Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα στο 1ο Φεστιβάλ Βεγορίτιδας

Για εκείνη έχει να κάνει με τα όνειρα, για εκείνον με την εικονική πραγματικότητα. Μαζί η Ευανθία Ρεμπούτσικα και ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος έχουν βρει τα τελευταία χρόνια την δική τους χαρακτηριστική θέση στην τοπική μουσική σκηνή. Ειδικά για το «1ο Φεστιβάλ Βεγορίτιδας» φέτος το καλοκαίρι οι δυό τους ενώνονται με την νέα δυναμική φωνή της Ματούλας Ζαμάνη και την «Ορχήστρα του Δρόμου» σε μία ηλεκτρική μελοδραματική παράσταση!
Πάνω σε μια πλωτή εξέδρα στις όχθες της λίμνης Βεγορίτιδας, που έφτιαξε με εξαιρετική φροντίδα ο Ελληνικός Στρατός, η «Ορχήστρα του Δρόμου» θα παρουσιάσει τις μουσικές και τα τραγούδια που έχουν γράψει η Ρεμπούτσικα και ο Καλαντζόπουλος, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου. Ορχηστρικά, βαλς χρωματισμένα με χάλκινα, ηλεκτρικές κιθάρες, βιολί και ακορντεόν, ανέκδοτα τραγούδια αλλά και γνωστές μελωδίες που σημάδεψαν τη ζωή τους.
Την «Ορχήστρα του Δρόμου» αποτελούν οι αναντικατάστατοι:
• Φέργκους Κάρυ - κοντραμπάσο,
• Νίκος Παπαβρανούσης - τύμπανα,
• Ανδρέας Συμβουλόπουλος - πιάνο, ακορντεόν και κρουστά.
• Παντελής Στόικος στην τρομπέτα και ο
• Θάνος Σταυρίδης στο ακορντεόν
• Σ’ αυτή τη μαγική βραδιά, μετά από απόφαση του Δήμου Αμυνταίου που την εκδήλωση συνδιοργανώνει με τις «Οργανισμό Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών – Φλώρινας», θα τιμηθεί ο Ολυμπιονίκης Ηλίας Ηλιάδης, που στέφθηκε πριν λίγες μέρες παγκόσμιος πρωταθλητής του τζούντο στο Παρίσι. Το Αμύνταιο αγάλλεται από το γεγονός αυτό και έτσι ο Δήμος αποφάσισε το νέο γυμναστήριο που ανεγείρεται στο Φιλώτα να το ονομάσει «Ηλίας Ηλιάδης». Την τιμητική βράβευση του Δήμου θα συνοδεύσει έκτακτη τιμητική βράβευση για τον σπουδαίο αθλητή από τον Αρχηγό του ΓΕΣ κ. Φραγκούλη Φράγκο. Ο Ηλίας Ηλιάδης είναι υπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού.
• Ο χαρακτήρας του φεστιβάλ της Βεγορίτιδας θα είναι στο μέλλον καθαρά αναπτυξιακός. Η Φλώρινα αλλά και η Έδεσσα θα παρουσιάζουν τα παραδοσιακά τους προϊόντα και θα δένουν το χθες με το σήμερα, τους θρύλους της πρωτοΜακεδονίας με τη σημερινή δύσκολη εποχή. Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη.
• Στις υπώρειες λοιπόν του Καϊμακτσαλάν, στο έμπα του φθινοπώρου, μαγική βραδιά από μεγάλους Έλληνες μουσικούς σε μια λίμνη που δένει τους θρύλους της πρωτοΜακεδονίας με τους δρόμους του κρασιού που έφτασαν από τα αρχαία χρόνια στις μέρες μας. Εκεί παράγονται και θα προσφερθούν τα υπέροχα ξινόμαυρα που έχουν σαρώσει τα χρυσά βραβεία σε όλον τον κόσμο.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.