Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Ηλίας Ηλιάδης, ένα ανίκητο Ελληνόπουλο

Γράφει ο Γιώργος Λιάνης

Η οικονομική εξαθλίωση, οι άνεργοι, οι άστεγοι, η Τρόικα, το Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο, οι «Μινώταυροι» που τρώνε καθημερινά τα σωθικά μας. Κι από την άλλη αυτό το παιδί που «μάχεται την συννεφιά του κόσμου». Από το Τόκιο στην Κωνσταντινούπολη, από κει στο Παρίσι, λίγο πιο πριν στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Γράφει την μοναδική του ιστορία στον παγκόσμιο αθλητισμό σ’ ένα άθλημα που είναι για τους πολύ δυνατούς. Το Τζούντο. Σήμερα παραληρούν τα ξένα ΜΜΕ χαρακτηρίζοντας τον «υπεραθλητή», «σουπερ-σταρ», «Ηρακλή του Τζούντο».
Στην Ελλάδα τα γνωστά. Ανίερη σιγή και πέπλα λησμοσύνης. Ω, αν ήταν ποδοσφαιριστής ή έστω αν έπαιζε μπάσκετ… Αν είχε βάλει κάποια γκολ ή κάποιο τρίποντο σε κρίσιμο παιχνίδι. Θα ‘χαμε σελίδες επί σελίδων, αφιερώματα στην τηλεόραση, βιβλία! Όμως, για τον Ηλία Ηλιάδη πέτρινη σιγή. Τσιμουδιά.
Πήρα να μάθω στο Αμύνταιο, όπου ζει η υπόλοιπη οικογένειά του και έμαθα ότι ο ίδιος ζει μόνιμα πια στην Αθήνα με τον προπονητή του, τον Νίκο Ηλιάδη, που περνάει «ντούκου» στη χώρα μας κι αυτός. Ο κάθε προπονητίσκος εδώ γίνεται σταρ, μας πρήζει με ανούσιες δηλώσεις και αμείβεται αδρά. Κι ο Νίκος Ηλιάδης ακόμα γυρεύει τα οδοιπορικά του, τα οδοιπορικά του αθλητή του, ένα δωμάτιο στον Άγιο Κοσμά και παίρνει την καταπληκτική απάντηση ότι πρέπει να πληρώσει για να μπει εκεί!!
Η Ομοσπονδία, προφανώς, τους έχει ξεχάσει. Εδώ κι ένα χρόνο όπου ο ξέφρενος καλπασμός του Ηλιάδη μετράει δυο παγκόσμια και ένα ευρωπαϊκό, κανείς δεν συγκινήθηκε να του δώσει τουλάχιστον τα έξοδα για να αθλείται. Κανένα πριμ. Πριν λίγο καιρό οι «Γοργόνες» μας δικαίως πήραν ένα αξιοπρεπές πριμ, αλλά ο Ηλιάδης τίποτα.
Κι όπως κάθε αθλητής είχε κι αυτός τους μεγάλους τραυματισμούς του. Ένας από αυτούς, ο χειρότερος, του στέρησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου. Πήγε με ένα πόδι εκεί! Το άλλο δεν μπορούσε σχεδόν να το πατήσει. ΑΛΛΑ ΠΗΓΕ κι έχασε από τον πρώτο αγώνα και απεκλείσθη. Και ουδείς του συμπαραστάθηκε για να μάθει τι ακριβώς συνέβη. Θεέ μου, γιατί πάντα η Ελλάδα μας επιβάλλει δάκρυα και γίνεται η χώρα που, όπως έλεγε ο Καρούζος, «Παιδεύει τα δροσερά Ελληνόπουλα και ανεμίζει τους αμέτρητους γραικύλους»;
Ρώτησα τον προπονητή του αν θα τα καταφέρει και στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Η απάντηση ήταν καταπληκτικά άμεση. «Χίλια τα εκατό!» Αυτό το παιδί δεν περιμένει στην στάση του τρόλεϊ να συναντήσει την Ιστορία. Πηγαίνει και την συναντάει συνεχώς στα γήπεδα όλου του κόσμου. Κι όταν γυρίζει με δάφνες και στεφάνια, με χρυσά και ασημένια μετάλλια, γυρίζει σ’ ένα σπίτι όπου τον περιμένουν η άγνωστη σε όλους μας γυναίκα του κι ένα κοριτσάκι έξι χρόνων, η Μαρία.
Από τον ερχόμενο Οκτώβριο αυτό το κοριτσάκι θα έχει κι ένα αδερφάκι. Ένα αγόρι που είναι το κρυφό όνειρο του Ηλία.
Ο Ηλίας Ηλιάδης δεν είπε ποτέ ότι είναι νικητής. Δεν είπε ποτέ ότι είναι και νικημένος, όμως… Για σκεφτείτε το. Σας το παραθέτω ποιητικά:
«Όποιος λέει πως είναι νικητής
διαπράττει ένα ανίερο λάθος
Όποιος λέει πως είναι νικημένος
διαπράττει ένα σπαρακτικό λάθος».
Υ.Γ. Συνάντησα σήμερα, 31 Αυγούστου, τον Ηλία Ηλιάδη στο γραφείο μου. Σεμνός, σεμνότερος από κάθε άλλη φορά. «Με το τσιγκέλι» του έβγαλα δυο λόγια. Λοιπόν, οι τύποι που διοικούν το Τζούντο πήγαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για τους αγώνες και δεν αξιώθηκαν να μείνουν μέχρι το τέλος για να τον δουν! Επέστρεψαν στην Αθήνα και δεν του έστειλαν ένα συγχαρητήριο τηλεγράφημα…! Στο αεροδρόμιο τον περίμεναν μόνο δύο πρόσωπα. Η γυναίκα του και η κόρη του Μαρία. Όμως, πριν λίγο καιρό, ο μεγαλύτερος Ιάπωνας αθλητής όλων των εποχών στο Τζούντο, ο Γιασουχίρο Γιαμασίτο, όταν τον είδε, πήγε γονάτισε μπροστά του με τον χαρακτηριστικό τρόπο των Ιαπώνων, ένωσε τις δύo του παλάμες, υποκλίθηκε, και του είπε: «Παιδί μου, είσαι ο καλύτερος που έχω δει ποτέ! Καλύτερος κι από μένα. Να παραμείνεις έτσι. Ήταν από τις μεγαλύτερες χαρές στη ζωή μου που σε είδα να αγωνίζεσαι».
Όταν οι θρύλοι τον αναγνωρίζουν δεν έχουμε στην Ελλάδα το δικαίωμα να σιγούμε. Ο προπονητής του και θείος του, Νίκος Ηλιάδης μου είπε ότι η Ομοσπονδία δεν αναγνωρίζει τα δικά του έξοδα ποτέ και ότι πια επειδή δεν έχουν καν αθλητές για να γυμναστούν μαζί του, αφού οι περισσότεροι έχουν λόγω ανέχειας σταματήσει το Τζούντο, αναγκάζονται να πηγαίνουν στο εξωτερικό προσκεκλημένοι ξένων μεγάλων ομοσπονδιών που τον αντιμετωπίζουν με τις τιμές που του αξίζει. Έτσι καταφέρνει να προπονείται.

Πηγή: aixmi.gr

25 σχόλια:

  1. Ναι. Ιδιος ο Περικλης, ο Αριστειδης και ο Κασσανδρος μαζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρε μας δουλευετε?στη συνεντευξη τυπου στους ολυμπιακους ειχε παει με μεταφραστη..πειτε το μπας και το πιστεψουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α ρε Λιάνη, να ήσουν εσυ η Υπουργάρα το τι φωτογραφίες θα έβγαινες, το τι γιορτές στο Αμύνταιο θα έκανες, το τι τραπεζώματα, το τι τείχη θα γκέμιζες. Όχι που θα άφηνες το κελεπούρι. Αν δεν ήταν Φλωρινιώτης βέβαια ούτε που να τον ακούσεις....

    Πέρα από τα άλλα φαιδρά πολλά συγχαρητήρια στον Αθλητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΡΩΤΗΜΑ Ο ΗΛΙΑΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ???
    ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΟΥΣ ΝΑ ΔΟΞΑΣΟΥΝ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ!!ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΟΜΙΛΟΥΣΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!ΝΤΡΟΠΗ ΡΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΑ ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΙΝΕΖΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Ηλίας είναι γεωργιανικής καταγωγής, θετός γιος του Νίκου Ηλιάδη που είναι και προπονητής του. Σπάνιος αθλητής και εξαιρετικός χαρακτήρας, καλός οικογενειάρχης. Μιλάει ελληνικά πλέον, σπαστά όμως.

    Νομίζω ότι θα ήταν χρήσιμη μια κατάσταση χαρακτηριστικών τα οποία θα πρέπει να διαθέτει κάποιος προκειμένου και να είναι και να θεωρείται Έλληνας.

    Προσωπικά δεν μπορώ να συντάξω μια τέτοια λίστα. Αλλά καθώς φαίνεται, μερικοί εκ των σχολιαστών το έχουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ρε πανεξυπνε hocus γιατι μπερδευεις την π..α με την βουρτσα?τι σχεση εχει εαν ειναι καλος οικογενειαρχης και καλο παιδι,με το αν ειναι Ελληνας?Δηλ οποιος ειναι καλος οικογενειαρχης,εξαιρετικος χαρακτηρας κ μιλαει κ λιγα σπαστα ελληνικα ειναι Ελληνας?Αντε πηγαινε στην υπατια να ταισεις κανα πακιστανο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΚΑΝΑΠΕΔΑΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΖΩ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΙΛ… ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΚΑΝΑΠΕΔΑΤΟΥΣ…ΜΑΘΕΤΕ ΟΤΙ 100 ΤΗΣ 100 ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ…
    ΤΩΡΑ ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΙΟ ΕΛΛΗΝΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΣΤΕΦΑΝΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ… ΑΛΛΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΑΤΟΥΣ??? Ε? ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!!!
    ΕΔΩ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ…Ε ΟΧΙ ΡΕ ΦΤΑΝΕΙ Η ΞΕΦΤΙΛΑ
    ΚΩΣΤΑΣ Ζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε παιδία μην μπερδεύεστε άλλο είναι έλληνας και άλλο παίζει για την Ελλάδα…
    Από Γεωργία είναι παππού προς παππού! Πως είναι έλληνας? Παίζει για την Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. entaksi afou to leei o lianis etsi tha einai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΤΕΦΑΝΟΣ είπε...
    ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΚΑΝΑΠΕΔΑΤΟΥΣ.
    Ayto einai gia esena to kritirio tou pios einai ellinas? Epidi piges 2-3 fores stin platia kai aganaktises egines kai ellinas? Ego eimai kanepedatos ellinas kai esy eisai toso ellinas oso kai o iliadis… symfonis fanrtazome oti eiste to idio ellines me ton iliadi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΩΣΤΑ Ζ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΑΤΕΝΙΖΕΙ Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΣΗΜΑΙΑ ΧΑΡΗ Σ ΑΥΤΟΝ. ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΤΕ ΑΤΕΝΙΣΕ? ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ. ΑΥΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΗΡΘΕ. ΠΑΛΕΨΕ ΜΟΧΘΗΣΕ ΔΕΝ ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΤΙΚΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ? ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ? ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑ. ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΩ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΞΙΟ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΑΝ ΕΜΑΣ ΑΛΛΑ "ΠΟΛΕΜΑΕΙ" ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΚΩΣΤΑ Ζ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΛΕΜΕ. ΕΣΥ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΕΔΩ? ΤΟΥ ΚΡΙΤΗ? ΚΑΙ ΣΥ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΙΖΕΣ? Η ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ? ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΑΣ ΨΑΧΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. TOSOI ARSIBARISTES APO ALBANIA ME THN ELLHNIKH SHMAIA SARONAN TA XRYSA.
    STO BASKET OSFP KAI PAO SARONAN STHN EYROPH ME MAYROYS ALLA ME THN SHMAIA STO STHTHOS.
    STO PING PONG O KREANKA GIA THN ELLADA PAIZEI.
    O REXAGKEL ELLHNAS EINAI? O SANTOS?
    O DRAGOBITS KAI ALLOI ALODAPOI STO VOLLEY? O NINIS POU EVALE GOAL SIMERA EINAI ELLINAS?
    TO THEMA EINAI H SHMAIA POU TIMOUN. KAI SAFOS THA PLIROTHOUN. OI ORIGINAL ELLHNES ATHLITES DEN PLIRONONTAI? TI KANOUN PARAPANO GIA NA TIMISOUN THN XORA MAS? AS AFISOUME TIS EMPATHEIES POU MAS EPIASE TORA O PATRIOTISMOS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. προς 5:15 μ.μ. τόσο Έλληνας είσαι και εσύ….όσο και ο Ηλιάδης

    Υ.Γ. συγχαρητήρια στον αθλητή για την επιτυχία αλλά η επιτυχία δεν σε κάνει και Έλληνα.. πόσο μάλλον περισσότερο και από άλλους που είναι γηγενείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Έχεις χάσει την μπάλα ρε Στέφανε. Καλά όλα αυτά που λες αλλά δεν κάνουν το Ηλιαδη έλληνα .. εκατό μπράβο του και άξιος αθλητής αλλά έλληνας δεν είναι.. Ρώτας τον ίδιο που στην πατρίδα του τον θεωρούν πουλημένο αν είναι έλληνας η όχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. OI ARSIBARISTES EINAI ELLINES APO THN BORIO HPIRO KAI OXI APO THN ALBANIA
    STO MPASKET OI MABROI PEZAN SAN KSENOI KAI OXI SAN ELLINES..
    O REXAGKEL KAI O SANTOS POTE EIPAN OTI EINAI ELLINES?? KAI POIOS?
    O NINIS EINAI ELLINAS APO THN BORIO HPIRO
    EMPATHIS EISAI ESY POU LES PIOS EINAI PERISOTEROAS ELLINAS APO TO AN KATHETE SE KANAPE H KAREKLA H KREBATI
    KAI TELOS THA EPREPEPE NA TREPESE GIA AFTA POU LES GIA TOYS ELLINES
    EPISIS PARA POLOI ELLINES GINAN OLYMPIONIKES KAI DEN EIMASTE AXRISTI OPOS MAS PAROUSIAZEIS AMA DEN SE ARESI NA PAS STHN ALBANIA H APO OPOY MAS HRTHES DEN SAS EXOUME ANAGKI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΚΑΝΕΝΑΝ ΡΟΛΟ.

    Αφού αγωνίζεται με τα ΕΘΝΙΚΑ μας χρωματα, αξιζει των ίδιων τιμών με οποιονδήποτε άλλον αθλητή μας.

    Τα προβλήματα είναι τρία:
    1. ΕΦΟΣΟΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ, ΑΣ ΤΟΝ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ (χωρίς να υποννοώ κατι για τον στγκεκριμένο αθλητή, έχουμε πολλά παραδείγματα που ονόματα εν ενεργεία αθλητών δώθηκαν σε στάδια και μετά ψάχναμε ασβέστη να τα σβήσουμε....)
    2. ΕΦΟΣΟΝ (αφού αποσυρθεί) ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΤΙΜΗΣΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΟΥ ΖΕΙ Ο ΑΘΛΗΤΗΣ, ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΖΕΙ Ο ΑΘΛΗΤΗΣ, ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ, ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΙΛΩΤΑ.
    3. Αυτό που προκύπτει είναι ότι ο Ηλιάδης ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΑ. Οπότε ο Λιάνης, εφόσον ενδιαφέρεται για τον Αθλητισμό και τον Ηλιάδη που έχουμε την τύχη/τιμή να ζει στον τόπο μας, ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΗ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙΣ "ΦΟΒΕΡΕΣ" ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΦΙΕΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΠΡΟΒΟΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΜΑΙ, ΕΔΩ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΔΩ ΔΟΥΛΕΥΩ. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ. ΕΜΕΙΣ ΤΡΕΧΑΜΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΣΗΜΑΙΕΣ. ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΝΕΙΣ. ΟΥΤΕ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ. ΤΟ ΚΑΝΑΠΕΔΑΤΟΣ ΠΟΝΕΣΕ ΕΤΣΙ? ΠΑΝΤΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΤΕ ΕΜΕΙΣ. ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑ, ΗΔΗ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ. ΟΥΤΕ ΑΛΒΑΝΟΣ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΣΚΑΤΟΡΑΤΣΙΣΤΗΣ. ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΜΑΙ. ΨΑΞΟΥ 10.31 ΑΠΟ ΠΟΥ ΗΡΘΕΣ ΕΣΥ. ΚΑΙ ΜΗ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙΣ ΓΗΓΕΝΗΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΩΣ ΑΘΛΗΤΕΣ. ΟΥΤΕ ΕΙΠΑ ΟΤΙ Ο ΗΛΙΑΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΗΓΕΝΗΣ. ΑΠΛΑ ΤΙΜΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ. ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 10.20 ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ. ΤΟΣΟ ΕΞΩ ΕΧΩ ΠΕΣΕΙ? ΣΙΓΑ ΤΑ ΩΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ Η ΟΧΙ Ο ΗΛΙΑΔΗΣ. ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΤΗΝ ΧΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΜΑΛ...ΕΣ. ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ. ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΑΛΕ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ. ΓΙΑΤΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ. ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΧΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΥΤΟΙ ΕΝΑ ΤΣΟΥΡΜΟ ΑΝΙΚΗΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ (ΡΩΣΟΙ) ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΠΡΑΒΙΛΙΚΗ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Είναι σίγουρα πιο Έλληνας από κάποιους εδώ στο νομό μας που καίνε την Ελληνική σημαία και βγαίνουν και στην τηλεόραση και μας κάνουν ρεζίλι πανελληνίως(αναφέρομαι στην εκπομπή του mega <> που είχε πάει στο Ξινό Νερό). Όλα τα διεθνή μέσα μιλάνε με τα καλύτερα λογια για τον αθλητή και εμείς οι Ελληνάρες καθόμαστε και κατακρίνουμε το γεγονός ότι το παιδί αυτό είναι Γεωργιανής καταγωγής και δεν κοιτάμε την ουσία. Και ποια είναι αυτή;; Ότι ο Ηλίας Ηλιάδης αγωνίζεται με το εθνόσημο στην φανέλα και μας κάνει υπερήφανους με τις διακρίσεις που παιρνει συνεχώς παγκοσμοιως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.