Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Ξεκινά έλεγχος για τα επιδόματα τυφλότητας και στη Φλώρινα

Στον επανέλεγχο των επιδομάτων τυφλότητας στο νομό Φλώρινας, και σε άλλους 11 νομούς, προχωρά το υπουργείο Υγείας, μετά την πρόσφατη διαπίστωση ότι επιδόματα που χορηγούνται στη Ζάκυνθο είναι ύποπτα.
Συγκεκριμένα, με εντολή του υπουργείου ξεκινά από τους επιθεωρητές υγείας διενέργεια ελέγχων στην Άρτα, στα Γρεβενά, την Άμφισσα, στη Φλώρινα, στη Σπάρτη, στη Σάμο, τη Χίο, στο Καρπενήσι, στο Ηράκλειο Κρήτης, στο Ρέθυμνο, στη Ζάκυνθο και στην Κεφαλονιά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν φτάσει στο υπουργείο Υγείας, στην Άρτα επίδομα τυφλότητας λαμβάνουν 221 άτομα σε σύνολο 1.066 αναπήρων, ενώ στο Ρέθυμνο το ίδιο επίδομα παίρνουν 342 άτομα όταν οι δικαιούχοι επιδόματος βαριάς αναπηρίας είναι 375. Επίσης στην Ζάκυνθο επίδομα τυφλότητας παίρνουν 625 άτομα, ενώ οι δικαιούχοι επιδόματος βαριάς αναπηρίας είναι μόλις 488. Σήμερα επίδομα αναπηρίας κάθε μορφής παίρνουν 196.695 δικαιούχοι σε όλη τη χώρα.

Πηγή: TA NEA

4 σχόλια:

  1. Τελικά οι τυφλοί στην Φλώρινα είναι πολλοί παραπάνω. Ίσοι σε αριθμό με αυτούς που ψήφισαν τον Βοσκόπουλο. Πραγματικά ζήτημα άξιο ενδελεχούς έρευνας! Ζήτω στην τύφλα μας! Μάλλον Ζέτα στην τύφλα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανακοίνωση ΥΥΚΑ σχετικά με έλεγχο για επίδομα τυφλότητας σε νησί του Ιονίου

    2 Αυγούστου 2011











    Γραφείο Τύπου

    210 - 52.05.290-1



    Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011



    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



    Μετά από απόφαση του υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Μάρκου Μπόλαρη διενεργήθηκε έλεγχος μετά από καταγγελίες για υπερβολικό αριθμό δικαιούχων, που λαμβάνουν το επίδομα τυφλότητας σε νησί του Ιονίου. Τα αποτελέσματα του πρώτου ελέγχου έδειξαν ότι το συγκεκριμένο επίδομα λαμβάνουν 625 άτομα (ποσοστό 2% του πληθυσμού του νομού).



    Κατόπιν τούτου ο υφυπουργός, κ. Μπόλαρης αποφάσισε την επανεξέταση όλων των δικαιούχων που λαμβάνουν το επίδομα τυφλότητας, για να εξακριβωθεί αν κάποιοι από αυτούς το λαμβάνουν παρανόμως. Τα στοιχεία επανεξέτασης θα διαβιβαστούν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ώστε να διερευνηθούν πιθανές ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων.



    Ο εξορθολογισμός των προνοιακών επιδομάτων θα συνεχιστεί πάντα προς όφελος των πραγματικών δικαιούχων τους. Σχετικοί έλεγχοι θα διενεργηθούν και σε άλλους νομούς της χώρας, που παρουσιάζουν παρόμοια φαινόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για όσους έπερναν παράνομα αυτό το επίδομα, πρέπει να τους πω ότι όσα χρήματα έχουν πάρει συνολικά από το κράτος, πρέπει να επιστρέψουν μέχρι τελευταίας δεκάρας. Αυτό είναι Νόμος. Τελεία κ΄παύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για αυτούς που έδωσαν παράνομα για ψηφοθηρικούς λογούς. Ονόματα να μην λέμε τι λέει ο νομος??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.