Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Τζαζ και παράδοση με πνευστά στις Πρέσπες

Μουσικά ναι, καλοκαίρια, να το συζητήσουμε. Γιατί στον Αγιο Γερμανό Πρεσπών ζέστη δεν λες ότι κάνει. Ακόμα κι όταν σκάει ο τζίτζικας αλλού, μέρες που 'ναι, εκεί οι συγγενείς του ένα φούτερ το ρίχνουν στα φτερά τους τα βράδια. Εκεί, λοιπόν, στο όμορφο ακριτικό χωριό που ατενίζει τις δύο λίμνες από τους πρόποδες του Βαρνούντα, για δεύτερη χρονιά φέτος πραγματοποιούνται (από τον ομώνυμο πολιτιστικό σύλλογο) οι μουσικές βραδιές με γλέντια ανοιχτά στο κοινό και από νωρίς (21.30).
Στις 17 Αυγούστου στην πλατεία του χωριού θα παραταχθεί η επταμελής ορχήστρα πνευστών (κυρίως) του κλαριντζή Χρήστου Δερμιτζάκη από την Εδεσσα. Κλαρίνο, κορνέτες, τρομπόνι, συνθεσάιζερ και κρουστά θα πιάσουν ρυθμούς ντόπιους, ποντιακούς, βλάχικους και μάλλον, επειδή θα αντιλαλούν τα βουνά, θα ξενυχτήσουν οι ένοικοί τους (καφέ αρκούδα, τσακάλι, αλεπού, αγριογούρουνο, ζαρκάδι) από τις παραδοσιακές μελωδίες.
Υστερα από πέντε μέρες (22 Αυγούστου) θα καταφθάσουν στο χωριό οι αδελφοί Βαλκάνοι (Γιώργος και Αναστάσης) με την επίσης μπάντα πνευστών τους από τη Φλώρινα, έχοντας στην παρέα τους τον τρομπετίστα Παντελή Στόικο. Παραδοσιακοί ήχοι της περιοχής θα διασταυρωθούν με τζαζ ακούσματα δημιουργώντας προϋποθέσεις για γλέντι που όποιος το παρακολουθήσει θα νομίζει ότι έχει βγει από κοστουριτσική σεκάνς.

Πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.