Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Μαγική βραδιά στη Βεγορίτιδα

Σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, πάνω σε μια πλωτή εξέδρα στις όχθες της λίμνης Βεγορίτιδας, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, η Ματούλα Ζαμάνη και η «Ορχήστρα του Δρόμου», παρέσυραν χθες βράδυ με τις μελωδίες τους το κοινό, παρουσιάζοντας ορχηστρικά, βαλς χρωματισμένα με χάλκινα, ηλεκτρικές κιθάρες, βιολί και ακορντεόν και ανέκδοτα τραγούδια που σημάδεψαν τη ζωή τους.
Σε μια λίμνη, στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν, που δένει τους θρύλους της πρωτοΜακεδονίας με τους δρόμους του κρασιού, το 1ο Φεστιβάλ Βεγορίτιδας ξεκίνησε το ταξίδι του στην ιστορία, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις.
Η παραλία του Αγίου Παντελεήμονα, ειδικά διαμορφωμένη, πλημμύρισε από κόσμο από τη Φλώρινα, την Έδεσσα και όλη τη Δυτική Μακεδονία, που απόλαυσαν μια μαγική βραδιά, στο ξεκίνημα του φθινοπώρου.
Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από το δήμο Αμυνταίου και τις εκδηλώσεις «Πρέσπες». Ο χαρακτήρας του στο μέλλον θα είναι καθαρά αναπτυξιακός, καθώς η Φλώρινα αλλά και η Έδεσσα θα παρουσιάζουν τα παραδοσιακά τους προϊόντα και θα δένουν το χθες με το σήμερα.
Στο περιθώριο του Φεστιβάλ ο ολυμπιονίκης Ηλίας Ηλιάδης, που στέφθηκε πριν λίγες μέρες παγκόσμιος πρωταθλητής του τζούντο στο Παρίσι, τιμήθηκε τόσο από τους διοργανωτές, όσο και από τον αρχηγό του ΓΕΣ Φράγκο Φραγκούλη. Επιπρόσθετα, ο αρχηγός ΓΕΣ τιμήθηκε και από το δήμαρχο Αμυνταίου, για τη συμβολή του στρατού στην εκδήλωση.

9 σχόλια:

  1. Για γιορτές και πανηγύρια ψοφιοι είναι. ρε ο κόσμος πεινάει και εσείς τον χαβά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΓΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΦΙΛΕ ΠΟΝΤΙΚΕ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΑΤΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.ΟΠΟΥ ΕΝΑΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ ΟΝΤΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΘ ΕΔΙΝΕ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΣΗΜΑΝΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΑΝΗΞΕΙΣ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΟΥ.ΜΑΛΟΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ αναγνώστη (1:26)θα μου επιτρέψεις να αφήσω ασχολίαστα τα όσα λες... κυρίως γιατί μπερδεύεις δύο εντελώς διαφορετικά γεγονότα, αλλά και γιατί όσοι τα διαβάσουν μπορούν να καταλάβουν που αποσκοπείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τον τσακωμό Ιωσηφίδη - Λιάνη τσιμουδιά ο Ποντικός.
    Ο Λιάνη ήθελε σώνει και καλά να μιλήσει στο Φεστιβάλ κάτι που εξόργισε τους διοργανωτές και έγινε ένας μικρός χαμός.

    Αχ βρε Λιάνη τι παθαίνεις κι εσύ στα γεράματα,

    περασμένα μεγαλεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ 1:44 διακρίνω μια εμπάθεια προς το blog; Και αν ναι, μπορείς να εξηγήσεις και το λόγο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε 1:44,
    Φαίνεται ότι κάτι άκουσες, αλλά σίγουρα το κατάλαβες στραβά και ακόμα πιο σίγουρο είναι ότι είσαι πολύ βλάκας, αν πραγματικά πιστεύεις ότι ο Λιάνης ήθελε να μιλήσει και δεν του το επέτρεψαν (υποθέτω εννοείς τον Ιωσηφίδη)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ; ΗΘΕΛΕ Η ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ Ο ΛΙΑΝΗΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ, ΤΟΝ ΑΦΗΣΕ Η ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕ Ο ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ; ΠΑΝΤΩΣ ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΗΡΧΕ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΛΟΝ. ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πραβο στον δημαρχο Αμυνταιου για την μαγευτικη βραδυα υπεροχη και πρωτοτυπη η εξεδρα ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΡΠΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ. ΔΗΛΑΔΗ, ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.