Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Η Όλγα Μούσιου υπέρ της Καστοριάς για την έδρα του Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας ΑΜεΑ Δυτικής Μακεδονίας

Η κα Όλγα Μούσιου – Μυλωνά είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του δήμου Φλώρινας, ενώ ήταν υποψήφια δήμαρχος και υποψήφια βουλευτής. Εκτός από αυτές τις ιδιότητες όμως είναι και πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΑΑΚΥΑΜΕΑ Καστοριάς, με έδρα το Άργος Ορεστικό.
Ως πρόεδρος λοιπόν του παραπάνω ιδρύματος, η κα Μούσιου επιθυμεί η έδρα του Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας ΑΜεΑ Δυτικής Μακεδονίας (ο οποίος θα περιλαμβάνει το ΚΑΑΚΥΚΑΜΕΑ Καστοριάς, το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Φλώρινας και το ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου) να οριστεί το ίδρυμα που προεδρεύει και όχι ένα από τα δύο του νομού Φλώρινας.
Πιο συγκεκριμένα, το Δ.Σ. του ΚΑΑΚΥΚΑΜΕΑ Καστοριάς συνεδρίασε στις 9 Ιουνίου και μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε ήταν και αυτό του Εθνικού Σχεδιασμού Συνένωσης Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας. Σύμφωνα με τα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

ΘΕΜΑ 23: "Εθνικός Σχεδιασμός Συνένωσης Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας"
Η Πρόεδρος εισηγούμενη το 2° θέμα της ημερήσιας διάταξης είπε ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 του Ν. 3868/2010, με Προεδρικό Διάταγμα συγχωνεύονται υποχρεωτικά τα Ν.Π.Δ.Δ. προνοιακού χαρακτήρα, υπό την προϋπόθεση ότι λειτουργούν στην ίδια Περιφέρεια και έχουν κοινό αντικείμενο εθνικών προγραμμάτων, σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ν.2646/1998, ήτοι α) Οικογένεια, Παιδί και Νεότητα, β) Ηλικιωμένοι, γ) Ατομα με Αναπηρίες και δ) Ευπαθείς Πληθυσμιακές Ομάδες.
Με βάση τα παραπάνω, το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει αναρτήσει στον δικτυακό του τόπο (www.yyka.gov.gr) το Εθνικό Σχέδιο Συνένωσης Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας (Μ.Κ.Φ.). Σύμφωνα με το Σχέδιο αυτό σε κάθε Διοικητική Περιφέρεια θα υπάρχει ένας Οργανισμός Κοινωνικής Φροντίδας για Ατομα με Αναπηρία, και ένας Οργανισμός Κοινωνικής Φροντίδας για το Παιδί και την Οικογένεια. Έτσι, στη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας τα υφιστάμενα πέντε (5) Ν.Π.Δ.Δ. συνενώνονται σε δύο (2), ως εξής:
Α) Ο Οργανισμός Κοινωνικής Φροντίδας Παιδιού και Οικογένειας, θα περιλαμβάνει:
1. Το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Φλώρινας.
2. Την Παιδόπολη «Αγία Ολγα» Φλώρινας.
Β) Ο Οργανισμός Κοινωνικής Φροντίδας ΑμεΑ, θα περιλαμβάνει:
1. Το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Φλώρινας.
2. Το Κ.Α.Α.Κ.Υ.Α.ΜΕΑ. Καστοριάς.
3. Το ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου Φλώρινας.
Θεωρούμε ότι το Σχέδιο αυτό, στα πλαίσια των στόχων α) για επίτευξη οικονομίας, β) για μείωση της γραφειοκρατίας, γ) για διεκπεραίωση ομοίων εργασιών με συντομότερες διαδικασίες, δ) για καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού και των διαθέσιμων πόρων, καθώς και ε) για παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους εξυπηρετούμενους, κινείται στη σωστή κατεύθυνση και θα πρέπει να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν. Για τους παραπάνω λόγους πιστεύουμε ότι θα πρέπει να συναινέσουμε στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Συνένωσης των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας.
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε το Μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Ν. Καστοριάς, κ. Αικατερίνη Ραγκαβλά-Πρέμπτη, η οποία είπε ότι, δεδομένης της πληρότητας του Κ.Α.Α.Κ.Υ.Α.ΜΕΑ. Καστοριάς σε προσωπικό, της αρτιότητας του σε μηχανικό εξοπλισμό, αλλά και της μακροχρόνιας επιτυχημένης παραγωγικής του λειτουργίας, καθώς και της εύκολης προσβασιμότητας από τους υπόλοιπους Νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, θα πρέπει το Κ.Α.Α.Κ.Υ.Α.ΜΕΑ. Καστοριάς να οριστεί ως έδρα του Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Στη συνέχεια, η Πρόεδρος ζήτησε από το Δ.Σ. να αποφασίσει σχετικά. Το Δ.Σ., αφού έλαβε υπόψη του τα προαναφερθέντα, μετά από διαλογική συζήτηση,
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ:
1-.Συμφωνεί με το Εθνικό Σχέδιο Συνένωσης Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας, και συναινεί στη συνένωση του Κ.Α.Α.Κ.Υ.Α.ΜΕΑ. Καστοριάς με το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Φλώρινας και το ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου Φλώρινας.
2-.Επειδή το Κ.Α.Α.ΚΎ.Α.ΜΕΑ. Καστοριάς:
Α) είναι το παλαιότερο στη Δυτική Μακεδονίας, έχοντας ζωή δέκα εννέα (19) ετών, (έτος έναρξης λειτουργίας του το 1992), κατά την διάρκεια των οποίων έχει να επιδείξει μία άκρως επιτυχημένη παραγωγική πορεία, παρέχοντας άριστες υπηρεσίες σε περισσότερα από 3.000 άτομα ετησίως,
β) διαθέτει εξειδικευμένο, άριστα εκπαιδευμένο και με μεγάλη εμπειρία επιστημονικό προσωπικό,
Γ) είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας,
Δ) έχει άριστα οργανωμένες διοικητικές υπηρεσίες,
Ε) έχει επιτύχει απόλυτη ισορροπία Φυσικής Αποκατάστασης και Κοινωνικής Υποστήριξης,
Στ) λειτουργεί πρωτοποριακές δομές στήριξης και αποθεραπείας, (μονάδα αισθητηριακής ολοκλήρωσης, ομάδες χειροτεχνίας και ψυχαγωγίας για παιδιά και ενηλίκους, απογευματινή φιλοξενία με δημιουργική απασχόληση),
Ζ) ξεκινάει άμεσα η παροχή υπηρεσιών υδροθεραπείας με τη λειτουργία της θεραπευτικής πισίνας μοναδικών προδιαγραφών που διαθέτει
Η) εντός του Σεπτεμβρίου επίκειται η έναρξη της κλειστής νοσηλείας - φιλοξενίας ΑμεΑ.
Θ) η οδική πρόσβαση από όλους τους Νομούς της Δυτικής Μακεδονίας είναι πολύ εύκολη λόγω της Εγνατίας που βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το Κ.Α.Α.Κ.Υ.Α.ΜΕΑ., ενώ υπάρχει και τακτική αεροπορική σύνδεση με την πρωτεύουσα,
Ι) έχει την δυνατότητα άμεσης ιατρικής στήριξης από το Κέντρο Υγείας Αργούς Ορεστικού και υφίσταται άριστη συνεργασία με το Νοσοκομείο Καστοριάς,
ΙΑ) και τέλος, επειδή ο Οργανισμός Κοινωνικής Φροντίδας Παιδιού και Οικογένειας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας de facto θα έχει ως έδρα την πόλη της Φλώρινας, εφόσον και τα δύο ΝΠΔΔ που συνενώνονται έχουν αυτή την έδρα, θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία στην κατανομή των εδρών των Οργανισμών Κοινωνικής Φροντίδας στα όρια της Περιφέρειας.
Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητάμε το Κ.Α.Α.Κ.Υ.Α.ΜΕΑ Καστοριάς (Αργούς Ορεστικού) να οριστεί ως έδρα του Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας ΑμεΑ Δυτικής Μακεδονίας.
Η παρούσα απόφαση έλαβε τον αριθμό 23.

8 σχόλια:

  1. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΟΡΕΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΖΗΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ. ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ κ. ΜΟΥΣΙΟΥ ΜΟΝΟ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν ο αναστασιαδησ ηταν το μεγα πολιτικο σφαλμα αυτο ειναι το κατι αλλο....απο καστορια να παει ξανα για ψηφους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΕ ΤΗΝ ΌΛΓΑ!!!
    ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ??
    ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο Κ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑ. ΕΣΥ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΛΕΚΕΣΑΙ? ΕΣΑΣ Θ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ?
    ΚΡΑΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΓΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΟΥ. ΟΧΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΝΟΜΩΝ. ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΡΑΒΑΜΕ ΣΑΝ ΦΛΩΡΙΝΑ! ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΙ ΔΙΠΛΑ ΤΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ. ΕΣΥ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙΣ??
    ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΝΟΣ.
    ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΣΕ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ. ΟΡΙΣΤΙΚΑ. ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ καστοριανοί βλέπουν το τυρί, αλλά δεν βλέπουν τη φάκα!

    Τώρα που τελείωσε πολιτικΆ Η ΟΛΓΆΡΑ στη Φλώρινα (καλά το σημερινό ήταν ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΤΟΠΗΜΑ), την βλέπω να κατεβαίνει Καστοριά υποψήφια!!

    χαχΑΧΑΧΑΧΑΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε συ Όλγα σε συμπαθώ και σε ΄'εχω ψηφίσει.
    Είχα γενικ΄ατην άποψη ότι είσαι και λίγο κατατρεγμένη από τα τοπικά συστήματα και έλεγα ότι ό,τι και να κάνεις, κάποιοι θα στην πέφτουν.

    Αλλά νισάφι!!! Από πατάτα σε πατάτα πας. Ακολούθησε κι εσύ τον δρόμο της αποστρατείας του Λιάνη, ν αρχίσει να ξεκαθαρίζει σιγά σιγα το τοπίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπερφιλόδοξη, μακριά από πραγματικές δυνατότητες και ικανότητες! Υπερφίαλη. Αρχομανής. Χαμερπής, που υποκλίνεται και "γλύφει" τους ισχυρούς, αναζητώντας σαθρό στήριγμα, προκειμένου να πετύχει το σκοπό της. Πολιτικά ρηχή και κενή πολιτικού περιεχομένου!! "Ξερόλας" και "καλαμοκαβαλάρισα"!!!... Μόνο επιζήμια μπορεί να είναι για τον τόπο και τον απλό κοσμάκι. Δυστυχώς ακόμα κάποιοι (άρρωστοι ΠΑΣΟΚοι προφανώς και γλυψιματίες)τη πιστεύουν, καθώς και τις ανέξοδες υποσχέσεις και τα ψέματα που λέει! Καιρός να τελειώνουμε...
    Υ.Γ.: Το μεγάλο πρόβλημα με την έδρα του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ είναι ότι συρρικνώνονται και κλείνουν Μονάδες Πρόνοιας. Και αυτή είναι 100% πασόκικη πολιτική, που εκπορεύεται από το Μνημόνιο και την τρόϊκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πάρε τα κουβαδάκια σου και τράβα Καστοριά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η κυρία που ήρθε από το πουθενά. Μια απλή δασκάλα με πατέρα καθηγητή στην Παιδαγωγική Ακαδημία,κατάφερε και πήρε ένα διδακτορικό,διαδέχθηκε τον αποθανόντα Σχολικό Σύμβουλο και με την οικονομική βοήθεια του θείου εργολάβου έγινε υποψήφια και έτσι θα παραμένει.Σ' αντάλλαγμα των "θυσιών" το ΠΑΣΟΚ την έχρισε Πρόεδρο και σαν πρόεδρος ακολουθεί τις υποδείξεις του κ. Προέδρου της Βουλής.Και εγώ στη θέση της το ίδιο θα έκανα.Έντιμο θα είναι να παραιτηθεί από το Δήμο και από τη θέση της Σολικής Συμβούλου,γιατί δεν προλαβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.