Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

«Να καταργηθεί το δουλοπρεπές μνημόνιο»


(ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΜΕ)

…Κυβέρνηση και Τρόικα χρησιμοποιώντας τον μπαμπούλα της χρεοκοπίας εκβιάζουν την κοινωνία να δεχτεί τη φορολογική λεηλασία, το ξεπούλημα των υπηρεσιών, των υποδομών, του φυσικού πλούτου της χώρας, ό,τι συνιστά δημόσιο αγαθό και κοινωνικό δικαίωμα. Για να σωθούν τάχα οι μισθοί και οι συντάξεις που τους μειώνουν συνέχεια και τους στοχοποιούν ως αιτία της κρίσης.
…Τραγικές καταστάσεις αντιμετωπίζει η εκπαίδευση με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αποτέλεσμα της εκπαιδευτικής πολιτικής και των δραματικών περικοπών που επιβάλλουν η πολιτική των μνημονίων και του μεσοπρόθεσμου.
Οι δαπάνες για τη δημόσια παιδεία θα μειωθούν ακόμα περισσότερο και θα φτάσουν το 2015 μόλις στο 2,23 % επί του ΑΕΠ –από 3,6% περίπου το 2009 - με όλες τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχει αυτό για το δημόσιο σχολείο.
Ήδη έχουν φανεί ανάγλυφα οι επιπτώσεις των περικοπών. Μειώθηκαν τραγικά οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών (546 προσλήψεις σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, όταν εφέτος συνταξιοδοτήθηκαν 6.000). Κατάργησε το Υπουργείο Παιδείας 1.000 σχολεία την περσινή χρονιά και σχεδιάζει την κατάργηση και άλλων. Κατάργησε την ΠΔΣ, την ενισχυτική και τα αθλητικά σχολεία. Υποβάθμισε τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών Υποβαθμίζει τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, κλείνει 22 κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, αναστέλλει τη λειτουργία των Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων κ.ά. Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά χωρίς βιβλία.
Το σύνολο της απώλειας στο ετήσιο εισόδημά του εκπαιδευτικού (μαζί με τις περικοπές του μνημονίου-2010) πλησιάζει τους τέσσερις μισθούς, ή ποσοστό μείωσης 25% και επίκειται η ψήφιση του νέου μισθολογίου - “φτωχολόγιου”, με το οποίο σχεδιάζεται η ακόμα μεγαλύτερη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στο Δημόσιο καθώς και στις συντάξεις.
Απέναντι στη λαίλαπα που ήρθε και συνεχίζεται οι εργαζόμενοι βροντοφωνάζουμε πως υπάρχει λύση. Υπάρχει άλλη πολιτική! Το χρέος δεν το δημιούργησαν οι εργαζόμενοι. Δεν το αναγνωρίζουμε. Απαιτούμε τη διαγραφή του.
Η σχεδιασμένη οικονομική εξαθλίωση όλων των εργαζομένων, η αύξηση της ανεργίας, η δραματική μείωση εισοδημάτων, εργασιακών δικαιωμάτων και μισθών ώστε στο επόμενο στάδιο να βρουν οι επενδυτές αποικιοκρατικές συνθήκες ΠΡΕΠΕΙ να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΜΑΣ.
* ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ.
* Να καταργηθεί το βάρβαρο και δουλοπρεπές μνημόνιο κυβέρνησης - ΕΕ - Δ.Ν.Τ., το μεσοπρόθεσμο αλλά και όλα τα μέτρα που απορρέουν από αυτά.
Καλούμε όλα τα συνδικάτα και ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για κοινό μέτωπο στήριξης των δημόσιων κοινωνικών αγαθών (παιδεία, υγεία, κοιν. ασφάλιση).

Για την αντιγραφή
Δ.Σ. ΕΛΜΕ Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.