Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Μεγάλη Πρέσπα: Ανακαλύφθηκε προϊστορικός οικισμός στο νησάκι Μαλ Γκραντ

Μετά από τρία χρόνια ανασκαφών, μια κοινή αλβανο-ελληνική αρχαιολογική αποστολή ανακάλυψε έναν προϊστορικό νεκροταφείο εποχής του Χαλκού, στο μικρό νησί της Μεγάλης Πρέσπας Μαλ Γκραντ (Μικρή Πόλη).
«Το νεκροταφείο έχει δέκα τάφους στους οποίους υπάρχουν υπολείμματα των σκελετών και κοσμήματα από κεραμικό υλικό. Τα στοιχεία αυτά θα αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας. Είναι η πρώτη ανακάλυψη που κάναμε. Πιστεύω ότι υπάρχουν και άλλοι τάφοι. Θα συνεχίσουμε τις ανασκαφές για άλλα δύο χρόνια», δήλωσε στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης ο Έλληνας αρχαιολόγος Σταύρος Οικονομίδης.
Το νεκροταφείο περιβάλλεται από ένα τείχος το οποίο κτίστηκε την ρωμαϊκή περίοδο. «Οι ανασκαφές έχουν επιβεβαιώσει ότι το νησί υπήρχε μια μικρή πόλη που κατοικείτο στα προϊστορικά χρόνια», δήλωσε ο Οικονομίδης και συμπλήρωσε: «στη συνέχεια μετατράπηκε σε νεκροταφείο».

Πηγή: echedoros-a.gr

10 σχόλια:

  1. Αυτή είναι η αρχαία πρωτεύουσα των "αυτοπροσδιοριζόμενων".. η Ασλακόβιτσα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, στο σημερινό κήρυγμα του (που μετέδωσε η κρατική ΕΡΤ3), παρότρυνε «πατριώτες» να μεταβούν στην Φλώρινα, με λεωφορεία, «και να τα κάνουν γυαλιά καρφιά...», εάν λειτουργήσει μακεδονικός ραδιοφωνικός σταθμός!
    Δεν υπάρχει κανείς Εισαγγελέας να απαγγείλει κατηγορίες για υποκίνηση σε βία, κτλ.? Δεν θα έπρεπε να παρέμβει ο Αρχιεπίσκοπος η ακόμα και ο Πατριάρχης, κατά του Μητροπολίτου που μόνο άνθρωπος της Εκκλησιάς δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, μετά απο τις τελευταίες του δηλώσεις (έχει και άλλα ... ωραία το σημερινό κήρυγμα του!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γειά σας

    εχθές βράδυ έμαθα ο,τι ο νεοναζί μητροπολίτης της Θεσσαλονίκης Άνθιμος δήλωσε στο σημερινό του εκκλησιαστικό/τηλεοπτικό κήρυγμα ότι πρόκειται να διοργανώσει επιδρομή πιστών ελληνοορθόδοξων στην Φλώρινα/Λέριν με σκοπό την καταστροφή μακεδονικού τηλεοπτικού σταθμού του Ουράνιου Τόξου...

    αν κάποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο ας το σχολιάσει...

    περιμένουμε αντίδραση των λαλίστατων τοπικών αντιμακεδόνων πολιτικών..

    αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης...

    αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου....

    αντίδραση της ΕΕ , σε λεκτικό αλλά και οικονομικό επίπεδο...

    έξω ο φασισμός από την Μακεδονία μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Αντιμακεδόνων" τοπικών πολιτικών είπες;;; Δηλαδή εναντίον του εαυτού τους;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και πολυ καλα εκανε ο μητροπολιτης..Τα σφυροδρεπανα σας και στην πλατεια να κανετε αντιρατσιστικη διαδηλωση.Επαγγελματιες ρατσιστες εναντιον των Ελληνων γινατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 5.22 aypnos emeines gia na rikseis farmaki. koimisou kai otan ksipniseis na peis kai allh mal....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ti douleia exei to arthro m auta pou lete? Pate kala 5.18 - 5.22 - 7.44. Oti tou fanei tou Karanikoli ginete edo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 5:22 π.μ. Λέριν εισαι εσυ και οι μαμα σου η σλαβα...για μπαμπα δεν ξερω τιποτα... και εσυ φανταζομαι ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 5:22 π.μ. τοπικών αντιμακεδόνων πολιτικών!!! μακεδονες ειναι βλακααααα
    εσυ εισαι αντιμακεδόν και ανθελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Αγαπητοί" ψευτομακεδόνες".. το Μακεδών εδώ και χιλιάδες χρόνια γράφεται με ΩΜΕΓΑ. Υπάρχει αυτό το γράμμα στο αλφάβητό σας;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.