Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Κάλεσμα του ΚΚΕ για την επίσκεψη Παπαρήγα

Σε περίοδο κρίσης, το κεφάλαιο, για να επανακάμψει την κερδοφορία του, γίνεται ακόμα πιο αδίστακτο και επιθετικό απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων. Σε περίοδο κρίσης βασικό ζήτημα που πρέπει να λυθεί για το κεφάλαιο είναι η διέξοδος ικανοποιητικής κερδοφορίας για τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια. Αυτήν την ανάγκη, – της θωράκισης της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων, – εξυπηρετεί το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα (στο οποίο εντάσσεται και η πώληση του 17% της ΔΕΗ) και μετατρέπει σε κόλαση τη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Επιδεινώνει ακόμα περισσότερο τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων, φορτώνει νέα βάρη στα λαϊκά νοικοκυριά με την αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος (και όχι μόνο), προωθεί το παραπέρα ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών, οδηγεί σε ραγδαία αύξηση της ανεργίας και της φτώχιας, σε δραματική επιδείνωση τη θέση και τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων.
Αυτή η πολιτική εφαρμόστηκε και εφαρμόζεται πιστά από τα κόμματα της πλουτοκρατίας, – το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, με στήριξη και από άλλα κόμματα που υπηρετούν τα ίδια συμφέροντα (ΛΑΟΣ, κόμμα της Μπακογιάννη, κλπ), – τα οποία συμφωνούν απόλυτα με τις στρατηγικές στοχεύσεις του κεφαλαίου. Συμπαραστάτες είχαν και έχουν και άλλα κόμματα (όπως, ο ΣΥΝ / ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜ.ΑΡ., η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες δυνάμεις του οπορτουνισμού), που προπαγανδίζουν τη δήθεν φιλολαϊκή μετεξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κρύβοντας τον ιμπεριαλιστικό και βαθιά αντιδραστικό -αντιλαϊκό της χαρακτήρα. Στο πλευρό τους έχουν και τις συνδικαλιστικές τους παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, που στήριξαν όλες τις αντιλαϊκές επιλογές (απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής Ενέργειας, Ασφαλιστικό, κλπ), δημιουργώντας αυταπάτες ότι η «ανταγωνιστικότητα» θα έχει δήθεν οφέλη για την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Είναι οι ίδιοι που σήμερα προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν, προβάλλοντας το σύνθημα «να παραμείνει το 51% των μετοχών της ΔΕΗ στο Δημόσιο». Είναι ξεκάθαρο ότι, ακόμα και το 100% της ΔΕΗ να παραμείνει στο Δημόσιο, μια ΔΕΗ που θα λειτουργεί σ’ ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον με μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους, μια ΔΕΗ που λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα το καπιταλιστικό κέρδος, ούτε στο ελάχιστο δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.
Σημαντικές ευθύνες για τον αποπροσανατολισμό του λαού έχουν και οι εκλεγμένοι στην Τοπική Διοίκηση (Δήμαρχοι, Νομάρχες, Περιφερειάρχες), καθώς και Φορείς της περιοχής (Εργατικά Κέντρα, Επιμελητήρια, Εμπορικοί Σύλλογοι, κλπ), οι οποίοι υπέγραψαν «Σύμφωνα συνεργασίας με τη ΔΕΗ», πρόβαλλαν τοπικιστικά αιτήματα, καλλιέργησαν αυταπάτες.
Λύση σε όφελος του λαού
Μόνο ένας Ενιαίος Κρατικός Φορέας Ενέργειας, στα πλαίσια μιας Λαϊκής Εξουσίας, – που δεν θα υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου, αλλά θα λειτουργεί με γνώμονα την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, – μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε όφελος του λαού, χωρίς εξαρτήσεις από το εγχώριο και πολυεθνικό κεφάλαιο και τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.
Ο Ενιαίος Κρατικός Φορέας Ενέργειας, στηριγμένος στις εγχώριες πηγές ενέργειας, – κύρια στο λιγνίτη, το νερό, αλλά και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, – μπορεί να παρέχει φτηνό ρεύμα στο λαό, ως βασικό κοινωνικό αγαθό, αλλά και να αποτελέσει βασικό μοχλό για την ανάπτυξη της χώρας, στα πλαίσια της Λαϊκής Οικονομίας.
Μόνο στα πλαίσια της Λαϊκής Εξουσίας και Οικονομίας, με σχεδιασμένη ανάπτυξη και, αξιοποιώντας όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, μπορεί να λειτουργήσει η ΔΕΗ με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες και να αντιμετωπιστούν συνολικά τα προβλήματα που σήμερα δημιουργεί στους εργαζόμενους και στους κατοίκους της περιοχής.
Η Κομματική Οργάνωση Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, συνεχίζοντας το πλατύ άνοιγμα και την ανοιχτή συζήτηση με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της περιοχής, προβάλλει την πολιτική πρόταση και τις θέσεις του κόμματος για την μοναδική φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση και ανάπτυξη σε όφελος του λαού.
Σε αυτά τα πλαίσια:
Η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ διοργανώνει, την Τετάρτη 21/9/2011, στις 7:00΄ μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαϊδας, ημερίδα με θέμα: «Ενεργειακή Πολιτική για τις λαϊκές ανάγκες».
Εισηγητής: Μάκης Παπαδόπουλος – Υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομίας της Κ.Ε. του ΚΚΕ.
Θα παραβρεθεί και θα μιλήσει η Γενική Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.