Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

«Θέλουν να υποβαθμίσουν σταθμό και ορυχεία»

Σε συμβολική καθιστική διαμαρτυρία, στην είσοδο της πόλης της Φλώρινας, προχώρησαν σήμερα το πρωί τα μέλη του Σωματείου Ιδιοκτητών Φορτηγών και Μηχανημάτων Φλώρινας η «Γαία», διαμαρτυρόμενοι για της τακτική της ΔΕΗ Α.Ε να μεταφέρει λιγνίτη για τον ΑΗΣ Μελίτης από τη Βουλγαρία, την Τουρκία, την Κοζάνη, την Πτολεμαϊδα και το Αμύνταιο, με υψηλότατο κόστος.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου, Νικόλαο Καρυπίδη, «πάνε να υποβαθμίσουν ορυχεία και σταθμό, να τα πουλήσουν στο 1/3 της τιμής για να δουλεύουν ξένοι. Αν είναι έτσι, σας τα πάρουν και ας τα πάνε στο Κολωνάκι» και πρόσθεσε: «Επιτέλους, ας βρούνε μια άκρη με τη μετεγκατάσταση της Αχλάδας. Οι μηνύσεις της ΔΕΗ δε μας τρομάζουν.
Στο πλευρό των διαμαρτυρομένων, βρέθηκαν ο πρόεδρος του εργατικού Κέντρου Φλώρινας Στέφανος Μπίρος και ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Νίκος Δημητρόπουλος.

15 σχόλια:

  1. ΠΑΣΟΚ δεν θέλατε;;;;
    Λουστείτε το!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στάσου, ρε φίλε, μην παθιάζεσαι! Όλοι με μέσον επί Μητσοτάκη μπήκαμε και επί Καραμανλή.

      Διαγραφή
  2. ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ Ο ΒΟΣΚΟΠΟΥΚΟΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ)ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ??
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
    ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΜΕΙΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ
    ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΕ ΠΟΥ ΤΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΑΥΤΑ?
    ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΡΟΖΑ ΠΑΙΖΕΤΕ?
    ΝΑ ΒΑΡΑΤΕ ΤΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΣΑΜΑΡΙ.
    ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΒΓΗΚΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΕΚΒΙΑΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΨΗΦΟ. ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΛΙ ΑΦΑΝΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΕ "ΑΝΩΝΥΜΕ"
      ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΥ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ. Η ΣΟΥ ΑΡΕΣΗ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΞΕΝΟΙ
      ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ?????

      Διαγραφή
    2. ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ. ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ. ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΑΣ ΑΥΤΗ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΤΙ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙΤΕ. ΓΙΑΤΙ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΕΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ.
      ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ. ΞΕΚΙΝΗΣΑΤΕ ΜΕ ΑΛΛΟ ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.
      ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΘΕΩΡΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΚΑΛΟΑΜΟΙΒΟΜΕΝΟΥΣ, ΟΠΟΤΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΧΩΡΙΑ.

      Διαγραφή
  4. 06:30 AM
    γλύφτης του βοσκό είσαι ή μου φαίνεται? Είσαι εκτός τόπου και χρόνου μα το σοβαρότητερο παρέα με τον 05:23 AM 06:00 AM
    και τραγικής πραγματικότητας που βιώνει η Φλώρινα και αυτοί που βλέπεις στους δρόμους επι μήνες πεινάνε...Αλλα απο βολεμένους ώγεστε για το πολιτικό κώμα σάν εσάςι τι να περιμένεις ? αυτοί φάγαν το περίδρομο και ρίχνουν τα ρεψίδια τους στους πεινασμένους....ουστε ρε βολεμένα λαμόγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. loipwn h axlada den 8a 8usiastei gia kamia deh as pane allou na bgaloun karbouno an 8eloun..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. o protos o anonimos den kserei ti leei,diladi exoun adiko pou theloun na stamatisoun thn dei na promitheuete karvouno apo ekso???kai auto pou theloun na kataferoun eine na anoiksei alo orixeio giati eine krima na exei h florina orixeia kai na eine kleista!!!kai auta pou les peri asta ta kseroun aloi kalitera!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κι αλλοι να υποβαθμίσουν τη φλώρινα,ξηλώνοντας τις γραμμές του τραίνου στο κλειδί, ντεμέκ για το κάρβουνο. ουστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΗ θα πληρώσει το βουλγαρικό λιγνίτη με τιμή 59,88 ευρώ τον τόνο, δηλαδή … «χρυσάφι» καθώς στην τιμή περιλαμβάνεται και το κόστος μεταφοράς.Με βάση γνωστές μελέτες της ΔΕΗ η τιμή του λιγνίτη στα υφιστάμενα ορυχεία της Φλώρινας υπολογίζεται μόλις 19 ευρώ ο τόνος ή αλλιώς 68,2% φθηνότερα σε σύγκριση με το κόστος του βουλγαρικού λιγνίτη που περιλαμβάνει βεβαίως και τα μεταφορικά. Με κόστος στα 19 ευρώ, η αξία του λιγνίτη της Βεύης ανέρχεται στο 1,71 δις ευρώ και παραμένει ανεκμετάλλευτος από την εποχή που πτώχευσε το πρώην ορυχείο Βαρβούτη. ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...............................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ρε παιδια υπαρχει κανενας πραγματικος εργαζομενος που να εχει εκλεχθει στο εργατικο κεντρο??????{βλεπω μονο συνδικαλιστες της δεη}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μερικοι ειναι πολυ μακακες,απο την Μακακια,δεν ειναι απο την Φλωρινα,γιατι αν ηταν θα γνωριζαν οτι καθε μηνα οι φορτηγατζηδες ειναι στον δρομο, να ερθουν λιγο να καθησουν στο κρυο να τους παγωσει το κωλαρακι τους, και οχι να κανουν σχολια απο τον υπολογιστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ενα καρύδι κι ένα απίδι κάνουνε τον Ιωσηφίδη...
    Μαζί και το Μεσσήνη. Ούτε εξορύξεις κάνουνε, ούτε δρόμους ούτε ανάπτυξη. Μόνο μπλοκάρουν τη ΔΕΗ τόσα, χρόνια, τους δρόμους και τις γραμμές των τραίνων, για ιδιωτικά συμφέροντα.
    πουλάνε και τις μόνάδες τις ΔΕΗ,να τις πάρουν κολλητοί τους.
    να βάζουν εργαζομενους από Αθήνα, να μη δίνουν τοπικούς πόρους, να μη μας κάνουν τηλεθερμάνσεις. Σας πήραμε χαμπάρι κι εσάς και τα τσιράκια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.