Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Γ. Βοσκόπουλος για την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου

«Ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση γνωρίζαμε εξ αρχής ότι βασικό στοιχείο για το Υπουργείο Παιδείας για την ύπαρξη σχολών και τμημάτων αποτελεί το κτιριακό. Η ύπαρξη ή μη κτιριακής υποδομής. Έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε πανεπιστημιούπολη, σε δική μας έκταση των 192 στρεμμάτων και δεν προσφύγαμε σε ενδιάμεσες και προσωρινές λύσεις, που μας απομακρύνουν από τον στόχο μας».
Τα παραπάνω ανέφερε εισαγωγικά ο δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, στη διάρκεια της χθεσινής του συνέντευξης Τύπου.
Ο κ. Βοσκόπουλος πρόσθεσε πως «για το σκοπό αυτό στις 23.5.2008, υπογράψαμε προγραμματική σύμβαση με την ΑΝΚΟ, εκπόνησης μελέτης της α' φάσης η οποία χρηματοδοτήθηκε από τη ΣΑΜ του Υπουργείου παιδείας.
Στις 20.4.2011 το ΣΧΟΠ της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ενέκρινε το τοπικό ρυμοτομικό για το νότιο τμήμα της παιδαγωγικής Ακαδημίας και συζήτησε το βόρειο τμήμα που είναι η πανεπιστημιούπολη. Εδώ να επισημάνω ότι το βόρειο τμήμα πρόκειται να εγκριθεί σε επόμενη συνεδρίαση του ΣΧΟΠ της περιφέρειας που δεν θα αργήσει.
Να τονίσω ότι η έγκριση του τοπικού ρυμοτομικού, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να προχωρήσει το έργο.
Να κάνω δύο επισημάνσεις:
Η πρώτη, αφορά την υποβολή στο ΥΠΕΚΑ του φακέλου μετά την γνωμοδότηση για το τοπικό ρυμοτομικό του βορείου τμήματος, της πανεπιστημιούπολης και η δεύτερη η νομιμοποίηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, για να αξιοποιηθούν καλύτερα αλλά και να χρηματοδοτηθούν.
Χθες, 15.9.2011, υπογράφηκε μεταξύ της περιφέρειας, του πανεπιστημίου και της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας η σύμβαση με αντικείμενο την στατική μελέτη επισκευής προσθηκών Παιδαγωγικής Ακαδημίας στη Φλώρινα. Προχωράμε με καλούς ρυθμούς και παρακαλώ την Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας, να συμμεριστεί την αγωνία μας που είναι και αγωνία των συνδημοτών μας και να προχωρήσει μελέτες και δράσεις χωρίς καθυστερήσεις».
Για την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου, ο γενικός διευθυντής της ΑΝΚΟ Γιώργος Αμανατίδης τόνισε: «εμείς σκοπεύουμε το συντομότερο δυνατό να παραδοθούν οι μελέτες για τον περιβάλλοντα χώρο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και για το ίδιο το κτήριο, να υλοποιηθούν τα αναγκαία έργα από το τρέχον κοινοτικό πλαίσιο στήριξης και να βγουν οικοδομικές άδειες σύντομα και δεσμευόμαστε να προσφέρουμε όσο ποιοτικότερες υπηρεσίες μπορούμε».

3 σχόλια:

  1. Μας κοροϊδεύουν Βοσκός - Αμανατίδης.
    Αφού ο 2ος καθυστέρησε τόσο ώστε να γίνει πρώτα το ρυμοτομικό στη Κοζάνη και να μείνουν τα πάντα στη Κοζάνη. έρχεται ο 1ος με μόνο ενδιαφέρον να γίνουν οι μελέτες για το ράφι και να έχουν κοστίσει.... όσο πρέπει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μόνη τους έγνοια είναι να παραδωθεί η μελέτη ωστε να πέσει το χρήμα... κατά τα άλλα, και συμφωνα με αυτά που είπε ο βοσκόπουλος, η ορθή "μετάφραση" είναι η εξής:

    Στις 20.4.2011 είχε οριστεί η συνεδρίαση του γνωμοδοτικού συμβουλίου στη Κοζάνη προκειμένου να έχει ληφθεί η θετική γνωμοδότηση ώστε αυτό να είναι ένα "γερό χαρτί" (για την χρηματοδότηση της οριστικής μελέτης, ΟΧΙ για την χρηματοδότηση του έργου) διότι την ίδια περίοδο πραγματοποιούνταν η κατανομή του νεου ΕΣΠΑ. Το έργο όσον αφορά την Φλώρινα έχει δύο σκλελη: α. Την ενίσχυση και συμπλήρωση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων (παιδαγωγικό-νηπιαγωγοί) και β. Την θεσμοθέτηση πανεπιστημιούπολης για τις άστεγες σχολές (βαλκανικών, καλών τεχνών) σε μια άλλη περιοχή που είναι βορειότερα των σημεριών εγκαταστάσεων. Δυστυχώς το μόνο που καταφέραμε είναι να πάρουμε θετική γνωμοδότηση ΜΟΝΟ για τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις ( για αυτές που είναι χτισμένες εδω και 20 χρόνια...). Χάσαμε δηλαδή την ευκαιρία ωστε να γινει το ΠΡΩΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ για τις άστεγες σχολές γιατί ενώ είχαμε δρομολογήσει και καλά ως Νομαρχία τις μελέτες ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΤΟΙΜΟΙ.
    Υπόψιν ότι η γνωμοδότηση αυτή δεν είναι ουσιαστική. Η κρίσημη γνωμοδότηση είναι από το συμβούλιο στο υπουργείο. Αλλά για την γνωμοδότηση του υπουργείου έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.
    Την ίδια στιγμή η Κοζάνη έχει πάρει και την θετικη γνώμη του υπουργείου και τώρα μένει μόνο το συμβούλιο της επικρατείας.

    Ξανα λέω όλα αυτά ΜΟΝΟ για τις μελέτες. Η υλοποίηση του έργου είναι μια άλλη ιστορία.

    Οποιος μετά από αυτά νομίζει ότι υπάρχει ελπίδα στην επόμενη δεκαετία να κτισθούν κτίρια για να στεγάσουν τις σχολές πλανάται πλάνην οικράν.

    Αντί τόσα χρόνια να δρομολογηθούν τα παραπάνω, ΑΣΧΕΤΟΙ πανεπιστημιακοί και παρατρεχάμενοι και λαϊκιστές πολιτικοί χωρίς προσανατολισμό ζητούσαν από εδώ και από εκεί εκτάσεις για το πανεπιστήμιο ενώ το πανεπιστήμιο ΕΙΧΕ εκτάσεις. Μελέτες και χρηματοδότηση δεν είχε γιατί αλλού έπρεπε να τρέξουν οι ενδιαφερόμενοι και με άλλα όπως φαίνεται ασχολούνταν. Και η κοινωνία, παρασυρμένη, κατηγορούσε τον "κακό" Παπαναστασίου που δεν "χάριζε" το στρατόπεδο στο πανεπιστήμιο ενώ ο άνθρωπος έλεγε το αυτονόητο, ότι δηλαδή το πανεπιστήμιο έχει έκτάσεις και το ότι διακδικεί και το στρατόπεδο χωρίς μελέτες μονο καθυστέρηση επιφέρει.

    Και πάλι σήμερα ακούμε άλλες χαζομάρες γιατί τελικά ο καθένας μόνος του δρά και συντονισμός δεν υπάρχει. Ακούσαμε λοιπόν πρόσφατα στις Πρέσπες/Φιέστες ότι άλλο στρατόπεδο, αυτό μέσα στην πόλη, θα δοθεί για το πανεπιστήμιο. Μα είμαστε σοβαροί; ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΧΕΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΛΕΜΕ! ΜΕΛΕΤΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ!!! ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗΣΗ ΘΑ ΤΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΑΚΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΝΦΛΩ - ΑΝΚΟ ΚΑΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.