Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Λεπτές ισορροπίες στην Π.Ε.Δ.

Με τη Νέα Δημοκρατία να εξασφαλίζει τις 12 από τις 21 έδρες, έναντι 9 του ΠΑΣΟΚ, πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες ιστορικές εκλογές στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας.
Το ζητούμενο πλέον είναι η συνοχή – και για τις δύο παρατάξεις – καθώς μέσα σε 10 ημέρες το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. θα πρέπει να εκλέξει και τον πρόεδρο του και εδώ οι ισορροπίες είναι λεπτές.
Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή θα πρέπει να αναφερθεί πως από τους 12 δημάρχους οι 7 πρόσκεινται ιδεολογικά στη Ν.Δ. και οι 5 στο ΠΑΣΟΚ, ενώ η αντιστοιχία σε δημοτικούς συμβούλους είναι 5-4.
Το ΠΑΣΟΚ έχει ως επικεφαλής το δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα και θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρο πως θα συγκεντρώσει και τις 9 ψήφους της παράταξης του.
Στη Νέα Δημοκρατία ωστόσο το τοπίο για το ποιος θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου δεν έχει ξεκαθαρίσει. Δεδομένη εδώ και μέρες είναι η πρόθεση των δημάρχων Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλου, Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου και Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη. Και αυτοί οι τρεις θα πρέπει να τα «βρουν», να καταλήξουν σε έναν και να συσπειρώσουν και τα 12 μέλη της παράταξης τους.
Αν αυτό γίνει, τότε ο πρώτος πρόεδρος της Π.Ε.Δ. θα είναι από τη Νέα Δημοκρατία. Αν όμως δε συμβεί κάτι τέτοιο, τότε δε θα πρέπει να αποκλειστούν διαρροές, που ίσως ανατρέψουν το αρχικό προβάδισμα.
Ο χρόνος θα δείξει τελικά τι θα συμβεί.

3 σχόλια:

  1. Δεν φτάνει το χάλι που μας ρίξανε τα κόμματα της μεταπολίτευσης, σε λίγο να μην έχουμε Ελλάδα, τους έμεινε ο καημός να νταβατζώνουν και την τοπική αυτοδικοίκηση.
    Άντε ρε, σας σιχαθήκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΣΟΚΙΑ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΕΞΩ ΒΡΙΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΟΜΩΣ ΠΑΛΙ ΠΑΣΟΚ.
    ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΚΥΛΙΑ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΑ ΡΕ ΤΑ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ??
    ΚΡΑΧΤΕΣ ΕΙΣΤΕ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.