ετησίως στη χώρα μας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).
Η πρόληψη του εγκεφαλικού επεισοδίου στηρίζεται στην αναγνώριση ατόµων µε υψηλό κίνδυνο να πάθουν εγκεφαλικό. Η αποκατάσταση μετά από ένα αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο πρέπει να ξεκινά άμεσα.
Με αφορμή τη σημασία της πρόληψης και της αποκατάστασης μετά από αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο το Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) Αμύνταιου και το Κέντρο Υγείας Αμυνταίου διοργανώνουν εκδήλωση για το κοινό την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30 στις εγκαταστάσεις του ΚΑΦΚΑ, όπου θα παρουσιαστούν τα βασικά χαρακτηριστικά της πάθησης, τα προληπτικά μέτρα και τρόποι αποκατάστασης του αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως ακολούθως:
18:30 - 18:45: Χαιρετισμοί από τους επίσημους προσκεκλημένους
18:45: - 19:35: Πρωτογενής και δευτερογενής πρόληψη αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου
Oμιλητής: Ρηγίνος Μέσσιος, Ιατρός Γενικής Ιατρικής, Διευθυντής Κέντρου Υγείας Αμυνταίου
Oμιλήτρια: Στέλλα Κατικαρίδου, Ιατρός Γενικής Ιατρικής, Επιμελήτρια Κέντρου Υγείας Αμυνταίου
19:40 - 20:10: Αποκατάσταση αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου
Oμιλητής: Δρ. Ιωάννης Διονυσιώτης, Φυσίατρος-Ιατρός Αποκατάστασης, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.