Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΣΕΒΕ: «Όχι στη νέα φοροληστεία»

Οργανωμένη – μαζική άρνηση πληρωμής στα νέα χαράτσια, να αποφασίσουν άμεσα οι Φορείς των ΕΒΕ.

Την ώρα που η καπιταλιστική κρίση χτυπάει αλύπητα τους αυτοαπασχολούμενους, τους μισθωτούς και τα άλλα λαϊκά στρώματα, την ώρα που ο τζίρος στα μαγαζιά έχει πέσει κάτω απ’ το μισό και χιλιάδες μικρομάγαζα βάζουν λουκέτο, – την ίδια στιγμή που τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αυξάνουν και το κεφάλαιο επιδιώκει έξοδο από την κρίση σε βάρος του λαού, – την ώρα που το εισόδημα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και των φτωχών αγροτών έχει μειωθεί δραματικά και η ανεργία παίρνει διαστάσεις εκρηκτικές, την ώρα που αυξάνει ο ΦΠΑ στα είδη εστίασης και σε άλλα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και αναμένεται ο νέος αυξημένος φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, – την ίδια στιγμή που μειώνονται οι συντελεστές φορολόγησης για τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, – άρχισαν να φτάνουν στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ τα επαίσχυντα «ραβασάκια» της εφορίας για την έκτακτη εισφορά και το «τέλος επιτηδεύματος». Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ανακοινώνει το νέο ληστρικό φόρο για τα ακίνητα. Το νέο αυτό χαράτσι είναι η σταγόνα που κάνει το – ήδη πικρό και γεμάτο από φόρους – ποτήρι να ξεχειλίσει.
Η κατάσταση δεν πάει άλλο! Ήρθε η ώρα ο λαός να βροντοφωνάξει: «Δεν έχουμε να πληρώσουμε, – δεν θέλουμε να πληρώσουμε». Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος που δημιούργησαν η πλουτοκρατία και οι κυβερνήσεις - υπηρέτες της. Τέλος οι θυσίες μας για την κρίση, την Ευρωζώνη, την ΕΕ. Λαϊκή αντεπίθεση για να εμποδιστεί, να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική.
Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί όλους τους Φορείς των ΕΒΕ του νομού, – τους Εμπορικούς Συλλόγους, το Σύλλογο Λογιστών, τα Σωματεία και τους Συλλόγους των μικρών επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, το Επιμελητήριο, – να συγκαλέσουν άμεσα συνελεύσεις και συσκέψεις των μελών τους και να αποφασίσουν συλλογικά την οργανωμένη, συντεταγμένη, μαζική άρνηση πληρωμής στα νέα χαράτσια. Να συγκεντρώσουν τα έντυπα και τα «μπιλιέτα» με τις έκτακτες εισφορές σήμερα και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ αύριο και να τους επιστρέψουν μαζικά, – κατά εκατοντάδες και χιλιάδες, – στους αποστολείς τους. Να πράξουν, δηλαδή, το αυτονόητο. Αυτό που κάνουν εκατοντάδες μαζικοί και ταξικοί συνδικαλιστικοί φορείς σ’ όλη τη χώρα.
Η άρνηση πληρωμής είναι νόμιμη πράξη για όσες λαϊκές οικογένειες δεν έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια, αλλά και χρέος και πράξη αλληλεγγύης για όσες οικογένειες αντέχουν ακόμα.
Τέρμα στη μοιρολατρία και στις αυταπάτες. Είναι ώρα ο λαός να δείξει τη δύναμή του και να την χρησιμοποιήσει. Καλούμε κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο, κάθε νέο και νέα, κάθε αυτοαπασχολούμενο να πάρει την πρωτοβουλία και να μπει μπροστά, ώστε να εκδηλωθεί παντού η λαϊκή πρωτοβουλία και αυτενέργεια, η αγωνιστική δράση, η κοινωνική συμμαχία ανάμεσα στα λαϊκά στρώματα. Επιτροπές Αγώνα στους τόπους δουλιάς, στις γειτονιές, παντού. Αντίσταση στα βάρβαρα μέτρα, αγώνας, οργάνωση, αλληλεγγύη. Ο λαός δεν χρωστάει σε κανέναν. Να πληρώσουν τα μονοπώλια, η πλουτοκρατία, – αυτοί που ευθύνονται για την κρίση και τα χρέη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.