Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Η προπαγάνδα τα τελευταία χρόνια στο χώρο του πολιτισμού που λαμβάνει χώρα στην περιοχή της Φλώρινας (2)

Στο προηγούμενο άρθρο, μεταξύ άλλων αναφέρθηκα και σε τραγούδια με ανθελληνικό στίχο, τα οποία εισήχθησαν με τον τρόπο που περιέγραψα σε αυτό. Επειδή όμως δεν φτάνει μόνο η διαπίστωση, για να πειστούν και οι πιο δύσπιστοι σας παραθέτω παρακάτω μεταφρασμένο, ένα από αυτά:

ΕΓΚΕΪΚΙ ΜΑΪΚΙ – ΑΙΓΑΙΑΤΙΣΣΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ
«Αιγαιάτισσες μητέρες μας γέννησαν,
αυτές με το έγκεϊ μας θήλαξαν.
Μητρική υποχρέωση μας άφησαν
υποχρέωση για την δική μας Μακεδονία.

Αυτές, από τα βαριά βάσανα που τράβηξαν
τη μοίρα τους καταράστηκαν.

Μόνο επειδή τραγουδούν τραγούδια δικά μας
μόνο επειδή σκέφτονται μακεδονικά
Αιγαιάτισσες μητέρες μας γέννησαν
αυτές με το έγκεϊ μας θήλαξαν.

Μητρική υποχρέωση μας άφησαν
υποχρέωση για την δική μας Μακεδονία.

Γιατί βρε Θεέ να μισούμαστε;
Την ίδια μας την πίστη να πατούμε;
Ενώπιον του, γιατί να είμαστε εχθροί;
Αναγνωρίστε μας πια! Δεν είμαστε Έλληνες!
Αναγνωρίστε μας πια! Είμαστε Μακεδόνες»

Δεν χρειάζεται να είσαι ιστορικός δεν χρειάζεται να διαβάσεις τίποτα. Απλά να βάλεις μπροστά σου τα ήθη και τα έθιμά μας και θα διαπιστώσεις μόνος σου ότι δεν είναι τυχαίο ότι ο συρτός και το χασάπικο είναι χοροί που χορεύονται σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος. Ότι τα έθιμα του Μακεδονίτικου γάμου και όχι μόνο είναι τα ίδια σε όλη την Ελλάδα, τα οποία παραπέμπουν στην αρχαιότητα, στον αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό.
Με την παράδοση ως οδηγό, κανένας δεν μπορεί να οδηγηθεί σε εσφαλμένα συμπεράσματα, εκτός από αυτούς που θέλουν να τα δημιουργήσουν.
Είμαι βέβαιος ότι οι ανυποψίαστοι κάτοικοι της περιοχής μας οι οποίοι χόρευαν αυτόν το χορό σε ρυθμούς «πουστσένο» (λεβέντικος) με χάρη και λεβεντιά, δεν γνώριζαν τον στίχο του συγκεκριμένου τραγουδιού, χόρευαν απλά τον πιο αντιπροσωπευτικό παραδοσιακό χορό της περιοχής μας. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε να το γνωρίζουν, αφού και οι γεροντότεροι δεν το ξέρουν, αφού δεν υπήρχε καν στα ακούσματά τους; Πώς λοιπόν ένα τέτοιο τραγούδι είναι παράδοση;
Ας πάνε σε έναν παππού ή μία γιαγιά της περιοχής μας και να τους ρωτήσουν αν αυτό το τραγούδι είναι μέρος της παράδοσή τους. Δεν τολμούν όμως να το κάνουν γιατί ξέρουν ότι δεν μπορούν να τους ξεγελάσουν. Αυτοί απευθύνονται στην νεολαία μας, γιατί ξέρουν ότι είναι ο πιο εύκολος στόχος για να εμβολιάσουν τις λαθεμένες απόψεις τους μιας που ζούμε σε περίοδο δύσκολων ηθικών, κοινωνικών, πολιτισμικών και οικονομικών συνθηκών. Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον ενθουσιασμό των νέων μας αφού κάθε τι διαφορετικό γίνεται πιο εύκολα αποδεκτό και δεν αντιδρούν γιατί απλά δεν ξέρουν.
Γι’ αυτό λοιπόν ξανάλεω, ότι οι θεματοφύλακες της παράδοσής μας, που είναι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι, έχουν ιερή υποχρέωση και καθήκον να ενημερώσουν τους νέους και τις νέες μας και να διαφυλάξουν την παράδοσή μας όπως κάνανε οι πρόγονοί μας, γιατί λαός που δεν τιμά τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του κινδυνεύει να αλλοτριωθεί.

Γεώργιος Λιούλιος
Ταμίας Πολιτιστικού Συλλόγου Σιταριάς

70 σχόλια:

  1. πάνω από 2 χιλιάδες μαγνητοσκοπημένες καταγραφές υπερήλικων αμόρφωτων Μακεδόνων και μη Ελλήνων , με ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ μακεδονικά τραγούδια έχουν καταγράψει Μακεδόνες μουσικοί, σε όλη την νότια Μακεδονία του αιγαίου...

    παρομοίως και δεκάδες χορούς που ΔΕΝ συναντούνται πουθενά αλλού στο ελληνικό κράτος...

    από την άλλη ΚΑΝΕΝΑΣ παραδοσιακός χορός της Ελλάδος ΔΕΝ είναι ελληνικός...

    είτε είναι τουρκικός-καρσιλαμάς, ζεϊμπέκικο, χασαποσέρβικο..

    είτε αλβανικός , π.χ τσάμικος..

    είτε βλάχικος, π.χ γκάϊντα..

    τέλος ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ μακεδονικοί χοροί, όπως πουσττσένο , ράϊκο, ζαβλιτσένα, μπαϊτούσκα, στάνκενα, σαρακίνσκο, ...

    ας σταματήσει η ελληνική προπαγάνδα στους Μακεδόνες..

    ιδιαίτερα με σχόλια μερικών αργυρόνοιτων Μακεδόνων....

    υ.γ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ : 72 - 58

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ASE MAS RE LIOYLIO.. KOUMANTO STON SULLOGO SOU..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστός!
    Αυτοί που γνωρίζουν, όταν ακούν τους "παραδοσιακούς" στίχους σε τραγούδια που είναι "και καλά" της περιοχής μας, που στην πραγματικότητα έχουν κατασκευαστεί στα εργοστάσια προπαγάνδας της "Μακεδονίας" στηριζόμενα πράγματι σε παραδοσιακούς ρυθμούς, όπως το ΕΓΚΕΪΚΙ ΜΑΪΚΙ, το ΜΠΙΣΕΡ ΜΠΑΛΚΑΝΣΚΙ και το "κορυφαίο" ΑΛΕΞΑΝΤΑΡ ΤΣΑΡ ΜΑΚΕΝΤΟΝΣΚΙ, μόνο με γέλια μπορούν να αντιδράσουν...
    Δυστυχώς όμως όντως υπάρχουν πολλοί νέοι που δεν γνωρίζουν και νομίζουν ότι τα τραγούδια αυτά είναι "παραδοσιακά", ενώ δημιουργήθηκαν πριν 20-30 χρόνια με συγκεκριμένη αποστολή...

    Δειτε και μια άλλη πραγματικά "κορυφαία" στιγμή της "μακεδονικής παράδοσης", προερχόμενη προφανώς από τα ίδια "εργοστάσια":

    http://www.youtube.com/watch?v=zWxSx8sDz4g

    "Μακεδόνες" χορεύουν και αναπαραστούν στους ρυθμούς της παράδοσης σημαντικές στιγμές της "ιστορίας τους".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακεδόνες=Έλληνες κι ότι δεν γίνεται να είσαι Μακεδόνας και να μην είσαι Έλληνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΤΩ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΠΝΕΥΜΑ
    ΕΛΛΗΝΑ ΚΟΙΤΑ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ
    ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «Ας πάνε σε έναν παππού ή μία γιαγιά της περιοχής μας και να τους ρωτήσουν αν αυτό το τραγούδι είναι μέρος της παράδοσή τους»
    Δηλαδή κύριε ταμία Εκεί στη Σιταριά εσείς σαν σύλλογος χορεύετε μόνο αυτά που σας εγκρίνουν οι παππούδες και οι γιαγιάδες σας;
    Ποια τραγούδια λοιπόν είναι αποδεκτά από εσένα κ. Ταμία ;
    Για δείξε μας ΠΟΙΑ τραγούδια έσωσες εσύ και οι υπόλοιποι σύλλογοι θεματοφύλακες της παράδοσης;
    Αυτά που λανσάρουν ο nomos Florinas και ο FlorinaMak; Αν έχεις τα κότσια πες μας 3 παραδοσιακά τραγούδια της Σιταριάς που ο σύλλογος σου –σύμφωνα με αυτά που λες- πρέπει να τα χορεύει και να τα τραγουδά.
    Για να καταλάβουμε αν θες να συνεχιστεί η παράδοση ή θες απλά να μην ακούγεται πουθενά η Μακεδονική Γλώσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΤΑΜΙΑ. Ο στόΚος ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΣΕ ΠΡΟΒΑΛΕΙ! ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟΥς ΦΙΛΟΥς ΣΟΥ (ΚΟΥΠΡΙΕΣ) ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟς ΕΙΣΑΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 10:10 π.μ. den ithele na tous dioksi... kai pos na tous dioksi? kseris posi aytokratores itan slavi?
    posi itah ellines? einai polapla ta kaka pou mas ekane i anatoliki romaiki aytoktratoria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ακούστε καλά ανθέλληνες,ΠΟΤΕ δεν θα γίνει αυτό που λαχταράτε,ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να αναγνωριστεί το τρισάθλιο κρατήδιό σας που βρωμάει απο πάνω μέχρι κάτω, ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να γίνουν πραγματικότητα τα κολασμένα όνειρά σας, ΠΟΤΕ δεν θα έρθει η η πολυπόθητη για εσάς αναγνώριση του υποτιθέμενου έως ανύπαρκτου κράτους σας,ΠΟΤΕ δεν θα έχετε για πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη...ΠΟΤΕ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κατ' αρχάς το ορθόν ειναι αργυρΩνΗτος 7:44. Βέβαια δεν μου κάνει εντύπωση καθώς όπως φαίνεται είσαι ημιμαθής, κρίνοντας από τα ανερμάτιστα επιχειρήματα που παραθέτεις. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Διαβάστε ΙΣΤΟΡΙΑ και όχι προπαγανδιστικά έντυπα, διαβάστε ΠΗΓΕΣ και αρχαία κείμενα στο πρωούτότυπο, εκεί βρίσκεται η αλήθεια. Ο κ. Λιούλιος τα λέει μια χαρά, αποτυπώνοντας την πραγματικότητα. Βέβαια τούτο, δεν αρέσει κυρίως σε αυτούς έχουν μάθει να κουμαντάρονται από αλλότριους... και να μην έχουν εμπεριστατωμένη άποψη. ΞΥΠΝΗΣΤΕ μη γίνεστε άθυρμα στα χέρια των αχρείων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. χαχαχα..ποιους φιλους?????? 5 ατομα ειναι ολοι κι ολοι και ακριβως οπως τους αποκαλεσες "" ΚΟΠΡΙΕΣ""""" τα εχουν βαλει με τον αλλο συλλογο του χωριου τους Νεους Οριζοντες Σιταριας και εχουν φτασει στο σημειο να ζηταν απο τους συλλογους των αλλων χωριων να μην δεχοντε τις εμφανισεις των παιδιων του συλλογου Νεοι Οριζοντες Σιταριας στις εκδηλωσεις τους..Ο Λιουλιος και η λυκοπαρεα του εχουν το θρασος να μιλαν για πολιτισμο μετα απο ολα αυτα????κραταν την αιθουσα εκδηλωσεων της σιταριας με το στανιο λες και ειναι του παππου τους και επιτρεπουν την διελευση σ αυτην μονο στα παιδια του δικου τουςκυκλου..ελεοςςςςςςςς...μεχρι και το πανο εκαψαν το πανο που κρεμασαν τα παιδια του συλλογου Νεοι οριζοντες στις εκδηλωσεις που εκαναν τον Ιουλιο το γνωστο σε ολους Παμακεδονικο ανταμμωμα!!!!!!!!!ελεοσ....Λιουλιε τραβα στην υπηρεσια σου και ασε τις εξυπναδεςςςςςςςςςςςςς...δες τι κανεις πρωτα και πως λειτουργεις καιμετα μιλα...αν και απο οτι ξερουμε διαπρεπεις στο να γραφεις ολοκληρα κατεβατα και μετα να γεμιζεις ολα τα καφενεια του χωριου σου ακομη και για το τι ονειρο ειδες τη νυχτα....α,και ασε να ωγαλει και κανενα μεροκαματο και κανα φτωχαδακι..εσυ εχεις την θεσουλα σου στο δημοσιο και η γυναικουλα σου τα ιδια...μην τρως το ψωμακι του κοσμακη!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για το Υ.Γ ΦΥΡΟΜ - ΕΛΛΑΔΑ 58 - 72....Στήν ομάδα των Σκοπίων υπήρχε και ένας γνήσιος Σλάβος αντιπροσωπευτικός και άξιος συνεχιστής των Σλαβομακεδόνων ...ο κ Μακαλεμπ...!!...άντε δημιουργήστε και ένα τραγούδι και γι αυτόν και να ακουστεί στα πανηγύρια σας....οπως ας πούμε..Μακάλεμπ τσαρ μακέντοσκυ...παράδοση και αυτό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η αλήθεια ενοχλεί και ο Λιούλιος την είπε τόσο ωμά που λύσαξαν τα όργανα της ανθελληνικής προπαγάνδας. Στοχεύουν, βλέπεις, στην αμορφωσιά και τα αδιέξοδα που ταλανίζουν ιδιαίτερα τους νέους μας και θέλουν να τους δηλητηριάσουν με ανθελληνικό μίσος ψαρεύοντας σε θολά νερά, όπως κάνουν συνήθως οι απατεώνες. Αυτό που δε χώνεψαν οι μεταλλαγμένοι σλάβοι είναι ότι ο κόσμος να έρθει ανάποδα, η Μακεδονία θα παραμείνει αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας, όπως ήταν πάντα.

    (πάντως, θα είχε και λίγο γούστο να δούμε και κάποιους από τους εδώ ψευτομακεδόνες ντυμένους με τις περικεφαλαίες και τις χλαμύδες που ντύνουν τους κακόμοιρους γείτονές μας οι εθνικιστές ηγέτες τους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ας μας πει ο κ.Λιουλιος τι χορευε τον φεβρουαριο του 2009 στο γλεντι του συλλογου του στο κεντρο διασκεδασης ΙΝ ΧΡΥΣΟΧΟΟΔΗΣ..(ακτριβως αυτο το τραγουδι που μας κανει μεταφραση παραπανω...ας μας πει τι χορευε στην πλατεια του χωριου του το καλοκαιρι του 2010 ....το γνωστο "τσαρκφα τα μπελα" και μετα εσυρε και την γνωστη..."πριν αρχισεις την μουρμουρα"" κι επειδη πολυ αρχισε να μουσμουριζει τελευταια και εχει διχασει ενα ολοκληρο χωριο,αυτος ο δημοκαρατικος κυριος Λιουλιος που κρατα κλειδωμενη την μοναδικη κοινοτικη αιθουσα εκδηλωσεων της σιταριας εδω κι ενα χρονο,λες και ειναι του πατερα του,μιλαει για πολιτισμο και ελληνισμο κι εγω δεν ξερω τι αλλη μπουρδα θα του ρθει στο πορεια,αυτος ο κυριος λοιπον που αποκαλει και σιμερα τα ονοματα των παππουδων του και των γιαγιαδων του στα ντοπια μακεδονικα,που στην καθημερινοτητα του μιλα κι αυτος ολοι οι περιοικοι του την μακεδονικη γλωσσα.. ας ηρεμισει επιτελους κι ας ασχοληθει με τα περι οικογενειας του...ο συλογγος του 1984 ιδρυθηκε απο καποιους αλλους ανθρωπους της σιταριας,σοβαρους με σκοπο να δρασουν πολιτιστικα και πολιτισμενα..δεν μπορει να καπιλευεται ο κ.Λιουλιος οτι θελει και μετα να μας παραθετει μαθηματα ηθικης....αλλα το προβλημα του Λιουλιου ειναι αλλο...(μικρη πολη ειναι η φλωρινα και τα δρωμενα καθε χωριου γινονται πολυ γρηγορα γνωστα)..¨¨ΟΙ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΣΙΤΑΡΙΑΣ" ο αλλος πολιτιστικος συλλογος που βριθει απο νεα παιδια γεματα ζωντανια και θεληση..αλλωστε μας εξεπληξαν με την διοργανωση του ¨¨Μακεδωνικου ανταμωματος " τον Ιουλιο στην Σιταρια...αυτος λοιπον ο κ.Λιουλιος που πριν μερικα χρονια εξεφραζε τα χειροτερα για ενα μελος του συλλογου Νεοι οριζοντες Σιταριας λεγοντας οτι μια ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΠΟΝΤΙΑ εκανε ανω κατω το χωριο τωρα μας λεει οτι οι ποντιοι ειναι ελληνες και τα ποντιακα ελληνικα τραγουδια....τελικα τι ισχυει κ.ΛΙΟΥΛΙΕ??????? αυτα που λεγατε πριν ή αυτα που λετε τωρα????..........Το μονο που εχω να πω ειναι το εξης..επιτελους καποιοι ανθρωποι ας κοιταξουν να λυσουν τα προβληματα των σπιτιων τους κι ας αφησουν τις χαζομαρες...για να φτασεις στο σημειο να γραφεις δημοσια πρεπει να χεις και σταθερες αποψεις...αρκετα ρεζιλευτικες στο χωριο σου...δεν υπαρχει λογος να ρεζιλευτεις και σ ολο το νομο...κοιταξε εκει το σπιτακι σου,φροντισε τα παιδακια σου που ειναι και ολοκληρη ομαδα ποδοσφαιρου...και ασε τον κοσμο να μορφωνεται απο αλλες πηγες πιο εγκυρες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βούλγαρε που τα είπες ανώνυμα στις 3 Σεπτεμβρίου 2011 7:44 μ.μ. ο Σιταριώτης τα είπε επώνυμα... δειλέ!

    Όσο για το υ.γ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ : 72 - 58
    προφανώς είσαι κάτοικος Σκοπίων, όπου οι Αλβανοί σας ρίχνουν τρίποντα χωρίς σάλιο και θα βλέπετε την Οχρίδα ως νέα Αλβανική περιφέρεια σε λίγο. Όσο για μας τους Έλληνες Φλωρινιώτες, γιατί ναι υπάρχουν και βούλγαροι που δεν λένε να φύγουν αφού δεν τους αρέσει, αρκούμαστε να παίρνουμε με 10 ευρώ Βιτωλιάνες που στο τέλος κάθε ματς φωνάζουν ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ... και σε λίγο χρόνια από το πολύ σπόρο θα μπορούν κάποια πιτσιρίκια να λέγονται αυτοδικαίως ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. kai nomizei o lioulios oti oi makedonikh sullogoi MELITHS, AXLADAS, BEYHS, SKOPOU, POLUPOTAMOY KAI ALLOI.. OTI 8A STAMATISOYN NA ORGANONOUN TIS EKDHLVSEIS TOUS ETSI OPWS TIS KANOUN..???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ειμαι ελληνας μακεδόνας είμαι "γραικομάνος" και τους βούλγαρος γουσταρω να σας κυνηγάω. οι κρεμάλες έρχονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. O ΛΙΟΥΛΙΟΣ ΒΡΕ ΠΑΛΙΟΑΔΕΡΦΕΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΕΙ.ΕΣΕΙΣ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ..ΑΝΩΝΥΜΟΣ.. ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΒΟΘΡΟ. ΑΝ ΦΟΡΑΤΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ,ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ,ΓΡΑΨΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ, ΑΝ ΟΧΙ ΑΝΤΕ Γ........ΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ...ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ...
    ΡΩΜΗ 300Ε
    ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 150
    ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΩΡΕΑΝ
    ΑΝ ΧΟΡΕΥΕΙΣ ΤΑ ΜΙΣΑ.
    ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ 4 ΣΕΠΤ. 2011 1:19 Μ.Μ.
    Η ΓΛΩΣΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΙΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΛΩΣΣΑ. ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΟΥΝ, ΑΦΟΥ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΝ 6ο μ.Χ. ΑΙ., ΚΑΤΟΙΚΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΕΘΝΟΤΗΤΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΩΗΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΙΣ ΓΕΝΝΕΤΗΡΕΣ ΤΟΥΣ, ΣΥΝΝΕΝΟΟΝΤΟΥΣΑΝ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΓΛΩΣΣΑ.

    ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ 4 ΣΕΠΤ. 2011 3:19 Μ.Μ.
    Ο ΛΙΟΥΛΙΟΣ ΚΑΙ Η ΛΥΚΟΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΙ, ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ ΑΝΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ ΨΕΥΔΗ ΓΙΑ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΟ. ΑΛΛΟΙ ΣΚΕΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΙΤΑΡΙΑΣ ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1984. Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΣΑΣ.

    ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ 4 ΣΕΠΤ. 2011 8:42 Μ.Μ.
    ΕΙΣΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ; ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ.

    ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ 4 ΣΕΠΤ. 2011 5:31 Μ.Μ.
    ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ. ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ; ΤΟ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙΣ ΕΝΑΝ ΧΩΡΙΑΝΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ; ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΩ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙΣ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ 22 ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΩΝ ΜΑΣ, ΗΜΟΥΝ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ. ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΑΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΧΕΤΕ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ. ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΘΕΜΑ: Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥ 1984 ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΛΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΠΟΥ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΟΥ Ο ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΣ ΜΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΑΝΝΗΣ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΟΡΟΦΟ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΒΕΣ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΣΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΑΣ;
    ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΓΡΑΦΩ ΝΑ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ. ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΛΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΙΟ ΑΛΛΩΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Ή ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΧΑΣΑΤΕ, ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΕΙΧΑΤΕ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΩΤΟΥΣΑΤΕ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΑΣ Ή ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΛΟΣ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ Ή ΟΧΙ ΝΕΟΛΑΙΑ, ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΙΤΑΡΙΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΨΕΥΤΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ.
    ΕΙΜΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ 6 ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΝΑ ΛΥΣΩ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΗΡΩΙΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΟΥ ΜΑΡΙΑΣ ΤΑ ΕΧΩ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ. ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΣΟΥ. ΕΛΕΟΣΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΥΣΙΕΣ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΤΟΥ.ΛΟΙΠΟΝ,ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ Κ.ΛΙΟΥΛΙΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΑ 1000 ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΙΝΤΡΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤ'ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Διαβάζοντας τα ανωτέρω σχόλια, σκέφτηκα "Τι να πω τώρα; Μήπως δεν τους τα έχουν χιλιοπεί και στους μεν και στους δε;"
    Τραβάτε το σκοινί κύριοι, και αυτό μόνο άσχημα αποτελέσματα φέρνει.
    Όσο απαράδεκτη θεωρώ την αντιδημοκρατική συμπεριφορά των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Σιταριάς, άλλο τόσο απαράδεκτη θεωρώ την ακατανόμαστη επίθεση στην οικογένεια του κ. Λιούλιου από τα μέλη του συλλόγου Νέοι Ορίζοντες.
    Μπορεί όλοι να υπερηφανεύεστε για τις -ομολογουμένως- επιτυχημένες εκδηλώσεις σας, αλλά τελικά φανήκατε κατώτεροι των περιστάσεων. Πολιτισμός φίλοι μου, δεν είναι μόνο τα χορευτικά και τα νταούλια. Πολιτισμός είναι και ο τρόπος που μιλάμε, φερόμαστε και ζούμε μέσα σε μια κοινωνία.
    θεωρώ πολλά από τα μέλη του συλλόγου Νέοι Ορίζοντες, ικανότατα, με ήθος και αξιοπρέπεια. Όπως επίσης το ίδιο και για πολλά μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Σιταριάς. Θεωρώ επίσης απαράδεκτο να θίγεται η τιμιότητα και η ακεραιότητα ενός ανθρώπου που θέλησε επώνυμα -το τονίζω- να πει την άποψή του.
    Ένα χωριό σαν την Σιταριά, με τόσους ανθρώπους ορεξάτους να προσφέρουν στον πολιτισμό, με τόσα νέα παιδιά, με πάθος και ζωντάνια, με τόσα μικρά παιδιά και πιτσιρίκια, που θα μπορούσαν όλοι αυτοί να στελεχώσουν το λιγότερο τρία χορευτικά, ένα χωριό που θα μπορούσε να έχει ΕΝΑΝ σύλλογο που όμοιός του δεν θα υπήρχε στο νομό, που θα μπορούσε να κάνει αμέτρητες δραστηριότητες, κατέληξε να είναι διχασμένο χάρη στην εγωπάθεια μερικών και από τις δύο πλευρές.
    Και εκεί είναι τελικά η μεγάλη σας αποτυχία. Διχάσατε ένα ολόκληρο χωριό.

    Βρείτε μια χρυσή τομή. Βρεθείτε, μιλήστε, μαλώστε, ξαναμιλήστε, μέχρι να κάνετε αυτό που όλο το χωριό επιθυμεί και ζητάει.
    Έναν δυνατό και δυναμικό σύλλογο. Έξω από οικογενειακές σχέσεις, κουμπαριές και άθλιες σκοπιμότητες. Φέρτε ξανά κοντά τα παιδιά σας.
    Για όλα υπεύθυνοι είστε εσείς. Οι γονείς, τα "προεδρεία", (πως προέκυψαν αλήθεια αυτά τα προεδρεία;), βαλατε τα παιδιά, τους χορευτές, αυτά τα ταλαντούχα και γεμάτα ζωντάνια παιδιά, να τρώγονται μεταξύ τους, και να μιλάνε απαξιωτικά το ένα για την οικογένεια του άλλου.

    Κύριοι και Κυρίες του Πολιτιστικού Συλλλόγου Σιταριάς, κύριοι και κυρίες του Συλλόγου Νέοι Ορίζοντες..... Κάντε κάτι όσο είναι καιρός. Όλοι φωνάζετε ότι θέλετε το καλό του χωριού και θέλετε -λέτε- να προσφέρετε σε αυτό. Αποδείξτε το!
    Για τα εώς τώρα κατορθώματα σας, εγώ τουλάχιστον, ντρέπομαι.
    Θυμηθείτε..... Η ομόνοια χτίζει σπίτια, η διχόνια τα γκρεμίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Παψε τελος παντων κ. Λιουλιε να ασχολεισαι με τον Πολιτιστικο Συλλογο Νεοι Οριζοντες! Ειναι προφανες πως μετα απο καθε επιτυχια της οποιασδηποτε εκδηλωσης του Συλλογου αυτου, θορυβεισται και αντιδρατε με σπασμωδικες κινησεις. Οι Νεοι Οριζοντες δεν εχουν καμια σχεση με το εθνικιστικο ντελιριο που σας διακατεχει, οπως ουτε και με κανενα ανθελληνικο και αντιμακεδονικο. Αυτος ο Συλλογος ενδιαφερεται μονο στο να προσφερει πολιτισμο, διατηριση των ηθων και εθιμων, καθως και των παραδοσεων αυτου του τοπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Προσπαθεις να καλυψεις αυτο το αχρηστο χορευτικο που εχετε δημιουργησει.......!!!!!! εσυ και ολοι οι οποιοι ειναι μπλεγμενοι.....!!!!!! ολα οσα εχουν υποθει ειναι λογια του αερα.....!!!!! προφανως η ζηλια ξεπερναει καθε ανθρωπινο οριο...!!!!!! επιτελους φερθειτε ως ενηλικες, ωριμοι και πολιτισμενοι ανθρωποι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ 5 ΣΕΠΤ. 2011 4:38 Μ.Μ.
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΛΗΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ, ΑΠΟΜΟΝΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ; ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ; ΤΕΛΟΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΣΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ. ΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΟΧΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΞΑΡΤΙΩΤΑΝΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.

    ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ 5 ΣΕΠΤ. 2011 10:23 Μ.Μ.
    ΠΡΟΘΕΣΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΑΠΛΑ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ. ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ "ΜΠΡΑΒΟ"; ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΣΑ ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΑΛΛΟΙ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΥΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΤΕΛΙΚΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΠΟΛΛΥ ΓΕΛΙΟ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΣΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΟΙΔΕ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΒΡΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ......ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΜΙΑ ΛΥΣΗ? ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΣΥΛΟΓΟ ΜΕ ΕΝΩΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ...ΚΑΙ ΑΣ ΧΟΡΕΥΕΙ ΡΑΠ ΡΕΓΚΕ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ......ΚΑΛΟ ΠΑΝΥΓΗΡΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κυριε Λιούλιο, θα μπορούσα να πω ότι με τιμά η πρότασή σας, αλλά ο λαός μας (κι εγώ είμαι της παράδοσης) λέει, ότι "Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι, αργεί να ξημερώσει".
    Δεν χρειάζεστε χέρι βοήθειας. Πραγματική βούληση χρειάζεστε, και οι μεν και οι δε. Και κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν βλέπουμε.
    Εντελώς συνειδητά δεν αναμείχτηκα με κανέναν από τους δύο συλλόγους. Εντελώς συνειδητά και πάλι, δεν θα κάνω τον μεσάζοντα ούτε θα παρασυρθώ στην δίνη αυτής της αντιπαλότητας γιατί ξέρω πολύ καλά αυτό το χωριό και ξέρω τι με περιμένει.
    Και εν τέλει, εσείς τα κάνατε άνω-κάτω (όλοι εσείς οι εμπλεκόμενοι, όχι εσείς προσωπικά, μη παρεξηγηθώ). Οφείλετε λοιπόν να εξαντλήσετε τα περιθώρια και να κάνετε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου να διορθώσετε την κατάσταση.
    Τι θα λέγατε λοιπόν να παραιτηθείτε σύσσωμα και τα δύο προεδρεία ως ένδειξη καλής θέλησης και να κάνετε εκ νέου εκλογές για ΕΝΑΝ και μοναδικό σύλλογο; Δύσκολα πράγματα προτείνω ε; Το ξέρω! Ποιός είπε άλλωστε ότι οι θυσίες είναι εύκολες.

    Υ.Γ. Καλά, εκεί στους Νέους Ορίζοντες, υπάρχουν και διαμάντια χαρακτήρες, δε λέω. Αλλά και κάποιοι από εσάς που σχολιάζετε εδώ..... Τι να πω; Όχι ότι εκπλήσσομαι με το επίπεδό σας, το ξέρουμε άλλωστε. Φωνάζετε από μακριά ποιοί είστε. IQ ραδικιού που λένε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. loipon ekmerous tou sullogou mas sas enhmerwnoume oti mporei o kathenas na milaei gia emas kai to xoreutiko tmhma tou sullogou mas..na doume posoi akoma mporeite na grafteite sta pap...a mas...me ektimhsh o ASPRODONTIS((ARXIGOS THS LYKOPAREAS..GIA OPOION DEN KATALAVE))....!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Θα μου επιτρέψετε να καταδικάσω όλα τα σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο. Δυστυχώς φίλε μου θα ξανασυμφωνήσω μαζί σου το πρόβλημα IQ... ραδικιού είναι υπαρκτό.
    Το συγκεκριμένο άρθρο δεν έχει να κάνει με το πρόβλημα των δύο Πολιτιστικών, έχει να κάνει με την προπαγάνδα στο χώρο του πολιτισμού. Αν δεν έχετε να σχολιάσετε κάτι πάνω σε αυτό, κάντε κάτι άλλο, αλλά μην σχολιάζετε και μάλιστα με χυδαίο τρόπο. Εκτός αν η υποβάθμιση αυτή έχει να κάνει με το όλο θέμα. Στρέφουμε την προσοχή αλλού για να αποπροσανατολίσουμε την κοινή γνώμη και έτσι να ξεπεραστεί το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Loipon..gia hremiste oloi gt feresre xeirotera kai apo mwra...An eisastan swstoi den tha legate xideotites opws kopries...kai den tha asxoliosastan kan..Kai oso gia to xoreutiko tou Politistikou Sullogou Sitarias den mporeite na tous krinete...kai sas rwtaw kai autoi paidia den einai....?????...Alla nai ee bebaia eseis thelete sunexeia na kribeste den mporeite na ta peite sta isa..kai milate pisoplata...afou exete problima pigentai sizitiste ta...kai min thigete oikogeneies kai ooute ton k.Lioulio...gt autos toulaxiston ta leei me to onoma tou..kai den kribete san kapoious kapoious....pou fobounte na milisoun face to face ston k.Lioulio..!!!..Kai kati akoma..to xoreutiko tou Politistikou Sullogou Sitarias DEN einai axristo exei beltiwthei para polu..!!..Kai an exete to tharros pigenete peite ta ston k.Lioulio kai oxi mono.. alla kai me ta alla melh tou sullogou face to face..kai oxi ''anonuma''...!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Κύριε Λιούλιο
    Σας έγραψα 4 ΣΕΠΤ. 2011 1:19 Μ.Μ το σχόλιο για την γλώσσα και εν μέρει μου απαντήσατε 5 Σεπτεμβρίου 2011 1:22 π.μ..
    Θεωρείς αυτά που μιλούν οι Γηγενείς Μακεδόνες όχι γλώσσα αλλά εργαλείο! Δικαίωμα σου.
    Στο εργαλείο αυτό δεν είχαν τραγούδια;
    Το Ντομάκινε σβάνμπα πραβί είναι παράδοση ή προπαγάνδα;Το Σόφκα;Εκατοντάδες τραγούδια ερωτικά η του γάμου η της ξενιτιάς να μην τα τραγουδάμε;
    ‘Αντε τα κομίτι πέσνι είναι αντάρτικα προπαγανδιστικά, το Ζάικο – Κοκοράικο;Το πετ λε τομι πεε ράνο να σαμπάιλε;
    Απάντησε μου σε παρακαλώ.
    Αυτά να τα τραγουδάμε ναι για όχι;
    Οι Σύλλογοι από τα Μακεδονικά χωριά να μην χορεύουν με τα λόγια το Σάρενι Τσουράπι, Στάνκενα;
    Χωρίς λόγια να τα χορεύουμε , με λόγια απαγορεύετε;
    Οι δικοί μας Μέτσκες ήταν; Δεν είχαν λόγο;
    Βαρούσαν τα ταπάνια και αυτοί χοροπήδαγαν;
    Κύριε Λιούλιο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε προπαγάνδες για να ευνουχιζόμαστε.
    Και αυτό είναι ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ και μάλιστα από τις χειρότερες. Απόδειξη πως όσοι Σύλλογοι ή άτομα έχουν την θέση ότι καλός Ντόπιος είναι ο Μουγκός Μακεδόνας προβάλλονται κατά κόρο από τις αρχές και τους αγκαλιάζουν θερμά οι Στόχοι , οι Χαρδαβέλλες, το Πρώτο Θέμα , οι Άνθιμοι και οι λοιποί της ίδιας συνομοταξίας.
    Πες μας λοιπόν ποια τραγούδια πρέπει να τραγουδούν και να χορεύουν οι Σύλλογοι των Μακεδονικών χωριών; Ή να μην τραγουδάμε καθόλου;
    Ευχαριστώ για την απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ 7 ΣΕΠΤ. 2011 4:24 Μ.Μ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΤΟΠΙΚΑ, ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ, (ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟΥΣ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ), ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΛΥ ΔΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ " ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Κύριε Λιούλιο ευχαριστώ για την απάντηση ,λυπάμαι όμως γιατί ουσιαστικά δεν απαντάτε.
    Δικαίωμα σου να ξέρης ότι είσαι Έλληνας, Δικαίωμα σου να χορεύεις παραδοσιακούς Ελληνικούς χορούς (δηλαδή ποιους; Δεν έχουν όνομα;)
    δικαίωμα σου να ονομάζεις αυτά που μιλάς Εντόπικα.
    2- 3 τραγούδια στα Εντόπικα θα μας αναφέρεις σαν παράδειγμα για να χορεύουν και οι σύλλογοι;
    Το Σάρενι τσουράπι επιτρέπετε να ακούγετε με τα λόγια του ή μόνο ορχηστρικά να το χορεύουν οι σύλλογοι;
    Το Ζάικο; Το Λένο Μόμε ; Το Σόφκα;
    Μήπως να μην ακούγεται καθόλου τραγούδι;
    Ξεκαθάρισε την θέση σου μιας και καλείς και τους άλλους συλλόγους να ακολουθήσουν μια συγκεκριμένη τακτική απέναντι στη «προπαγάνδα».
    Ρωτάω Τρίτη φορά και ελπίζω τουλάχιστον σε μια καθαρή απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Pros Anwnumo 8 septembriou 12:20mm...Kai auta pou les gt den ta les mprosta ston k.Lioulio kai kribesai apo mia le3h ''anwnumos''??..Ti diladi fobasai na tou ta peis katamoutra..??...Ti na pw..eleos pia.!!..Anti na katsete na ta peite san politismenoi anthrwpoi kribeste apo mia le3i...ti na pww...E.L.E.O.S..!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. paidia panigiri eixan xtes kai simera....oson afora tin xtesini vradia mpravo tous...glentisan fonaxta kai dinata kai oxi me kleista ta stomata....giati kaneis den mporei na kleisei ta stomata twn makedonwn .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ante!!!! twra milaei kai ta entopika..enw proxtes mas eipe oti xoreuei alla den katalavainei ti glossa twn tragoudiwn...xaxaxaxa...no commenttttttttttttt----------- i epistimi sikonei ta xeria psilaaaaaaaaaaaaa..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. pros 8 septemvriou 2011 12:20mm..kai min perimeneis apantisi..gia na pareis apo kapoion apantisei prepei kai na katalavainei ti ton rotas ,alla kai na xei ksekatharisei sto mialo tou kapoia pragmata...edw epikratei sigxisi ..tzampa rwtas!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΣΙΤΑΡΙΑΣ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟ 8 ΣΕΠ. 12:20Μ.Μ
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΣΤΗΝ Δ/ΝΣΗ Akritas-history-of-makedonia.blogspot.com
    ΑΦΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣΕΤΕ ΚΑΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΣΑΣ, ΟΛΟΥΣ.ΣΥΝΦΩΝΗΤΕ Ή ΟΧΙ;
    Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΘΕΣΗ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΕΙΝΑΙ,ΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ. ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΑ ΕΝΤΟΠΙΚΑ ΠΡΙΝ 1944 ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ,ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΕ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΑ , ΑΝΤΑΡΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. LIOULIO...MAS TA PRIKSES....PES KATI ALLO...NA XEI K ANDIAFERON PLEON I KOUVENTA....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Μετά από 3 ερωτήσεις μου ο κ. Λιούλιος έδωσε απάντηση!
    Ας ξεκινήσω από την δική του θέση –και του συλλόγου που εκπροσωπεί όπως λέει- ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΑ ΕΝΤΟΠΙΚΑ ΠΡΙΝ 1944 ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ!
    Μάλιστα. Δηλαδή κ.Λιούλιο σας ρώτησα αν πρέπει οι Μακεδονικοί χοροί να χορεύονται από τους συλλόγους με τα λόγια τους , τους στίχους τους και μου απαντάς να τα καταγράψουμε, τώρα;
    Δηλ. Σόφκα, Λένω Μόμε , Ζάικο, Στάνκαινα, κλπ τι προτείνεις να τα καταγράψεις;
    Κατέγραψτα όσες φορές θες.
    Θα τα χορέψει με το τραγούδι ο Σύλλογος σου;
    Αυτά που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΤΕΡΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΑ , ΑΝΤΑΡΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ θα τα χορέψετε με τα λόγια τους ή πρώτα θα ζητήσεις την άδεια του Ακρίτα αν το επιτρέπει;
    Και αφού δεν έχετε καταγράψει τα πριν του 44 μέχρι τώρα εκεί στη Σιταριά στο σύλλογο σου τι χορεύατε;
    http://www.youtube.com/user/nomosflorinas#p/u/49/nO_vtzQymcQ
    Αυτός δεν είναι ο σύλλογος σου κ. Λιούλιο;
    Ποιο τραγούδι χορεύετε εδώ κ.Λιούλιο;
    Ο Ακρίτας το ξέρει ότι και σεις χορεύετε «σκοπιανά» «αυτονομιστικά του Ίλλιντεν;» και μάλιστα τον ύμνο του χωριού του Ασλάκωφ;
    http://www.youtube.com/user/nomosflorinas#p/u/135/nOyZg7Ugyco
    Εδώ πάλι τι χορεύετε κ. Λιούλιο; Ξεκινάτε με Ντομάκινε και ξαφνικά τι ακούν τα αυτιά μας;
    Μπέκαιτε Γκ΄ρτσι;
    Μας δουλεύεις κ. Λιούλιο ;
    Βρε μπας και είσαι κρυφός δικός μας;
    Ακρίτα να τον χαίρεσε…..
    ΥΓ: Αφού μας πείς για τις εμφανίσεις αυτές στα 2 βίντεο θα σου πω και 2 φωνήεντα για τον εσμό του Greek Allert και των λοιπών Στόκων που τόσο θαυμάζεις…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ανώνυμε 10 Σεπτεμβρίου 8:44
    Μπορεί να θες να δείχνεις ότι κατέχεις καλά το θέμα, αλλά το χορευτικό στα βίντεο που παραθέτεις, είναι το χορευτικό του συλλόγου "Νέοι Ορίζοντες" και όχι το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Σιταριάς, μέλος του οποίου είναι ο κύριος Λιούλιος.
    Δεν υπερασπίζομαι κανέναν, αλλά να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους.
    Καλά θα είναι όταν θίγουμε ονόματα και καταστάσεις να είμαστε πιο προσεκτικοί στην χρήση των "τεκμηρίων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 8:44 μ.μ
    ΚΥΡΙΟΙ ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΤΑΡΙΑΣ. ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΛΑ ΠΡΩΤΑ ΒΓΗΚΕ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕΤΑ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΜΦΑΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΣΑΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΕΓΩ ΩΣ ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΖΗΤΑΩ ΣΥΡΤΟ Ή ΠΟΥΣΤΣΕΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΣΥΡΤΟ ΜΠΕΓΑΙΤΕ ΓΚΡΤΣΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ. ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΑΣ ΕΜΦΑΝΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ,ΤΥΧΑΙΟ?ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΩΝΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΟΠΩΣ ΜΗΛΟ ΜΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΒΓΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΙΝΤΕΟ ΗΤΑΝ ΒΛΑΧΙΚΗ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΠΟΤΑΜΟ. ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΝΑΦΕΡΘΗΤΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΜΑΣ.Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ 2Ο ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΕΔΩ.ΗΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ασε μας ρε Ηλια μην φασκεις και αντιφασκεις. Στο πανυγηρι της Σιταριας εσυ ο ιδιος χορεψες ανθελληνικους χορους οπωσ το εγκέικι μάικι και μπισερ μπαλκανσκι,τα λογια του οποιου ειναι:
    Έ, Μακεδονία,
    μαργαριτάρι των Βαλκανίων,
    ενωθείτε Αιγαίο και Πιρίν
    με τα καθαρά νερά του Βαρδάρη.
    Φύγετε κατακτητές εχθροί.
    Ξεκαθαρισε πρωτα τα πιστευω τα δικα σου και μετα "διδαξε" και "μαθε" μας ελληνικους παραδοσιακους χορους. κυριε "χοροδιδασκαλε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΕΡΔΙΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΣΥΛΛΟΓΟΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΗΛΙΑ, ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ . ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΥΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΟΠΩΣ ΛΕΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΕΣ, ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΣΤΙΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ Η ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ, Η ΚΥΚΛΙΚΗ, ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΟΚΛΟΡ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΣΛΑΒΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. min xeresai kai polu lioulio,tipota den kerdises me tis m.....s pou grafeis....apla mas ekanes olous na gelasoume polu kai na se sxoliazoume me megalo xleuasmo...emeis kseroume tin istoria tis makedonias ,pane na morfotheis esu kai meta grafe auta pou grafeis....oloi mas xoreuoume kai tragoudame giati etsi mas aresei...ola ta logia twn tragoudiwn anaferontai stous polemous me tous tourkous apla merika metalaxtikan stin poreia apo kati teties merides (mikres) san ki esena..kai gi auto ginontai ola auta...katalaves;.....ase tis m..s me ta ksenoferta kai ta folklorika...kai ksekatharise epitelous den mporei na milas ENTOPIKA ,opws ta apokaleis kai meta na mas to paizseis karga ellinas....to xoume ksanadei to ergo kai pistepse me...den exei apotelesmatikotita...tipota den mporeis na alakseis esu...eidika esu...kaneis den thelei na rtoun edw ta skopia i na pame emeis ekei....ksekola..apla mas aresoun kai aresoun se olous....pistepse me einai poli asximo na ntrepese gi auto pou eisai!!!! ki emeis den ntrepomaste gi auto pou eimaste...nai eimaste makedones,milame makedonika,xoreuoume makedonika kai s opoion aresei...opoios amfivalei sta pap....a mas!!!!!a....kai den eimaste ratsistes.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. kai ti einai auto;;;pesta eponuma kai pesta eponuma..kai katamoutra sto lioulio kai kai kai...kai ti nomizete re oti fovatai kanenas ton lioulio????? apla o kathenas leei: mazi tou tha asxoloumai; ta sumperasmata dika sas!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. 12 septemvriou 2011 9:25 mm...ki esu auta xoreues...ekei den skeftikes auta pou grafeis????i apo to mpalkoni sou den eixes kali oratotits???ainte ainte...den mporeite sto gaidouri alla sto samari..ouite mpre na tourtsko selo loi prodavate....ama den katalavenete tin glossa rotiste kapoion gerontotero kai an den ta kserei ki autos parte ena abcedar...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. vre h xorografia as einai kikliki ...to mialo na min einai tetragwno!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. "ΚΥΡΙΕ"ΑΝΩΝΥΜΕ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 9¨25 μ.μ ΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΧΟΡΕΨΑ ΣΕ ΓΛΕΝΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΤΑΜΠΟΥ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΩΡΑΜΑ ΜΟΥ.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΕ ΚΡΑΞΕΙΣ ΑΝ ΤΑ ΧΟΡΕΥΑ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΕΡΝΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΚΙΑΛΟΥΣ ΑΦΟΥ ΕΓΩ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ.........ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΙΣΜΟΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΜΑΘΑΙΝΩ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΩ ΤΟ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ.ΗΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. anwnhme 12 septembrioy 2011 9:25 mm
    kati tetoia fasistomoytra san esena yparxoyn kai kompleksaroyn olo ton kosmo........h moysikh den exei oria opws kai o xoros.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΛΙΟΥΛΙΟ ΜΗΠΩΣ ΖΕΙΤΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΝΟΜΟ Η ΧΩΡΙΟ?ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ ΛΟΙΠΟΝ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΥΠΗΡΧΕ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΛΕΗΛΑΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΡΜΗΞΑΝ ΟΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΟΠΩΣ ΠΡΟΛΑΒΑΝ.ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΗΡΕ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ Η ΡΑΤΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΜΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΠΟΥ ΕΞΩΜΙΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΗΦΘΕΙ Η ΡΑΤΣΑ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ.ΤΙΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙ ΣΑΣ ΘΑ ΠΡΕ ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΝΙΕΣΤΕ ΤΗ ΡΑΤΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΣΑΣ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ.ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΜΙΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΣΑΣ ΓΛΩΣΣΑ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ.ΑΥΤΗ ΘΑ ΜΙΛΑΓΑΤΕ ΑΥΤΗ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΑΥΤΗ ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΓΑΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΥΓΑΤΕ ΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΗΚΑΤΕ ΤΩΡΑ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΦΕΡΘΕΙΤΕ ΟΠΩΣ ΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΣΤΙΧΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ.ΚΡΑΤΑΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΣΑΣ.ΤΟΣΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΕ ΛΙΟΥΛΙΟ?Η ΜΗΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΑΣ ΦΑΚΕΛΩΣΕΙ Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΑΝ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. 13 septemvriou 2011 10:23mm...polu kala ta les...kai mou kanei megali entiposi pou t akouw apo enan ellina tis elladas....giati apo oti fenetai stin makedonia exoume polous ellines-maimou...pou apla grafoun xwris na gnorizoun kai xwris na kseroun...apla grafoun giati pistevoun oti etsi einai oi irwes h etsi tha dikaiothoun kai tha prosferoun etgoas gelasw....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. lioulio kapou parapanw milas gia IQ radikiou....an nomizeis oti oloi ossoi grafoun ta antitheta apo auta pou les esu tote meta xaras sou lew an autoi exoun IQ radikiou tote esu exeis IQ katsikiou!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ksereis kala tha itan na xes spartiatisa mana..ksereis ti ekanan oi spartiatises manes sta elatomatika paidia tous e??? eisai ellinas ntropi sou ama den t ksereis!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. κυριε Λιούλιο και ο Μάικλ Τζάκσον έκανε μεγάλο αγωνα να γίνει Λευκός. Εσυ τι λές Έγινε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ανώνυμε 13 Σεπτεμβρίου 10:23
    Εκτός από μέγας ψεύτης είσαι και τελείως ανιστόρητος!
    Πότε υπήρξε η Μακεδονία σαν κράτος; Ποιός ήταν ο στρατός της; Ποιά η αρχή που την διοικούσε-κυβερνούσε; Ποιά η θρησκεία της; Ποιό το πολίτευμα της; Ποιά η πρωτεύουσά της; Ανέφερέ μας κάποια ουσιαστικά γνωρίσματα ενός κρατους τα οποία είχε και η Μακεδονία, σαν κράτος όπως λες. Να μας τρελάνεις τελείως θέλεις;

    Όσον αφορα το ψεύτης; Αν εσύ είσαι Έλληνας και μάλιστα "όχι από εδώ" να τρυπήσω την μύτη μου!
    Σέβομαι το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού και αυτοδιάθεσης του καθενός, την θρησκεία του, τις πολιτικές του πεποιθήσεις, την κάθε είδους ένταξη του τέλος πάντων. Σέβομαι το δικαίωμα του να υπερασπίζεται τα πιστεύω του.
    Αυτό όμως που έκανες εσύ, προβάλλοντας το προφίλ του "αντικειμενικού Έλληνα" το βρίσκω κατάπτυστο και δεν πρόκειται ότι και αν γράψεις να ασχοληθώ ξανά μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΕΓΩ ΘΑ ΣΟΥ ΜΑΘΩ ΙΣΤΟΡΙΑ ΡΕ ΑΣΧΕΤΕ?ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΟΙΟΣ ΜΕΤΕΦΡΑΣΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΛΙΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΠ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΑΥΤΗ.ΜΗΠΩΣ ΘΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΧΑΡΤΗ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕ?ΜΗΠΩΣ ΞΕΧΑΣΕΣ ΟΤΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΤΑΝ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ?ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΩΡΑΦΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ?ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΩΡΙΕΩΝ ΠΩΣ ΙΣΧΥΕ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ?ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΒΡΩ ΠΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΟΙ ΣΤΑ ΜΠΙΤΟΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΙΛΕΠ?ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ?ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΑΛΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΓΝΩΡΙΜΑ.ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΠΡΕ ΠΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ.ΕΣΕΙΣ ΤΗ ΞΕΡΕΤΕ.ΕΙΣΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ.ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΠΟΥΣΤΣΕΝΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΕΣΥ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΙΣ.ΑΥΤΗ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΑΣ.ΑΣ ΤΗΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ανώνυμε 14 Σεπτεμβριου 4:25
    Με έκανες και γέλασα τόσο πολύ!! Έπεσες στην παγίδα που μόνος/η σου προσπάθησες να στήσεις. Και μόνο που ανέφερες τον Μέγα Αλέξανδρο, μου αρκεί. Το υπόλοιπο παραλήρημά σου, πέρασε εντελώς απαρατήρητο. Πές μας λοιπόν, εσύ που ξέρεις καλά την ιστορία, (λέμε τώρα), πότε έζησε ο Μέγας Αλέξανδρος, ποιά γλώσσα μιλούσε και πότε κατέβηκαν οι Σλάβοι στην Μακεδονία.
    Σου έθεσα και κάποια άλλα ερωτήματα περί "Μακεδονικού κράτους" αλλά τα έκανες γαργάρα. Και πολύ καλά έκανες βέβαια, γιατί τί θα μπορούσες άλλωστε να πεις.

    Επιπλέον, μην αναφέρεσαι στην αφεντιά σου "εμείς οι Έλληνες" γιατί ειδικά εσύ, με τον τρόπο που μιλάς, δεν πείθεις κανέναν ότι είσαι Έλληνας. Υποθέτω όμως πως θα το ήθελες πολύ.
    Πέτα λοιπόν την προβιά σου, αποδεχόμενος/η αυτό που πραγματικά είσαι. Κανένας δεν κατακρίνει το θάρρος και την ειλικρίνεια. Αντίθετα, κατακριτέο είναι το ψέμα πίσω απο το οποίο κρύβεσαι και προβάλλεις ασύστολα. Και ειλικρινά, σε λυπάμαι γι αυτό, πρέπει να είναι δύσκολο να ντρέπεσαι γι αυτό που είσαι και να το παίζεις Έλληνας.
    Αρκετά ασχοληθήκαμε..... Αντίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ΕΕΕ!ΞΥΠΝΑ.ΣΕ ΕΠΙΑΣΕ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΛΙΟΥΛΙΟΥ?ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΕΙΠΑΜΕ ΗΤΑΝ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΕΡΑΝΕ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΩΣ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ....ΑΛΛΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑ..ΤΟΤΕ.!!!!!ΙΛΛΥΡΙΚΑ ΜΙΛΟΥΣΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣΚΑΙ ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΤΟΝ ΕΒΔΟΜΟ ΑΙΩΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΥΝΟΥΣ.ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΤΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΜΑ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΤΟΠΟΥ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΗΤΑΝ ΑΠΕΙΡΑ...ΤΟ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ.ΤΟ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΣΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ...ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΜΑΚΕΔΟΝΑ Η ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΣΕ ΛΥΠΑΜΕ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΣΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΓΝΩΘΕΙΣ ΑΥΤΟΝ, ΚΑΙΜΕΝΕ ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΜΑΡΟΝΚΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΓΚΑΤΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΒΕΝΑ,ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΠΙΣΤΕΨΕΜΕ , ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΝΕΟΚΤΙΣΤΗ ΜΕΖΟΝΕΤΑ ΣΤΟΥ ΣΠΙΝΑΡΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. ΑΝΩΝΥΜΕ 19 ΣΕΠΤ. 11:46
    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΥΓΕΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΕΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΟΝΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ. ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ! ΜΗΠΟΣ ΘΑ'ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΝΑΡΙ, ΓΙΑΤΙ ΑΠ'ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΧΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. ΠΡΟΣ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 11:46 Μ.Μ. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΚΟΜΗ..ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΘΑ ΣΟΥ ΤΑ ΘΥΜΙΣΩ ΕΓΩ.ΛΟΙΠΟΝ :ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥ ΓΚΕΛΕ ΣΑΝΤΙΝ,ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΛΕ,ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥ ΓΚΙΤΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥ ΤΥΠΕ ,ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΓΙΑ,ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥ ΜΙΛΚΑΝΑ....ΑΡΑ ΤΙ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΑΙΓΕΙΚΙ ΜΑΙΚΙ??? ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΕΛΙΚΑ Η' ΜΗΠΩΣ ΤΟΥ ΑΝΕΘΕΣΑΝ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ''ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ'' ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. PROS 20 SEPTEMVRIOY 2011 1:56 M.M. KATARXAS AFOU DEN KATALAVAINEIS GIATI MPAINEIS STON KOPO NA GRAFEIS.....ALLO THELOUN NA TOU POUN ME TA ONOMATA POU ANAFEROUN PIO PANW..DEN EXOUN SKOPO NA THIKSOUN TIN OIKOGENEIA TOU...ESU OTAN AKOUS TO ONOMA TOU PAPPOU SOU I KAPOIOU SUGGENH SOU EXEIS TIN AISTHISI OTI SE THIGOUN???THEOS FULAKSI!!!! KAI EKTOS AUTOU EISAI KAI ANORTHOGRAFOS....ALLOSTE AN DEN ITHELE N AKOUEI TETOIA O KOLLITOS SOU AS MIN EMPAINE STO KOPO NA THIKSEI TETIO THEMA!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ 19 ΣΕΠΤ. 2011 11:46 Μ.Μ. ΚΑΙ 20 ΣΕΠΤ. 2011 4:15 Μ.Μ.

    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ, ΟΤΑΝ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΙΔΙΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΑΠΤΟ ΛΟΓΟ, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ, ΤΟ ΓΡΑΠΤΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ. ΑΝ ΕΣΥ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΕΣΕΝΑ ΚΑΘΡΕΠΤΙΖΕΙ.
    ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΔΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΝΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ, ΑΣΕ ΜΕ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΜΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΕΠΟΙΚΟΣ ΤΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΚΑΥΧΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ.
    ΜΑΘΕ ΟΜΩΣ ΚΑΛΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ, ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ. ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Απαντήσεις
    1. giorgaki pisteuo auto pou sou prepei eiani ena ....................... kai stratiotikos peripatos

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.