Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στη Φλώρινα

Με κεντρικό σύνθημα «Ο δικός σου δρόμος - για τις δικές σου ανάγκες: Με το ΚΚΕ για το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ», πραγματοποιείται, την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2011, στις 8:00΄ το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας, η προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ, στα πλαίσια του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ.
Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του ΟΔΗΓΗΤΗ αποτελεί πρωτοπόρα παρέμβαση και μαχητική πρόταση ζωής, πάλης και προοπτικής, σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, κόντρα στα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος. Είναι αποτέλεσμα της μαχητικότητας και της πρωτοβουλίας των μελών και φίλων της ΚΝΕ. Είναι φτιαγμένο με αισιοδοξία για ένα μέλλον σοσιαλιστικό, με εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη, στους ανθρώπους του μόχθου, στα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Αντανακλά το μεράκι και την αξία της εθελοντικής δουλιάς των μελών και φίλων της ΚΝΕ, που μόνοι τους, χωρίς «χορηγούς» και σπόνσορες, στήνουν τις δικές τους φεστιβαλικές γιορτές.
«Ο δικός σου δρόμος – για τις δικές σου ανάγκες: Με το ΚΚΕ για το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ», είναι το κεντρικό σύνθημα – μήνυμα του φετινού, 37ου , Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ, μέσα από το οποίο η ΚΝΕ μεταφέρει το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι υπάρχει λύση σε όφελος του λαού και της νεολαίας, με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό.
Το τελευταίο διάστημα η επιδρομή της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της δεν έχει τελειωμό. Δεν θα μείνει πέτρα πάνω στην πέτρα από τη ζωή των λαϊκών οικογενειών, προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους οι καπιταλιστές. Τώρα είναι η ώρα ο λαός να παρέμβει οργανωμένα, να χτίσει γερό τείχος, με την πάλη του, απέναντι στα μονοπώλια και τα κόμματά τους, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ.
Η ΚΝΕ ανοίγει πλατιά συζήτηση με τη νεολαία για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για τη διέξοδο από την κρίση.
Οι ανάγκες της νεολαίας για δουλιά με δικαιώματα, μόρφωση, ζωή, ελεύθερο χρόνο, υγεία, κατοικία, πρόσβαση στον πολιτισμό και στον αθλητισμό δεν χωρούν στα κέρδη των καπιταλιστών. Δεν υπάρχουν λύσεις κοινές για το κεφάλαιο και για το λαό. Τώρα χρειάζεται οργάνωση και αντεπίθεση για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Γιατί μόνο με την κοινωνικοποίηση των βασικών και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, με κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία και εργατικό - λαϊκό έλεγχο, με την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και δυνατοτήτων της χώρας, μπορεί να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη για το λαό, που σαν βασικό σκοπό θα έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων και συνεχώς διευρυνόμενων λαϊκών αναγκών. Αναδεικνύουμε τα ιστορικά όρια του καπιταλισμού, τα επιτεύγματα και τις κατακτήσεις της εργατικής εξουσίας, την αναγκαιότητα και την επικαιρότητα του σοσιαλισμού.
Η φετινή προφεστιβαλική εκδήλωση της Φλώρινας είναι αφιερωμένη στην πάλη ενάντια στην ανεργία, για λαϊκή Παιδεία, στον αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά, στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για τη διέξοδο από την καπιταλιστική οικονομική κρίση.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
* Συναυλία από ερασιτεχνικά μουσικά συγκροτήματα.
* Προβολή DVD. – Μικρό αφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο.
* Έκθεση φωτογραφίας και βιβλίου.
* Πολιτική ομιλία από μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

8 σχόλια:

  1. Μπράβο σε αυτά τα παιδιά.
    Είναι τα μόνα που παλεύουν ανιδιοτελώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kala re pontike mas koroideueis? mallon exeis faei pontikofarmako

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ αναγνώστη (9:20) μάλλον εσύ πρέπει να έχεις πάρει κάποιο φάρμακο... μήπως θέλεις να μας εξηγήσεις σε τι ακριβώς σε κοροϊδεύουμε ή είσαι ακόμα υπό την επήρεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. re arouri.sou poulisa eironia?1-ma8e na milas.
    2-zata siggnomi kai 3-stamata ta koumounistika sou!an 8es na gleifeis pigaine stis koumounistikes poreies.alla ti mporei na eisai?prodotis.me endiaferei emena k tous sumpolites mou gia tin kne??me koroideueis?as grapsoun oloi sxolio apo kato na deis oti exo dikaio.eirona..alla bebaia.ta dika mas mhnimata den ta bgazeis..alla esi petagese sas min sou po.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 10:23 Είσαι τόσο γελοίος και ασυνάρτητος που δε κάτσω να ανοίξω διάλογο μαζί σου... Μάθε λοιπόν πρώτα εσύ να μιλάς και διάβασε ξανά τι έχεις γράψει και αν εσύ μπορέσεις και καταλάβεις το πόσο αλλοπρόσαλλος και επικίνδυνος είσαι, τότε έλα και ξαναμίλα μας... μου θες και συγνώμη...
    Ποιος ειρωνεύτηκε ποιον; Ξεχνάς αυτά που γράφεις; Και ποια σχόλια σου δεν ανέβηκαν παλιοψεύτη; Ή μήπως έχεις την απαίτηση να μην σου απαντώ όταν εσύ πρώτος με ειρωνεύεσαι; Και για ποια κομμουνιστικά λες; Για ένα δελτίο τύπου που έχουν δημοσιεύσει ΟΛΑ τα blogs της Φλώρινας; Και επειδή το δημοσίευσα εγώ είμαι προδότης;
    Βλέπεις λοιπόν πόσο γελοίος είσαι; Και ναι, σχόλια δικά σου δε θα δημοσιευτούν ξανά, παρά μόνο όταν μάθεις να σέβεσαι και το blog που φιλοξενεί τις απόψεις σου και τους αναγνώστες. Αλλά από πού να μάθεις εσύ τη λέξη σεβασμός! Έγραψες ότι ασυνάρτητο ήρθε στο θολωμένο μυαλό σου και νομίζεις πως είσαι και έξυπνος…
    ΥΓ: και μάθε και μερικά ελληνικά… δεν είναι κακό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. entaxei xarikes tora? esi ti mou to paizeis?gnostis ellinikis glossas? siggnomi pou den grafo sta ellinika opos esena ton teleio morfomeno florinioti. ti to egrapses diladi gia exipnada to u.g? alla an hsoun sobaros 8a apantouses sta minimata....xairomai pou me ton kainourio nomo stamatan ta kolo blog sas.. na do 8a baleis to onomataki sou psila na diabazoume poios eisai???
    alla tetoia loulou eisai..den xreiazetai oute na mou apanthseis oute na to dhmosieuseis.den 8elo. den ftaine oloi oi alloi pou exo kontra mazi sou.telos!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 11:01 Είσαι μεγάλος δημοκράτης τελικά... Γι’ αυτό και εκφράζεσαι έτσι για τα blogs… ίσως γιατί σε ενοχλούν, ίσως γιατί σε φοβίζουν, ίσως γιατί είναι εμπόδιο στα «παιχνιδάκια σου»… μόνο που θα πρέπει να ξέρεις ότι και εσύ θα πρέπει να γράφεις το ονοματάκι σου όταν έρθει αυτή η στιγμή που λες... και αμφιβάλλω αν θα έχεις τα κότσια να το κάνεις... γιατί με τη δική σου λογική, από τη στιγμή που στέλνεις σχόλια ως ανώνυμος είσαι «λουλού», όπως λες και εσύ!
    ΥΓ: σ' αυτά που σε ρώτησα εγώ γιατί δεν απαντάς... μήπως γιατί τα ψεματάκια σου έχουν κοντά ποδάρια; Παρά μόνο κόλλησες στο υστερόγραφο, γιατί έτσι σε βόλευε.
    ΥΓ2: καταλαβαίνουν όλοι το ρόλο που παίζεις με τέτοια μηνύματα... να είσαι σίγουρος! Όπως καταλαβαίνουν και το πόσο σοβαρός είσαι εσύ! Και πίστεψε με ειλικρινά, εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμα το γιατί ξεκίνησες αυτή την κόντρα… μάλλον ούτε και εσύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 9.20 ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ? ΠΑΣ ΚΑΛΑ? Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΙΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΤΙ? ΠΕΣ ΣΤΑ BLOGS ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ. ΝΑ ΣΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ. ΡΕ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.