Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Ευ. Μπουζούλας: «Που πήγαν τα λεφτά μας;»

Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι, επικοινωνώ μαζί σας για να σας ενημερώσω και να σας θέσω υπόψη σας τις σκέψεις μου.
Έθεσα προ ημερησίας διάταξης, στο Δ.Σ της ΔΕΗ Α.Ε εάν αληθεύει το θέμα που κατά καιρούς γράφεται στο τύπο, ότι η Κυβερνητική βούληση είναι η πώληση θυγατρικών της ΔΕΗ Α.Ε.
Είναι ένα θέμα που με βρίσκει αντίθετο και ζήτησα να ρωτηθεί ο αρμόδιος Υπουργός, εάν είναι στις προθέσεις του η πώληση θυγατρικών.
Η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχει τέτοια κατεύθυνση και θα δοθούν απαντήσεις εάν και εφ’όσον υπάρξουν άλλες νεώτερες πολιτικές.
Η περίοδος που βιώνουμε είναι δύσκολη, η οικονομική αφαίμαξη από τις επαναλαμβανόμενες μειώσεις των μισθών τόσο των εργαζομένων, όσο και των συνταξιούχων μας έχουν ξεπεράσει τα όρια αντοχών μας.
Η παρακράτηση από τους εν ενεργεία μισθούς μας, υπέρ του ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού δικαιώματος παύει πλέον να είναι ανταποδοτική και το ερώτημα που μπαίνει είναι: «που πήγαν τα λεφτά μας;» ενώ συνεχίζονται οι ίδιες παρακρατήσεις, ενώ ο νόμος προβλέπει την κατ’ελάχιστο συνταξιοδοτική παροχή, γιατί δεν εφαρμόζεται; Γιατί γίνονται μειώσεις;
Συζητήθηκε εμβόλιμα το θέμα τροφοδότησης από λιγνίτη της μονάδος Μελίτη (Φλώρινα).
Έγινε γενικότερη συζήτηση για όλα τα ορυχεία της περιοχής, την επάρκεια σε λιγνίτη από τις εξορύξεις, σε σχέση με τη ζήτηση, προκειμένου να λειτουργούν αδιάλειπτα οι μονάδες του λεκανοπεδίου Κοζάνης – Φλώρινας.
Ειδικότερα έγινε συζήτηση για το πρόβλημα του ορυχείου Αχλάδας και την εξεύρεση άλλων περισσοτέρων ποσοτήτων λιγνίτη από άλλα ορυχεία.
Επίσης συζητήθηκαν και θέματα που άπτονται των κινητοποιήσεων των φορτηγατζήδων από το λιγνιτωρυχείο Αχλάδας που μένουν απλήρωτοι και αποφασίστηκε η άμεση παρέμβαση της ΔΕΗ Α.Ε στο σύνολο του προβλήματος του ως άνω ορυχείου.
Θέση μου είναι ότι η ΔΕΗ Α.Ε πρέπει να λειτουργήσει όλα τα ορυχεία της καθώς και να προμηθεύεται την αγορά που επιβάλλεται τόσων ποσοτήτων λιγνίτη, προκειμένου να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα επάρκειας τροφοδότησης προς τις μονάδες παραγωγής.
Επίσης να ανοίξει άμεσα το ορυχείο Κλειδί και να δοθεί επιτέλους λύση στο ορυχείο της Βεύης, προκειμένου να προχωρήσει και η προκήρυξη – κατασκευή της μονάδας Μελίτη ΙΙ.
Επί των εισηγήσεων:
1)Διαγωνισμός αριθ.ΔΔ-187 για την εκτέλεση του έργου: «Δίκτυα Περιοχής Πειραιά.»
Το θέμα θα επανέλθει με όλες τις ζητούμενες διευκρινήσεις (εγγυητικές κλπ.) προκειμένου να παρθεί η απόφαση του Δ.Σ.
2)Υλοποίηση Επικοινωνιακής Πολιτικής της ΔΕΗ Α.Ε και διαδικασίες επιλογής Αναδόχου.
Συζητήθηκε τόσο το ύψος του κονδυλίου, όσο και η αναγκαιότητα προβολής της ΔΕΗ Α.Ε τόσο σε θέματα Ενεργειακά – τιμολογιακά όσο και σε θέματα κοινωνικού χαρακτήρα.
Στην όποια δυσφήμιση της ΔΕΗ Α.Ε πρέπει να υπάρχουν άμεσα αντανακλαστικά και να αντιδρά αποκαθιστώντας την αλήθεια, στον Έλληνα καταναλωτή και την κοινωνία.
Η ΔΕΗ Α.Ε είναι η εταιρεία που εξηλέκτρισε τη χώρα, πηγαίνοντας ρεύμα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό, ευτυχώς διατηρεί κοινωνικό χαρακτήρα και δείχνει τις ευαισθησίες της σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού της χώρας.
Τελευταίο παράδειγμα είναι η συνδρομή της ΔΕΗ Α.Ε προς την Αρχή Ηλεκτρισμού της Κύπρου.
3)Μίσθωση του ακινήτου επί των οδών Καλλιρόης 5, Περραιβού & Κοκκίνη στην Αθήνα, για τη μεταστέγαση Υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Διανομής.
Ελήφθη ομόφωνη απόφαση αφού συζητήθηκε η αναγκαιότητα της μίσθωσης.
4)Παρακράτηση σε δόσεις των ποσών που θα περικοπούν από τη μισθοδοσία των απεργών μισθωτών λόγω συμμετοχής τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις του Ιουνίου 2011.
Η παρακράτηση σε δόσεις είναι οικιοθελής, όσοι επιθυμούν θα γίνει ρύθμιση με ισόποσες δόσεις των 50€ το μήνα μέχρι εξοφλήσεως του ποσού. Σε ποσά που είναι μικρότερα των 50€ θα γίνεται εφάπαξ. Η παρακράτηση θα γίνεται με δόσεις, ως δάνειο, υπόκειται σε πληρωμή χαρτοσήμου και τόκου εφόσον ο μισθωτός υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση.
5)Σύμβαση αριθ.2101114/10.12.2010 για την εκτέλεση του έργου: «Δίκτυα Περιοχής Ελευσίνας.» Υποκατάσταση του Αναδόχου του πιο πάνω έργου.
Έγινε δεκτή από το Δ.Σ, προβλέπεται από τη σύμβαση, υπήρξε προβληματισμός, αλλά στη παρούσα φάση υπήρχε η αναγκαιότητα γιατί θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες της περιοχής.
6)Παροχή εξουσίας για την υπογραφή σχετικής δήλωσης για παράταση προθεσμίας έκδοσης απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου προς επίλυση διαφοράς μεταξύ ΔΕΗ Α.Ε και ΔΕΠΑ Α.Ε.
Συζητήθηκαν οι ασφαλιστικές δικλείδες που πρέπει να μπουν, προκειμένου να μην υπάρξει βλάβη στη ΔΕΗ Α.Ε σε περίπτωση πώλησής της ΔΕΠΑ.
7)Συνδρομή της ΔΕΗ Α.Ε στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, προς ενίσχυση του συστήματος Παραγωγής Κύπρου, μέσω διάθεσης μισθωμένων φορητών Η/Ζ συνολικής Ισχύος 70MW, λόγω πολύ μεγάλης καταστροφής του Ηλεκτροπαραγωγού Σταθμού Βασιλικού.
Συζητήθηκε ότι η μετακίνηση των συγκεκριμένων Η/Ζ δεν θα δημιουργήσει ενεργειακό έλλειμμα στη ζήτηση ΗΕ στη χώρα μας, ότι έγινε συνεννόηση με το ΔΕΣΜΗΕ για την ενέργεια αυτή, και ομόφωνα αποφασίστηκε η συνδρομή της ΔΕΗ Α.Ε προς την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου και κατ’επέκταση του Κυπριακού λαού.
Τέλος θέλω να σας ενημερώσω ότι δεν ελήφθη καμία απόφαση του Δ.Σ για τη νέα ρύθμιση του ωραρίου. Η απόφαση ελήφθη στο Συμβούλιο Διεύθυνσης που δεν συμμετέχω.
Η θέση μου είναι ότι η όποια μεταβολή ωραρίου έπρεπε να είχε προηγηθεί διάλογος με τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και όχι να επιβάλλεται μονομερώς.

1 σχόλιο:

  1. K MPOUZOULA KALA TO XEKINISES ME TIS ANEY EGGYHTIKES THS AXLADAS TORA TI KANEIS; GIATI TO PARATISES KAI DEN PSAXNEIS POU PIGAN TA LEFTA;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.