Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Σύσκεψη φορέων για το ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου

Σε ευρεία συνεδρίαση κάλεσε ο Δήμαρχος Αμυνταίου Μάκης Ιωσηφίδης τους φορείς της περιοχής, με αντικείμενο την προοπτική του ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου ενόψει της διοικητικής του ενοποίησης με το «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Βουλευτής Φλώρινας Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Δημήτριος Ηλιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Γιάννης Αντωνιάδης, ο διοικητής του ΚΑΦΚΑ Γαλάνης Ευάγγελος, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.
Στην έναρξη της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Αμυνταίου κάλεσε τους φορείς της περιοχής να στηρίξουν την προσπάθεια για αναβάθμιση του ΚΑΦΚΑ και όχι την επιχειρούμενη υποβάθμισή του. Ο κ. Ιωσηφίδης συνέδεσε τη λειτουργία των υποδομών υγείας της περιοχής με τη δραστηριότητα της ΔΕΗ στην περιοχή, λέγοντας ότι η λειτουργία των ορυχείων και των εργοστασίων της περιοχής έχει υπονομεύσει το επίπεδο υγείας των κατοίκων της περιοχής. Για το λόγο αυτό πρέπει να διεκδικήσουμε τη διοικητική αυτονομία του ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου, την ένταξη του ΚΑΦΚΑ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και την αναβάθμιση των δομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών του.
Από τις τοποθετήσεις των παραβρισκόμενων φάνηκε ότι υπήρξε συμφωνία, τόσο με την επιχειρηματολογία, όσο και με τους άξονες της διεκδίκησης. Το ψήφισμα που εκδόθηκε από τη σύσκεψη κινείται στους τρεις άξονες που έθεσε ο Δήμαρχος, δηλαδή: (α) τη διοικητική αυτονομία του ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου, (β) την αναβάθμιση των δομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών του, με την ανάπτυξη του συνόλου των δυνατοτήτων του και (γ) την ένταξή του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.