Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Π. Αναστασιάδης: "Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου"

Με επιστολή του προς το δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας ο πρόεδρος της Μελίτης Παναγιώτης Αναστασιάδης δίνει τη δική του απάντηση στο θόρυβο που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε σε εφημερίδα στων Σκοπίων. Ο κ. Αναστασιάδης αποδίδει το θόρυβο σε λάθος ερμηνεία των δηλώσεων του από τη δημοσιογράφο της εφημερίδας, κατηγορεί τα blogs που αναπαρήγαγαν τη συνέντευξη ως «εθνικιστικά» που δεν έχουν δημοσιογραφική δεοντολογία και δεν την απέδωσαν σωστά στα ελληνικά, ενώ κάνει λόγο και για κατήφορο χωρίς τέλος με αφορμή τις δηλώσεις φορέων και πολιτικών προσώπων.
Ακόμα, καλεί το δημοτικό συμβούλιο «να καταδικάσει την παρουσία νεοναζί στην Φλώρινα και να επικεντρωθεί στα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή».
Η επιστολή του κ. Αναστασιάδη κατατέθηκε στο δήμο Φλώρινας στις 11 Αυγούστου, ενώ κοινοποιείται ακόμα στο υπουργείο Εσωτερικών, στο πολιτικά κόμματα και στους βουλευτές. Αναλυτικά η επιστολή:

Θέμα: «Θα απαντήσουμε στις ασκήσεις “πατριωτισμού”;»
Κ.κ. Συνάδελφοι στο Δημοτικό Συμβούλιο,
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε.
Όπως γνωρίζετε τις τελευταίες ημέρες δέχθηκα πλήθος επιθέσεων από τοπικούς και μη τοπικούς παράγοντες. Αφορμή, το λάθος που έκανε η δημοσιογράφος της εφημερίδας Ντνεβνικ προκαλώντας παρερμηνεία των δηλώσεών μου (σημείωση: η δημοσιογράφος άθελά της έγραψε «έχουμε και Τούρκους στη Μελίτη» αντί της ορθής δήλωσης μου «έχουμε και πρόσφυγες από την Τουρκία στην Μελίτη» που εγκαταστάθηκαν στην κοινότητά μας, και ευρύτερα, μετά το 1922). Η αναμετάδοση της συνέντευξης σε εθνικιστικά μπλογκ και ιστοσελίδες του διαδικτύου χωρίς την ορθή της απόδοση στα ελληνικά και χωρίς ίχνος δημοσιογραφικής δεοντολογίας για επιβεβαίωση η μη του περιεχομένου της συνέντευξης, οδήγησε επώνυμους και ανώνυμους σε σωρεία ύβρεων, απειλών, διαστρεβλώσεων, υπερβολών και ο κατήφορος συνεχίζεται.
Σύσσωμη -σχεδόν- η πολιτική ηγεσία του τόπου της Φλώρινας “έτρεξε” να κάνει το “πατριωτικό της καθήκον” και να αυξήσει τις μετοχές της στο ιδιότυπο χρηματιστήριο του Εθνικισμού.
Η τοπική ηγεσία που δεν τόλμησε να ψελλίσει το παραμικρό για την πρόσφατη ετήσια επίσκεψη-επιδρομή στη Φλώρινα των Χρυσαυγητών, ανταποκρινόμενη στην «φαιοκόκκινη δημοσιογραφία» προχώρησε σε απαράδεκτες δηλώσεις αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος, σε μη σεβασμό της εκλογικής ετυμηγορίας των πολιτών της Μελίτης, ζητούν δηλώσεις μετανοίας και υποταγής από εκλεγμένους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους, πρωτοστατούν και προτρέπουν σε πολιτικό λιντσάρισμα των Μακεδόνων Ακτιβιστών και το χειρότερο, οι δήθεν "νέοι" χαλίφηδες (Σουμπάσηδες), αποδεικνύονται χειρότεροι από τους παλιούς!
Διαγκωνίζονται στο ποιος θα ξεπεράσει τον άλλον στις ασκήσεις “πατριωτισμού” γιατί έτσι πιστεύουν πως θα το εξαργυρώσουν στις επόμενες εκλογές! Άλλος πουλάει “ντοπιοσύνη” άλλος εθνικοφροσύνη άλλος ότι μπορεί. Και όλα αυτά στην καμπούρα μας και στα χωριά μας.
Σε αυτό το κυνήγι μαγισσών και Μακαρθισμού ο Αναστασιάδης δεν συμμετέχει.
Η Ιερά Εξέταση τελείωσε τον Μεσαίωνα. Σήμερα στα θέματα της παράδοσης, της γλώσσας και της εθνικής ταυτότητας των Μακεδόνων οι εκφοβισμοί και οι απειλές δεν πτοούν κανένα.
Σεβόμενος το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα σας παρακαλούσα τέτοια ζητήματα να μας απασχολούν μεν όχι όμως για να μας διχάσουν αλλά για να μας ενώσουν.
Σαν πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μελίτης παλεύω και θα παλεύω για να καλυτερέψω την ζωή μας στο χωριό μας σε ένα αγώνα τιμής μαζί με όλους τους συγχωριανούς μου.
Σας ζητώ και τώρα και στο μέλλον να διαφυλάξουμε τα χωριά μας και το Δήμο μας από το σαράκι του πολιτικού κανιβαλισμού. Γι' αυτό σας καλώ όλους να καταδικάσουμε τις ασκήσεις “πατριωτισμού”.
Σέβομαι και τιμώ όλους τους συγχωριανούς μου και τους συνδημότες μου στο Δήμο Φλώρινας ανεξάρτητα από το τι κόμμα ψηφίζουν, τι θεό πιστεύουν, τι γλώσσα μιλάνε, σε ποια φυλή ή έθνος ανήκουν. Τα προβλήματα στα χωριά μας είναι πολλά και μεγάλα. Η δύσκολη οικονομική συγκυρία της πατρίδας μας σε συνδυασμό με την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτη επιβάλλουν σε όλους μας αλληλοσεβασμό και προσπάθεια για την μεγαλύτερη δυνατή ενότητα για την τοπική ανάπτυξη.
Χάθηκαν ευκαιρίες τα προηγούμενα χρόνια. Ας μην χαθούν και άλλες τα επόμενα.
Να προσπαθήσουμε όλοι μαζί γιατί τα χωριά μας περιμένουν από εμάς τους εκλεγμένους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Αναστασιάδης Ι. Παναγιώτης
Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μελίτης

20 σχόλια:

  1. ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΕ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΛΕΜΕ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΑ ΓΙΑ ΧΑΖΟΥΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ? ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΑΦΟΥ ΕΚΕΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΜΕ ΟΛΑ ΣΟΥ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ.ΕΜΕΙΣ ΝΤΡΕΠΌΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΠΑΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπόν κ. Αναστασιάδη εάν παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις σου θα πρέπει να πιέσεις τους Σκοπιανούς να δημοσιεύσουν τις αληθείς δηλώσεις σου. Εάν δεν θέλεις να το κάνεις αυτό, τότε θα πρέπει να τις αληθείς δηλώσεις σου να τις δημοσιεύσεις σε τοπική εφημερίδα της Φλώρινας. Εάν δεν κάνεις ούτε το ένα, ούτε το άλλο.. τότε σημαίνει πως είσαι ασυνείδητος και ανεύθυνος άνθρωπος που δεν αξίζει ν΄ασχολείται με τα κοινά. Μετά από τόση αναστάτωση που προκάλεσες πρέπει να κάνεις κάτι.. εφόσον διαστρέβλωσαν τις δηλώσεις σου.. Ράζμπερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα που κινδύνεψε να χάσει τη θέση του το μαζεύει όπως όπως το θέμα!

    Μα καλά για χαζούς μας περνάει ο κύριος;

    Και κάτι ακόμα αν το συγκεκριμένο κείμενο το έχει γράψει ο κος Αναστασιάδης ή όπως αλλιώς θέλει να αποκαλείται εγώ να σας πω πως είμαι απόφοιτος του Χάρβαρντ του, Γέιλ και δεκαπέντε ακόμα πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο.

    Εδώ δεν ξέρει να μιλά ελληνικά θα ξέρει τι θα πει «φαιοκόκκινη δημοσιογραφία»; Ας γελάσω!!! Μάλλον την απάντηση του την έστειλαν "καρφί" από το μεταφραστικό τμήμα του υπουργείου εξωτερικών των Σκοπίων τιμής ένεκεν για τη βοήθεια που τους προσφέρει!

    Φανή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ασε Ασλακωφ θα με επειθες αν δεν ηξερα το βιο σου . Να πας στην πραγματικη σου πατριδα τα Σκοπια και να μας αφησεις ησυχους. Αρκετα σας ανεχτηκαμε βουλγαροι κομιτατζηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κ. Αναστασιάδη, έστω και αν παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις σου, και μόνο απ΄αυτό, θα έπρεπε να καταλάβεις ότι οι Σκοπιανοί δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, και λεονταρίζουν έναντι της Ελλάδας επειδή τους φερόμαστε με τον καλύτερο τρόπο. Στους Αλβανόφωνους των Σκοπίων όμως, βαράνε προσοχές και γι΄αυτό η αλβανική σημαία είναι πλέον αναρτημένη σε όλες τις περιοχές των Σκοπίων όπου ζουν Αλβανοί. Για τέτοιους θρασύδειλους πρόκειται. Και μη μου πεις ότι αυτό είναι έκφραση δημοκρατίας, γιατί ποτέ δεν υπήρξε δημοκρατία στα Σκόπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του ας κάνει μηνυση στη δημοσιογράφο ή ας απαιτήσει με κάποιον τρόπο να βγουν οι πραγματικές του δηλώσεις. Γιατί δεν το κάνει όμως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Φαιοκοκκινη δημοσιογραφια" Αυτο παλι τι ειναι?Δηλαδη και ο Ριζοσπαστης μαζι με το συγκροτημα Λαμπρακη? Απο που ωσπου? Ξερετε τι πιστευω κυριε Αναστασιαδη? ΟΤι τελικα παιζετε το παιχνιδι της Ευρωπαικης Ενωσης, το παιχνιδι των νεοφιλελευθερων, αυτων που εχουν επιβαλλει στην συναισθηματικη σας πατριδα, μισθους των 150 ευρω.Θα αντιπαθησουν την προσπαθεια σας και αυτοι που ειναι υπερμαχοι των ανθρωπινων δικαιωματων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δυστυχώς δεν πείθεις κανέναν κ. Αναστασιάδη.
    Κανένας δεν σου στέρησε το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεσαι όπως θέλεις. Το δικαίωμα που δεν έχεις όμως είναι να βρίζεις και να προσδιορίζεις εσύ εθνικά τους άλλους.
    Οι Φλωρινιώτες, όπως και εάν θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται, ντόπιοι, 'μακεδόνες', σλαβόφωνοι, δίγλωσσοι δεν έχουν ανάγκη από προκλήτικές δηλώσεις σαν τις δικές σου. Ούτε από στημένα παιχνίδια μεταξύ 'μακεδόνωναράδων και ελληναράδων εθνικιστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αυτος δεν εχει τελειωσει ουτε το δημοτικο,σιγα μην εγραψε αυτος την επιστολη.Ουτε το ονομα δεν ξερει να γραφει...Ωραια σου τα μαθαινουνε κυριε Παντε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να πάς να ζήσεις στα Σκόπια Κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ. Εκεί μάλλον ανήκεις. Ντροπή να πατάς Ελληνικά εδάφη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ας μην ανυσηχεί ο πρόεδρος της Μελίτης!
    Είναι βέβαιο ότι, ύστερα από το αίτημά του προς το δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας, η συνάδελφός του Πρόεδρος (εδώ ταιριάζει το "Π" κεφαλαίο) Ζέτα, θα τον καλέσει στην πρώτη συνεδρίαση, όπου και θα αναπτύξει τις θέσεις του (για να γίνουν πιο λιανά και σε όλους εμάς που φαίνονται δυσνόητες έννοιες και δεν τις κατανοούμε, όλα όσα κατά καιρούς πρεσβεύει!) και θα λάμψει η αλήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. koita fatsa pou parermineytikan oi diloseis tou. Pou einai oi syntrofoi pou se stirizan sta blog?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ο σκοπιανος ειναι μακεδονας,μονο αν πη...ε η μανα του με Ελληνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΤΟΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΤΑ ΒΛΕΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΗ Η ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΠΗΡΕ ΣΤΙΣ ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΕ ( ΠΟΥ Η ΨΗΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΑΡΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ) ΜΟΛΙΣ 2000 ΨΗΦΟΥΣ. ΞΕΡΩ ΓΑΜΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΑΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κάτι μου βρωμάει σε όλη αυτή την ιστορία με τον Αναστασιάδη και τις δηλώσεις του (είναι ολοφάνερο ότι κάποιος τον πατρωνάρει)!
    Ήρθαν σε μια περίοδο που όλη η κοινή γνώμη της Φλώρινας, ασχολείτο με τα πεπραγμένα (παλαιότερα αλλά και τωρινά), του Βοσκόπουλου και της προέδρου Ζέτας, με έναν τρόπο όχι και ιδιαίτερα κολακευτικό για αυτούς!
    Σαν απομηχανής θεός, μας προέκυψε ο Ανασταστασιάδης με τις δηλώσεις του και απέσπασε την προσοχή της κοινής γνώμης!
    Μήπως έχει βάλει το χεράκι του ο πρωτοεξάδελφος Παύλος Βοσκόπουλος, έτσι βρε αδελφέ για να βοηθήσει τον συγγενή του; Εξάλλου ένα σόϊ, ίδιο αίμα είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. γεια σου ρε ΠΑντε!!!
    Ο Λιάνης κόβει κι εσύ ράβεις. Μια ζωή το ίδιο παιχνίδι γίνεται.
    Ενώ οι δηλώσεις σου είναι ξεκάθαρες για όποιον ξέρει έστω και ελάχιστα ντόπια, ο Γιώργαρος ο Λιανης σαν λαγός δικός σου βγήκε πρώτος και μίλησε υποθετικά, "ΕΑΝ ΤΑ ΕΙΠΕΣ" και στο καπάκι εσύ μας μιλάς για δήθεν παρερμηνείες.
    Δηλαδή ο Λιάνης, σε κάλυψε προκαταβολικά, μια που ελίναι γνωστή η υπόγεια συμμαχία του με το ΟΥΡΤΟΞΟ.

    ΤΖΑΜΠΑ ΣΟΥ ΟΡΜΑΝΕ ΟΛΟΙ, Ο ΛΙΑΝΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ 'ΦΑΕΙ ΤΟ ΞΥΛΟ'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. https://www.youtube.com/watch?v=Myc-5q6edp4
    Στην τελετή της Ολυμπιάδας στην Αθληνα το 2004 δεν είδα να παίζουν Βουλγάρικα και ζάικο κοκοράικο ούτε καν να αναφέρονται σε αυτό το ιδίωμα.Γιατί άραγε;Δέτε παρακαλώ το βίντεο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.