Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Πρώτο κουδούνι με… ελλείψεις

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε σήμερα και στα σχολεία του νομού Φλώρινας, με την καθιερωμένη τελετή αγιασμού. Οι ελλείψεις διδακτικού προσωπικού είναι περιορισμένες, ενώ αντιθέτως υπάρχουν μεγάλα προβλήματα ως προς τη διάθεση των σχολικών βιβλίων.
Ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Ιωάννης Τζώτζης, επισημαίνει πως «φέτος, παρόλο που δεν είχαμε πολλούς νεοδιόριστους και δε χρειάστηκε να πάρουμε αναπληρωτές, θεωρώ ότι δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα. Αριθμητικά, είναι της τάξης των 10 συναδέλφων σε όλο το νομό».
Αναφορικά με τα βιβλία έκανε λόγο για εγνωσμένο πανελλαδικό πρόβλημα. «Η χειρότερη περίπτωση είναι να έρθουν στα μέσα Οκτωβρίου μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. Ωστόσο, θα προσπαθήσουμε να συλλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παλιά βιβλία, σε συνεργασία με όλους τους διευθυντές. Είναι ένα θέμα που δε μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα, γιατί δεν εξαρτάται από μας».
Από την πλευρά του ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Παναγιώτης Νώτας, αναφέρθηκε στο νέο σχολικό χάρτη που προέκυψε μετά τις συγχωνεύσεις και στην τοποθέτηση νέων διευθυντών, τονίζοντας πως «έχουμε καλό δυναμικό στα σχολεία μας».
«Οι ελλείψεις είναι ελάχιστες και μόνο σε κάποιες ειδικότητες, που μέχρι το τέλος της εβδομάδας το υπουργείο θα έχει διευθετήσει» είπε στη συνέχεια και κατέληξε αναφερόμενος στο θέμα των βιβλίων: «Εκεί που υπάρχει το πρόβλημα είναι τα βιβλία. Έχουμε πάρει ένα μικρό μέρος, αλλά ευτυχώς σε βιβλία που θα αξιοποιηθούν αμέσως, όπως η γλώσσα και τα μαθηματικά. Εμείς ως διεύθυνση, καταμετρήσαμε ότι παλιό βιβλίο υπήρχε και αυτή τη στιγμή έχουμε καλύψει τα ολιγοθέσια σχολεία (μονοθέσια, διθέσια και τριθέσια) με το εκπαιδευτικό πακέτο».

2 σχόλια:

  1. Ποιες ελάχιστες ελλείψεις??
    Τι θα κάνει το υπουργείο?? Αφού δεν έχει να τους πληρώσει, πώς θα τους προσλάβει??
    Διαβάστε παρακάτω: 5.500 κενά μόνο στην πρωτοβάθμια.

    http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=44763


    Απαξίωση και στην παιδεία.
    Μακράν η χειρότερη κυβέρνηση...
    Και θεωρεί η Διαμαντοπούλου συνεργάτες (sic) τους εκπ/κους που από φιλότιμο προσπαθούν να καλύψουν τις ελλείψεις του υπουργείου.
    Μην κάνετε τίποτα ρεεεε... Να φανεί το μπάχαλό τους.
    Όλοι απέργἰα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΩΝ ΕΛΕΕΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΩΝ!
    ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΑΣ ΑΝΟΗΤΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΔΕ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΛΩΣΕ "ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ" ΟΤΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΥΠΑΝΑΧΩΡΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΔΩΣΑΝΕ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
    ΔΕ ΓΑΜ.....ΝΤΑΙ. ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.
    ΟΣΑ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ.
    ΤΙ ΑΛΛΗ ΜΑΚΑΚΙΑ ΘΑ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ;
    ΓΛΥΨΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ. ΟΙ ΘΕΣΟΥΛΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.