Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Για τις δηλώσεις του δημάρχου Φλώρινας σχετικά με τα γεγονότα στο Αρμενοχώρι

Θα αναφερθώ στο πρόβλημα και στις δηλώσεις που έγιναν, όχι ως δάσκαλος μόνο, αλλά και ως κάτοικος Αρμενοχωρίου που διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Τ.Σ. Αρμενοχωρίου στα χρόνια που τα πράγματα πήγαιναν μπροστά.
Τη δεκαετία του ’90 που συστάθηκαν τα ολοήμερα σχολεία μετά από ενέργειες διαφόρων φορέων (κοινότητα, διεύθυνση πρωτοβάθμιας κ.λπ.) καταφέραμε να σιτίζονται τα παιδιά του ολοήμερου σχολείου μας στο εν λόγω κτήριο και μάλιστα αρχικά με πόρους των παιδιών. Σημειωτέον ότι τα έξοδα για τις εγκαταστάσεις (προσθήκη χώρου κουζίνας, ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και συσκευές κ.ά.) βάρυναν την κοινότητα και αργότερα τον Καποδιστριακό δήμο. Αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών ήταν τα παιδιά μας να σιτίζονται ανθρώπινα και με τη μέγιστη υγειονομική ασφάλεια , όπως θα το ήθελε κάθε γονέας για το παιδί του.
Γνωρίζετε ότι η σίτιση των παιδιών των ολοήμερων ανά την Ελλάδα γίνεται με τρόπο τουλάχιστον μη επιθυμητό (τάπερ, κρύο και πρόχειρο φαγητό, έλλειψη ψυγείων, φούρνων, εγκαταστάσεων εστιατορίου). Ευχής έργο να μπορούσαν όλα τα ολοήμερα να λειτουργήσουν με τον τρόπο που καταφέραμε. Γνωρίζουμε τις οικονομικές δυσκολίες που περνάμε γνωρίζουμε την ανάγκη εγκατάστασης υπηρεσιών του δήμου. Δεν απαιτούμε δωρεάν σίτιση των παιδιών (αν και θα ‘πρεπε), δεν επιθυμούμε κατάργηση υπηρεσιών του δήμου μας. Απαιτούμε όμως διάλογο και τήρηση υποσχέσεων, απαιτούμε λύσεις εφικτές.
Για την αναφορά σας κ. δήμαρχε, ότι δεν υπάρχει άλλος χώρος για τη στέγαση της υπηρεσίας, εμείς σας υποδεικνύουμε την αίθουσα (αντίστοιχου εμβαδού με το ΚΕΦΟ) που υπάρχει στον παιδικό σταθμό του Αρμενοχωρίου. Για να μη χαρακτηρίζεται κιόλας «αχάριστους» του κατοίκους του Αρμενοχωρίου λες και η γέφυρα και όποιο έργο γίνει στο χωριό είναι «χάρη»! (Πληροφοριακά το Αρμενοχώρι στα προηγούμενα 8 χρόνια, όχι μόνο δεν πήγε μπροστά αλλά και έχασε τα ήδη κεκτημένα. Μια επίσκεψη σύγκρισης θα πείσει όσους γνωρίζουν το παρελθόν του).
Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και άλλες διαθέσιμες αντίστοιχες αίθουσες για την υπηρεσία αυτή μέσα σε ολόκληρο διευρυμένο δήμο. Ας διαλέξετε λοιπόν κάποια που δεν στεγάζει τίποτα και όχι να πετάξετε έξω το ολοήμερο σχολείο, τον πολιτιστικό σύλλογο, το τοπικό συμβούλιο και γενικά όλο το χωριό από μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, τη στιγμή που εγκαινιάζεται άλλη σε γειτονικό χωριό.
Για τις αναφορές σας σε «υποκινούμενες κινητοποιήσεις» και «σκοτεινούς κύκλους» που είναι φανεροί, έχω να πω πως η κινητοποίηση των κατοίκων του χωριού ήταν αυθόρμητη. Το καθήκον μας ως δάσκαλοι ήταν να ενημερώσουμε τους γονείς των παιδιών για τα προβλήματα λειτουργίας του σχολείου μας. Αν η δουλειά μας συνιστά υποκίνηση για κινητοποίηση κάνετε μεγάλο λάθος κ. δήμαρχε. Η αναφορά σας σε catering δεν μας ακουμπά, γιατί απλά δεν αναφέραμε ποτέ τέτοια δυνατότητα. Ξεχάσατε προφανώς ότι εσείς κ. δήμαρχε αναφερθήκατε (κατά την επίσκεψη άτυπης επιτροπής του χωριού) σε λύσεις τέτοιες. Όπως βέβαια ξεχάσατε και τη δέσμευσή σας για διάθεση της αίθουσας ως είχε.
Κύριε δήμαρχε αν στο πρόσωπο του διευθυντή του σχολείου, στο πρόσωπο μου, στο πρόσωπο του εκπροσώπου των γονέων, στα πρόσωπα των κατοίκων του χωριού είδατε «σκοτεινούς κύκλους» σας αντιλέγω ότι εσείς δεν βλέπετε τους «λαμπερούς κύκλους», πόσο μάλλον τους «σκοτεινούς». Πιθανόν να βλέπατε σε καθρέφτη.
Και δεν είναι «κατάληψη» του κτηρίου, είναι επανάκτηση αυτού. Και το λέω αυτό γιατί είναι σημείο αναφοράς αρκετών γενεών. Ρωτήστε κατοίκους του χωριού πού διάβασαν για πρώτη φορά στη ζωή τους λογοτεχνικά βιβλία, πού πρωτόπαιξαν σκάκι τα παιδιά, πινγκ πόνγκ κ.ά., πού έγιναν πολλές και διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις μας, πού πρωτοτέθηκαν προβλήματα της κοινότητας και συζητήθηκαν σε λαϊκές συνελεύσεις , πού… πού… πού;
ΥΓ: Αλήθεια, τη λαϊκή συνέλευση πού θα την κάνετε κ. δήμαρχε; Στο καφενείο του «Ρούσβελτ»;

Ο καταγγελλόμενος και επισκεπτόμενος την εισαγγελία
Ζήσης Φουδούλης

5 σχόλια:

  1. Φίλε Ζήση
    Έκανα το παρακάτω σχόλιο και σε άλλη ανάρτηση και σαν σχετικό το βάζω κι εδώ
    Επιμένωωωωωωωωωωω
    Αυτή η λαϊκή συνέλευση στο Αρμενοχώρι, για να αποφασίσουν οι ίδιοι οι κάτοικοι για ποια χρήση θέλουν το συγκεκριμένο κτίριο δ ε ν μπορούσε να γίνει πριν αποφασίσει [ το νομικό πρόσωπο !!! εδώ γελάνε ] ο κ Δήμαρχος ,να βάλει μέσα την ...νεοσύστατη υπηρεσία ;
    Τόσο δύσκολο ήταν ;
    Τόσο επείγουσα η ανάγκη εγκατάστασης της νεοσύστατης ;
    Μήπως βόλευε και τους…’’ νεοσύστατους’’ της υπηρεσίας γιατί το Αρμενοχώρι είναι πολύ κοντά ;;; ; ή
    Μήπως για να έχουν έναν λόγο παραπάνω για να είναι περισσότερο αχάριστοι οι Αρμενοχωρίτες.....
    κ. Δήμαρχε, αυτό το περί αχαριστίας σου το επιστρέφουν οι αχάριστοι, θα σε συνοδεύει όμως ως τα βαθιά σου γεράματα καθώς τώρα πια απέκτησες και το προσωνύμι '' ο αχάριστος ''
    Και για να τελειώνουμε
    ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ;;;;;;;;;;;;;;;;;
    ελπίζουμε
    .- σύντομα
    .- όχι αιφνιδιαστικά.
    .- και φυσικά η συγκέντρωση σε κάποιο καφενείο [ μια και το κτήριο που μπορούσε να γίνει και πολλαπλών χρήσεων έχει.. εποικισθεί !!! ή και
    .- αν είναι καλός ο καιρός στην πλατεία όπου μπορεί να χορέψουμε κιόλας…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1) Οι Κύπριοι μαζί με τους Ισραηλινούς κάνουν έρευνες για φυσικό αέριο στην Κυπριακή και στην Ισραηλινή ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) που συνορεύουν. 2) Η Τουρκία (που δε διαθέτει δική της ΑΟΖ) ανέθεσε σε Νορβηγικό ερευνητικό πλοίο να κάνει έρευνες για λογαριασμό της, ενώ απειλή με πόλεμο το Ισραήλ και την Κύπρο. 3) Η Ελλάδα δεν έχει οριοθετήσει τη δική της ΑΟΖ, που συνορεύει με αυτήν της Κύπρου. 4) Η Τουρκία, με το πρόσχημα - δήθεν - στρατιωτικής άσκησης, εδώ και αρκετές ημέρες συγκεντρώνει στρατεύματα απέναντι από το Καστελόριζο. 5) Η Τουρκία, εδώ και αρκετές ημέρες έχει αποβιβάσει σημαντική δύναμη καταδρομέων στην Κύπρο. 6) Η Ισραηλινή αντικατασκοπεία (ΜΟΣΑΝΤ) εδώ και ένα μήνα έχει ενημερώσει την ελληνική κυβέρνηση ότι πιθανολογείται Τουρκική απόβαση στο Καστελόριζο. 7) Η Κυπριακή Εθνοφρουρά έχει τεθεί σε μέγιστη επιφυλακή και επιστρατεύει σημαντική δύναμη εφέδρων. 8) Γύρω από την Κύπρο συγκεντρώνονται πλοία του Τουρκικού στόλου. 9) Η Ισραηλινή πολεμική αεροπορία έχει στείλει κατασκοπευτικά αεροσκάφη στους χώρους των ερευνών (Κυπριακή και Ισραηλινή ΑΟΖ). 10) Ο Ελληνικός στόλος έχει αναπτυχθεί στα ανοικτά της Ρόδου. 11) Ο Ελληνικός Στρατός έχει τεθεί σε επιφυλακή. 12) Ο Γεώργιος Τζέφρυ Παπανδρέου έφυγε εσπευσμένα για τις ΗΠΑ. ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ, ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟ "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ" ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΚΙΝΙΑΡH Σωστά τα λες αλλά μάλλον για άλλη ανάρτηση είναι το σχόλιό σου.
    Εκτος κι αν θεωρείς πως για όλα αυτά φταίει η --- αχαριστία --των Αρμενοχωριτών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραια μασ τα ειπεσ ρε ζηση. μιλασ για το αρμενοχωρι η για καποιο αλλο χωριο? ξεχασεσ ποιοσ εδωσε το γυπεδο ποιοσ εδωσε τα νερα στον Δημο? μηπωσ φοβασε για την θεση σου στο σχολειο και μιλασ ετσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Ανωνυμε 5.52΄
    Ή έχεις πλήρη αγνοια ή είσαι φανατικός του προηγούμενου δημάρχου.Για αποκατάσταση της αλήθειας σε πληροφορώ οτι το γήπεδο δεν το πήραμε από κανεναν δήμαρχο ποτέ και για τα "νερά" όπως το λές , όλη η αντικατάσταση του δυκτίου ύδρευσης ήταν περιττή (αφού είχε αντικατασταθεί τα προηγούμενα χρόνια κατα 95
    %).Έγινε για φοροεισπρακτική πολιτική περισότερο παρά για λόγους υγείας και ύδρευσης.Αν θέλεις περισσότερες λεπτομέρειες μπορέις να με βρείς να σου εξηγήσω.Και η θέση μου δεν κυνδινέυει απο τίποτα φιλε μου παρα μονάχα απο τη σύνταξη ( σε 4 χρόνια ) αν είμαι καλά .
    Ζήσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.