Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Για γέλια ή για κλάματα;

Να λοιπόν που βρεθήκαμε τώρα και «απολογούμενοι» και μάλιστα εγκαλούμαστε για ακραίες απόψεις και εθνικισμό. Με αφορμή την περιβόητη συνέντευξη του προέδρου της Μελίτης Παναγιώτη Αναστασιάδη (ή Πάντε Ασλάκωφ), ο ίδιος αλλά και το  abecedar.blogspot.com, προχωρούν σε επίθεση και εναντίον του neaflorina, αλλά και όσων άλλων «τόλμησαν» να σχολιάσουν αυτές τις δηλώσεις.
Καταρχήν, ο κ. Αναστασιάδης στη δήλωσή του προς το δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας κάνει λόγο για παρερμηνεία των δηλώσεων. Σημειώνει όμως χαρακτηριστικά ότι είπε πως «έχουμε και πρόσφυγες από την Τουρκία στην Μελίτη» και η δημοσιογράφος της Ντνέβνικ έγραψε «έχουμε και Τούρκους στη Μελίτη». Αυτό είναι και το μόνο σημείο που διευκρινίζει, επομένως όλα τα υπόλοιπα που αναφέρονται στη συνέντευξη έχουν ειπωθεί. Περί Γραικομάνων, περί Αλβανών, περί διδασκαλίας της γλώσσας, περί ραδιοφωνικού σταθμού κ.λπ.
Από την άλλη, κάνει λόγο για μη ορθή απόδοση της συνέντευξης στα ελληνικά. Αν λοιπόν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε για ποιο λόγο δε στέλνει τη συνέντευξή του μεταφρασμένη ώστε να «λάμψει» η αλήθεια; Δηλαδή, κατά τον κ. Αναστασιάδη, φταίει η δημοσιογράφος της Nτνέβνικ, φταίνε και τα blogs. Ο ίδιος δε φταίει πουθενά;
Παράλληλα, πρέπει να σημειωθεί πως ο κ. Αναστασιάδης, μετά το θόρυβο που δημιούργησε, χρειάστηκε δύο περίπου εβδομάδες για να προχωρήσει στη δήλωσή του. Μια δήλωση όμως που δεν απαντά στην ουσία, αλλά αντίθετα του δίνει βήμα για να προβάλλει τις απόψεις του και να ξιφουλκήσει κατά πάντων.
Στο ίδιο μήκος κύματος και το blog abecedar. Σε άρθρο του κάνει λόγο για αήθη επίθεση που «ξεκίνησε με την αναδημοσίευση της επίμαχης συνέντευξης σε μπλογκ της Φλώρινας (“neaflorina.blogspot.com”) με μια αμφίβολη μετάφραση από τα μακεδονικά στα ελληνικά, αμφιβολία την οποία ακόμη και διαχειριστής του blog με το ψευδώνυμο “ΠΟΝΤΙΚΟΣ” (ψευδώνυμο όνομα και πράμα) επισήμανε μεν, αλλά παρόλα αυτά προχώρησε στην συνέχιση του “πατριωτικού” του χρέους. Ο “ΠΟΝΤΙΚΟΣ” συμπεριφερόμενος αντιδεοντολογικά δεν ζήτησε καν από τον πρόεδρο της Μελίτης να επιβεβαιώσει ή όχι τις δηλώσεις και προχώρησε ανεύθυνα σε μια σειρά επισημάνσεων που εκείνο θεωρούσε “εθνικά” ύποπτες και καλούσε τους πολιτικούς της Φλώρινας να πάρουν θέση! Από δίπλα έπεσαν και τα υπόλοιπα γνωστά εθνικιστικά μπλογκ ανά την ελληνική επικράτεια που με τις αναδημοσιεύσεις των αρχικών δημοσιευμάτων μεγάλωναν την πίεση στους πολιτικούς να πάρουν θέση και μάλιστα προς την “σωστή”, την “εθνική” -για την ακρίβεια την ελληνική εθνικιστική θέση σύμφωνα με την οποία όσοι Έλληνες πολίτες δηλώνουν εθνικότητα διαφορετική από την ελληνική, πρέπει να διαπομπεύονται, σαν να βρισκόμαστε στην Γερμανία της δεκαετία του ΄30 τότε που οι Ναζί διαπόμπευαν του Εβραίους».
Έχει όμως και συνέχεια. Το abecadar επιτίθεται σε όσους έβγαλαν ανακοίνωση ή μίλησαν δημόσια για το θέμα. Και πιο συγκεκριμένα γράφει:
«Ξαφνικά ω! του θαύματος! αυτοί που παρίσταναν τους “μουγγούς” και ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΧΝΑ για την ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ (24/7/2011) την οποία όφειλαν όχι μόνο να καταδικάσουν αλλά κυρίως να αποτρέψουν, ξαφνικά μίλησαν! Όμως, δεν μίλησαν για να καταδικάσουν την ετήσια παρουσία νεοναζί στη Φλώρινα αλλά ελάλησαν για να προβούν σε αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος και της ετυμηγορίας των πολιτών της Μελίτης. Άρχισαν ο ένας μετά τον άλλον να ζητούν δηλώσεις μετανοίας και υποταγής από εκλεγμένους Δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, να πρωτοστατούν και να προτρέπουν σε πολιτικό λυντσάρισμα των Μακεδόνων Ακτιβιστών ενώ κάποια blog ζήτησαν την παρέμβαση Εισαγγελέα ακόμη του Πρωθυπουργού για να απομακρύνουν από πρόεδρο τον Πάντε Αναστασιάδη.
Απολαύστε τους λαλίστατους πολιτικούς οι οποίοι υπέκυψαν σε πιέσεις blogger τύπου ΠΟΝΤΙΚΟΣ στον οποίο προσέτρεξαν να δημοσιευσουν τις δηλώσεις τους και ταυτόχρονα υποβάλλοντας τα “σέβη” τους:
1) Ο κ. Κωνσταντινίδης βουλευτής της ΝΔ σε ρόλο “εθνικού εισαγγελέα” χτυπά το ΠΑΣΟΚ (και την κ. Μούσιου προσωπικά) για την εκλογή του Πάντε επειδή τον συμπεριέλαβε στον συνδυασμό της καθώς και τον ίδιο τον Πάντε Πρόεδρο της Μελίτης (κλικ εδώ).
2) Η κ. Μούσιου τους εγκαλεί για τις ακραίες απόψεις τους και απαντά στον κ. Κωνσταντινίδη στο ίδιο στιλ ζητώντας του να απολογηθεί για στήριξη επί ΝΔ εκδηλώσεων, π.χ. Συμμετοχή του Feruz Moustafov στα Πρέσπεια, που ήταν ανάλογες με τις εκδηλώσεις και τις οποίες σήμερα για εντυπωσιασμό καταγγέλλει ο κ. Κωνσταντινίδης (κλικ εδώ).
3) Η περίπτωση Σουμπάση είναι κλασσική περίπτωση πολιτικού τυχοδιωκτισμού (κλικ εδώ). Ο πρόσφατα διορισμένος από το ΠΑΣΟΚ πρόεδρος της ΔΕΘ αντί να επικεντρωθεί, ως όφειλε, στα καθήκοντα του και στα προβλήματα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης έτρεξε να δηλώσει παρών στο εθνικιστικό παραλήρημα της Φλώρινας διότι μετά την “απόσυρση” του Λιάνη επιδιώκει να γίνει “xαλίφης” στη θέση του “χαλίφη” Φλωρίνης Γ. Λιάνη. Πουλώντας “ντοπιοσύνη” στα ντόπια χωριά ο μορφονιός Σουμπάσης – λόγω καταγωγής από την Σιταριά / Ρόσεν – ζήτησε την παραίτηση του εκλεγμένου προέδρου της Μελίτης! Μπορεί οι Μακεδόνες της Φλώρινας να άργησαν να πάρουν χαμπάρι τον Λιάνη αλλά τον πιθανό του διάδοχο, τον μορφονιό, τον κατάλαβαν από τώρα τι “φρούτο” είναι. Να θυμίσουμε την έπαρση του μορφονιού Σουμπάση και την υποκρισία του ότι αυτός δήθεν δεν είναι από εκείνο το ΠΑΣΟΚ που ψάχνει καρέκλες (διαβάστε εδώ). Αυτά δήλωνε, βέβαια, πριν τον διορίσουνε πρόεδρο στη ΔΕΘ...
4) Και αν νομίσατε πως η ελληνοορθοδοξία της «Αγάπης» θα έλειπε από αυτό το... “εθνικό έπος” γελιέστε!!! Απ’ την Μητρόπολη Φλώρινας στο παρελθόν δεν γλίτωσε ούτε ο μεγάλος “ανθέλλην” Θεόδωρος Αγγελόπουλος, θα “κολλούσε” σε μικρούς “ανθέλληνες” τύπου Πάντε Ασλάκοφ; Ο μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος, άξιος διάδοχος και συνεχιστής του «Χομεϊνί της Μακεδονίας» Καντιώτη, κινούμενος εντός των εθνικοπατριωτικών πλαισίων παρέα με τους υπόλοιπους “μουγγούς” προέβη κι αυτός (μη χάσει;!) σε δήλωση στην οποία κατηγορεί τον Παναγιώτη Αναστασιάδη ως «εντεταλμένο πράκτορα.
Και καταλήγει μάλιστα ζητώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα για «ρατσιστικά» σχόλια στα «εθνικιστικά» blogs, «που δημοσιεύτηκαν χωρίς ντροπή».
Το πιο εντυπωσιακό πάντως βρίσκεται στον επίλογο του άρθρου. «Αποφασίσαμε να παραθέσουμε όλο αυτό το κείμενο για να δείξουμε πως στήνεται το παιχνίδι γύρω από το Μακεδονικό και πως μια συγκεκριμένη ομάδα μέσων, δημοσιογράφων, πολιτικών χώρων ακόμα και ιεραρχών διαγκωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει την πιο ακραία θέση για να το εξαργυρώσει αργότερα είτε σε ψήφους, είτε σε ακροαματικότητα, είτε σε δημοτικότητα, είτε σε θεαματικότητα, είτε σε πωλήσεις φύλλων εντύπων είτε όπου ο κάθε ένας νομίζει» γράφει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος.

Δε θα μπούμε στη λογική να «απολογηθούμε» για τα παραπάνω. Ούτε να απαντήσουμε σε σχολιασμούς και αυθαίρετα συμπεράσματα. Ο καθένας κρίνει και κρίνεται για αυτά που λέει και πράττει.

14 σχόλια:

  1. Είδατε τελικά που κάνετε σωστά τη δουλειά σας στο http://neaflorina.blogspot.com ;;; Τους πονέσατε!!!! Μπράβο παιδιά συνεχίστε έτσι!!! Για το καλό της πόλης μας, για το καλό της χώρας μας, για το καλό της αλήθειας!!!

    Φτάνει πια με τα ΜΜΕ που γλύφουν κυβερνήσεις, κόμματα και διάφορα συμφέροντα!!!

    Φ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο "Παναής απ' τη Μελίτη" είναι ένας θρασύδειλος χωρικός που νομίζει ότι όλος ο πλανήτης ζει και κινείται γύρω από αυτόν και τις βλακείες του.
    Περιμένω από το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας να τον διαγράψει και να κινηθεί ποινικά εναντίον του για τις, προς την πατρίδα, ανθελληνικές δηλώσεις του, τη ρατσιστική συμπεριφορά προς τους σνδημότες του, τις προσβλητικές και ανιστόρητες μεθοδεύσεις του που κινούνται εναντίον της ακεραιότητας της πατρίδας μας (τραγούδια, συνεντεύξεις, κλπ) και για την και για την εμπλοκή του σε προπαγανδιστικούς μηχανισμούς ξένων κρατών που σφετερίζονται και κατεργάζονται το διαμελισμό και την ακεραιότητα της χώρας μας.
    Επί τέλους πρέπει να μπει ένα τέλος με όλους τους "Παναήδες"!!!
    Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει:
    "Η δημοκρατία δίνει τα καλύτερα όπλα στους εχθρούς της για να την πολεμήσουν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα έντονα κόκκινα γράμματα σου λένε την αληθεια. Λάθος σου όμως και που την σήκωσες στο blog σου την επιστολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο Αναστασιάδης και οι περί αυτόν ψάχνουν βήμα. Συμφωνώ με τον papagr. Η ενασχόληση μαζί τους θέλει πολύ προσοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Εθνικισμός (αγγλ. nationalism) είναι πολιτική ιδεολογία που υποστηρίζει την ιδέα της εθνικής ταυτότητας για μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, τη διατήρηση της ταυτότητας αυτής και των ξεχωριστών χαρακτηριστικών ενός έθνους καθώς επίσης με την πολιτική ανεξαρτησία του έθνους.Σύμφωνα με ορισμένους μελετητές ο εθνικισμός είναι "η επίκληση της εθνικής ταυτότητας σαν βάση για μαζική κινητοποίηση και δράση" Οι υποστηρικτές του εθνικισμού βλέπουν το έθνος σε ένα πλαίσιο πολιτικής νομιμότητας το οποίο πιθανόν να προέρχεται από την θεωρία του Ρομαντισμού περί πολιτιστικής ταυτότητας, με το επιχείρημα ότι η πολιτική νομιμότητα προέρχεται από ένα συγκεκριμένο πληθυσμό, τον γηγενή. Η σημερινή χρήση της λέξης Εθνικισμός αναφέρεται στον εθνικό ή θρησκευτικό εθνικισμό. Ωστόσο, οι πολιτικοί επιστήμονες τείνουν να ερευνούν ακραίες μορφές εθνικισμού που σχετίζονται με στρατιωτικά ή αποσχισματικά καθεστώτα.
    Προτεινόμενη βιβλιογραφία
    Παντελής Λέκκας, Εθνικιστική ιδεολογία και εθνική ταυτότητα, Τα Ιστορικά, τομ.6, τ/χ.11 (Δεκέμβριος 1989),σελ.313-338
    ΓΙΑΤΙ Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ..ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΑ ΜΠΛΟΓΚ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΟΤΑΝ Η ΚΥΡΙΑ ΜΟΥΣΙΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ.
    ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΤΑΥΤΙΣΗ Ή ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ;
    ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το neaflorina κάνει εξαιρετική δουλειά. Είχαμε αφήσει τη Φλώρινα στα χέρια τυχοδιωκτών κλεφτών και πατερούληδων. Θα πρέπει να ξέρουν όλοι ότι οι Φλωρινιώτες δεν θα ανεχτούν κανένα καπέλωμα και ιδικά από τον pantel . Ας μιλάει για τον εαυτό του και εκ μέρους των ελάχιστων ψηφοφόρων που τον ψήφισαν γιατί η αλήθεια είναι ότι πήρε ελάχιστους ψήφους και νομίζει ότι έγινε χαλίφης. Όλα θα πρέπει να βγαίνουν στο φως από εδώ και πέρα. Κάποια στιγμή θα πρέπει να μας πληροφορήσουν για τις χρηματοδοτήσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Προφήτης Ηλίας της Μελίτης . Άραγε έχουν τα κότσια να μας παρουσιάσουν τις πηγές χρηματοδότησης τους ή θα το περάσουν και αυτό στο ντούκου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. bravo pontike. kapoios eprepe na tous ksmprostiasei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δουλευομαστε και μόνο, όταν δίνουμε βήμα σε τέτοιου είδους θέματα. Αφήστε τους στην μοίρα τους και ο χρόνος (πάλι) θα δείξει.

    Το χειρότερο είναι όταν βλέπεις άτομα που είναι στην εξουσία τώρα και που κάποτε χόρευαν και τραγουδούσαν (τρώγοντας και πίνοντας) στα πανηγύρια και τις χαρές "αυτών", τώρα βγαίνουν να καταδικάσουν την "κατάσταση"!

    Praetorian

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι για γέλια ....περισσότερο μοιάζει με ετήσια αναφορά πρακτορων προς τα αφεντικά τους στα σκόπια παρά με δελτίο τύπου κάποιου σοβαρού πολιτικού ή πολιτικάντη .Αποκαλύπτεται καθημερινά ο ύποπτος ρόλος τους στην περιοχή. Σάς έχουν πάρει είδηση και θα σας κυνηγάνε ακόμη και οι πέτρες στην Φλώρινα κύριοι και κυρίες της παιδικής πρακτορικής χαράς του ουράνιου τόξου .Ποντικέ όταν σου επιτίθοντε οι "εν λόγω πράκτορες της τρύπιας δεκάρας" είναι προς ΤΙΜΗ σου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι άλλοι πρόεδροι Αχλάδας, Βεύης και Παπαγιάννη δεν θα δώσουν διευκρινήσεις? Αισθάνονται ότι εκλέχτηκαν ως Μακεδόνες όπως το εννοεί ο Αναστασιάδης? Οι Βοσκόπουλος και Ασπρίδης που τους έχουν στις παρατάξεις τους δεν θα πάρουν θέση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τοσο πολυ στεναχωρισαν τον βουλγαρο τον αναστασιαδη αυτα που γραφεται που τον καναμε κ` πηγε στην αυστραλια πηγε να παρη κ` απο εκει τα συνχαρικια και της εισπραξης απο τους εκει βουλγαρους ,Ο σιδηροπουλος οταν πηγε πριν κατι χρονια στον γειρισμο εχτισε καινουργειο σπιτι με τα χρηματα που ηταν για τον αγωνα ,δεν πηραζει τωρα τα κανουν τσαπες και φορτωτες, κ` φορτηγα, δεν φτεναι αυτη ,η βλαμενη που μας κυβερνουσαν κ` σημερινη βλακες που μας κυβερναν φτεναι,εαν τα καναν αυτα στους σκοπιανους διπλα θα τους ετρωγε το σκοταδι, εδω τους δεινουν κ` δουλειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. γιατι αναφερεστε στους αλλους προεδρους??? αχλαδα,βευη παπαγιαννη??? του ανεφερε καπου ο αναστασιαδης???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.