Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Καταγγελίες του «Πολίτη» κατά του Στ. Κωνσταντινίδη

Συνέχεια στο θέμα της διαμάχης του βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη με την εφημερίδα «Πολίτης» δίνεται και σήμερα, με πρωτοσέλιδο άρθρο του εκδότη της εφημερίδας υπό τον τίτλο «Με δικαστικές διώξεις απειλεί τον ‘Πολίτη’».
Αναλυτικά το άρθρο:
Πείτε μας κ. Κωνσταντινίδη, θερμά σας παρακαλούμε, πώς θέλετε στο εξής να γράφεται η εφημερίδα μας; Ποιά θέματα να μπαίνουν στην πρώτη σελίδα και ποιά στην δεύτερη;
Τι να δημοσιεύουμε και τι όχι; Πότε πρέπει να απαντάμε και να σχολιάζουμε αυτούς που μας αποκαλούν υβριστές και πότε όχι;
Σας θερμοπαρακαλούμε κ. Βουλευτά, πείτε μας πότε πρέπει να ασκούμε κριτική στην εξουσία και πώς να την ασκούμε αυτή; Να χρησιμοποιούμε σκληρό ύφος ή να την αντιμετωπίζουμε με την «πρέπουσα» μαλθακότητα όπως αυτή επιθυμεί;
Αναμένουμε με αγωνία τας υποδείξεις σας….
Και για να μην τρελάνουμε τους αναγνώστες μας εξηγούμαστε:
Την περασμένη Τετάρτη 25/5/11 ο «Πολίτης» σε πρωτοσέλιδό του χαρακτήρισε σκληρή και άδικη την πρόθεση της Κυβέρνησης για την Φλώρινα να εξομοιώσει τον φόρο πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν της κίνησης, παράλληλα καυτηρίασε την αδράνεια όλων εκείνων που ενώ η Φλώρινα χάνει το ένα μετά το άλλο αυτά που μέχρι σήμερα την κρατούσαν ζωντανή, αυτοί αντιδρούν με πρακτικές του παρελθόντες οι οποίες αποδεδειγμένα μέχρι σήμερα δεν έφεραν για το Νομό μας τα επιθυμητά αποτελέσματα. Στο ίδιο κείμενο προτρέπαμε τους ιθύνοντες να αφήσουν τις παλιές πρακτικές και να ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ….
Το απόγευμα Πέμπτης 26/5/11 και πάνω στο κλείσιμο της εφημερίδας, μέσω Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου φθάνει απαντητική επιστολή -στο άρθρο του «Πολίτη»- του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντινίδη η οποία όπως ήταν φυσικό δημοσιεύθηκε την επομένη, Σάββατο 28/5/11, μαζί βεβαίως και το σχόλιο του εκδότη, κείμενο που ήδη κυκλοφόρησε και αναγνώσθηκε.
Θα πρέπει να τονίσουμε πως το απόγευμα της Πέμπτης, οδεύοντας προς το τυπογραφείο, πραγματοποιήθηκε τυχαία συνάντηση του υπογράφοντα το κείμενο, με συνεργάτη του κ. Βουλευτή. Στην εν λόγω συνάντηση ο συνεργάτης του κ. Κωνσταντινίδη ζήτησε να μάθει αν θα υπάρξει απάντηση – σχολιασμός στην επιστολή το κ. Κωνσταντινίδη και ποιό το περιεχόμενο αυτής.
Η απάντηση που έλαβε ήταν πως βεβαίως και η επιστολή του κ. Βουλευτή θα σχολιασθεί και το ύφος θα είναι ανάλογο αυτής…..
Την επομένη, (Παρασκευή 27/5/11) έχει ήδη γίνει γνωστό στον κ. Κωνσταντινίδη πως ο «Πολίτης» θα απαντήσει άμεσα στην επιστολή του και από την ώρα εκείνη αρχίζουν διακριτικά οι παρεμβάσεις στην εφημερίδα μας για να τους γνωστοποιήσουμε το περιεχόμενο της απάντησης του «Πολίτη» στα όσα έγραψε ο κ. Κωνσταντινίδης, πράγμα που βεβαίως αρνηθήκαμε κατηγορηματικά. Μέχρι εδώ όλα καλά.
Καταλαβαίνουμε και δικαιολογούμε το ενδιαφέρον των συνεργατών του κ. Κωνσταντινίδη να μάθουν πρώτοι την απάντηση του «Πολίτη».
Εκείνο όμως που μας εξόργισε ήταν η ευθεία και απαράδεκτη παρέμβαση του ιδίου του Βουλευτή στον τρόπο με τον οποίο θα ασκούμε το δημοσιογραφικό μας λειτούργημα.

Η παρέμβαση του Βουλευτή
Παρασκευή (27/5/11) αργά το βράδυ και ενώ η εφημερίδα ήταν ήδη τυπωμένη, ο Βουλευτής της Ν. Δ. απολαμβάνει το ποτό του μαζί με την παρέα του, σε καφετέρια στον πεζόδρομο της πόλης. Την ώρα εκείνη περνά από μπροστά του η δημοσιογράφος του «Πολίτη» κ. Νάστα Χρυσαυγή. Ο βουλευτής την αντιλαμβάνεται, σηκώνεται την πλησιάζει και την ρωτά αν η επιστολή του σχολιάσθηκε από τον εκδότη του «Πολίτη»;
Η απάντηση της δημοσιογράφου ήταν βεβαίως καταφατική.
Στο άκουσμα της απάντησης ο βουλευτής προχώρησε, προς μεγάλη έκπληξη της δημοσιογράφου, λέγοντας της το εξής αμίμητο: «Πες στον Γιάννη να αφήσει αυτά τα πασοκικά που ξέρει και να προσέξει καλά τι θα γράψει γιατί θα κινηθώ δικαστικώς!!!»
Η παραπάνω ευθεία, απαράδεκτη και μη αναμενόμενη παρέμβαση του Βουλευτή στον τρόπο δημοσιογραφικής λειτουργίας του «Πολίτη», όχι μόνο μας εξόργισε, αλλά μας έβγαλε κυριολεκτικά από τα ρούχα μας!
Στα 20 και πλέον χρόνια της παρουσίας μας στα δημοσιογραφικά, πρώτη φορά συναντήσαμε τέτοια απαράδεκτη και ωμή παρέμβαση για τον τρόπο που θα ασκήσουμε το δημοσιογραφικό μας καθήκον.
Και από πού αντλείται το δικαίωμα κ. Βουλευτά να μας υποδεικνύεται πως θα λειτουργούμε ως εφημερίδα;
Ποιός σας δίνει το δικαίωμα αυτό να παρεμβαίνετε ωμά και απροκάλυπτα; Μήπως η βουλευτική σας ιδιότητα; Ή είστε οπαδός της εποχής κατά την οποία η εξουσία είχε ως αρχή το: «Συμμορφωθείτε προς τας υποδείξεις μας…»;
Όσο για τις απειλές σας, κ. Βουλευτά κατατρομάξαμε!!!
Μάλλον εμείς πρέπει να σας καταγγείλουμε για ωμή και απαράδεκτη ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ της ελεύθερης δημοσιογραφίας…
Ο Εκδότης του «Πολίτη»
Γιάννης Δ. Νικολτσάνης
(τώρα κι αν είμαστε αγανακτισμένοι…)

7 σχόλια:

  1. Οπα το ξανθο μωρο παλι την εκανε την ζημια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο ελεύθερη δημοσιογραφία!!! Χτυπήσατε τον υπ' αρ. 1 κίνδυνο για τον λαό και τη δημοκρατία και τον κάνατε σκόνη!!! Τώρα λοιπόν, κύριοι του "Πολίτη" που εξοντώσατε το Στάθη, σας παρακαλώ πολύ, αν βρείτε χρόνο, να ασχοληθείτε και με εκείνον το Γιωργάκη που του είπαν ότι είναι πρωθυπουργός και το πίστεψε. Κατά τα άλλα, δε μας έφταιξε τίποτε το παλληκάρι -μόνο κάτι μισθοί κόπηκαν, κάτι επιδόματα, κάποιοι έχασαν τη δουλειά τους (αλλά τι είναι όλα αυτά μπροστά στο κόμμα -συγγνώμη, "στο κίνημα" ήθελα να πω- που τόσο αγαπάτε και τόσο πιστά υπηρετείτε...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εύγε και στους 2 που έγραψαν τα παραπάνω (προφανώς είστε και εσείς στο τελωνείο από τον Σταθούλη - που ξέρει και παιδιόθεν πολύ κόσμο (έτσι λέει σε όλους).

    Βγάλαμε δηλαδή βουλευτή κάποιον άσχετο, γιατί δεν είχαμε άλλη επιλογή (τον Κορτσάρη δεν τον ήθελε κανείς τότε και το αποτέλεσμα ήταν σίγουρο - θα έβγαινε βουλευτής, ΟΠΟΙΟΣ και αν έβαζε υποψηφιότητα) και τώρα ζητάει και τα ρέστα για την «αγραμματοσύνη» του σχετικά με τα πολιτικά δρώμενα. Ας μην είχε τους γραφιάδες δίπλα του και θα βλέπατε όλοι τι είναι ο Σταθούλης.

    Κάνουν την δουλειά τους οι δημοσιογράφοι και τους τη λέμε και από πάνω.

    Τι έκανε ο Στάθης για την Φλώρινα; (εκτός από το να παρευρίσκεται στα φαγοπότια και στις εκδηλώσεις).

    Με ποιον διαφώνησε ο Στάθης, όταν ήταν φως φανάρι κάποια πράγματα, ότι αδικούν την πόλη και τους πολίτες; Καταϊδρωμένος έτρεχε να μας δείξει ότι κάτι λέει στην Βουλή και για εμάς.
    Στάθη μου, σε θέλουμε για να προλαμβάνεις, όχι να επιβεβαιώνεις τα χάλια μας.

    Βλέπουμε τους άλλους βουλευτές γειτονικών πόλεων να κάνουν τα πάντα για τις πόλεις τους, πατώντας επί πτωμάτων και λέμε ΜΠΡΑΒΟ.

    Μετά κλαιγόμαστε για τα χάλια μας.
    Αφήστε τις μοιρολατρίες, παρατρεχάμενοι και Γκρούεζες του βουλευτή και κοιτάξτε να σοβαρευτείτε σχετικά με τα προβλήματα της πόλης και τους πολίτες της.

    Αν δεν αντέχετε την κριτική, αυτό τα λέει όλα από μόνο του.

    ( Νύχτα εκλεχτήκατε; )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σιγά την ορμή 7.36... Δεν καταλαβαίνεις ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις; Το μεγάλο πρόβλημα και της Φλώρινας και ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ αυτήν τη στιγμή είναι ο ΓΑΠ και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Δε θα ήταν τόσο μεγάλο αν οι οπαδοί και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ (ιδίως τα "ιστορικά") δεν έβαζαν την ουρά κάτω απ' τα σκέλια για να μην χάσουν το τυράκι της εξουσίας. Έφτασε στο σημείο ο ανεκδιήγητος αρχηγός τους να τους απειλήσει ευθέως πως αν δεν του ψηφίσουν τους δημάρχους του κόμματος θα ...πάει σε εκλογές, γιατί ήξερε πολύ καλά ο ίδιος ότι τα πασόκια φοβούνται (ή φοβάστε) ένα πράγμα: την απώλεια της εξουσίας!!!

    ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, που στραγγαλίζουν το μέλλον των παιδιών μας είναι το μοναδικό θέμα που θα έπρεπε να στρέψουμε την προσοχή και το θυμό και την οργή μας, αλλά εσείς (στελέχη, τοπικές εφημερίδες και λοιποί "σοσιαλιστές") ΤΟ ΡΑΒΕΤΕ και εξαντλείτε όλη την οργή σας στο ...Στάθη. Το θέμα λοιπόν, δεν είναι ο Στάθης, μακάρι να ήταν μόνο ο Στάθης...

    (προφανώς θα σε βόλευε να είμαι άνθρωπος του Στάθη, αλλά με λύπη στο λέω: ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 8:30 μ.μ.,

    εγώ είμαι από την "πλευρά" του Στάθη, (λέμε τώρα..., γιατί κανείς δεν είναι με κανένα πλέον απ' ότι βλέπω) και προσπαθώ να είμαι ειλικρινής και αντικειμενικός με τέτοια θέματα.

    Δεν με νοιάζει "ποιανού άνθρωπος είσαι", αλλά τι άνθρωπος είσαι.

    Άλλους ψηφίζουμε και άλλους υποστηρίζουμε δηλαδή, αυτό καταλαβαίνω με αυτά που γράφεις. Καλοί και Άγιοι δεν υπάρχουν ούτε στις ταινίες πλέον, οπότε μην ψάχνεις να βρεις αν φταίνε μόνο του ΠΑΣΟΚ και όχι της ΝΔ.

    Πίστεψέ με, στη Δημοκρατία μεγαλύτερο και σημαντικότερο ρόλο, παίζει ο αντίλογος και η αντιπολίτευση. Εκεί οφείλει και τον λόγο της ύπαρξής της η Δημοκρατία.

    Πες μου αν βρίσκεις σήμερα στη Φλώρινα, αντίλογο και αντιπολίτευση. Τρώει και ο Στάθης το σουσάμι από τα κουλουράκια που του αφήνουν οι καρχαρίες (του ιδίου κόμματος κιόλας εδώ στη πόλη) και κοκορεύεται κιόλας για βουλευτής και αρχηγός.

    Μην τρελαθούμε τελείως. Είπαμε… από αυτά θέλουμε να γλυτώσουμε, μπας και σωθεί η χώρα. Βλακείες, ξέρουμε να κάνουμε και μόνοι μας, δεν χρειαζόμαστε βουλευτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτά που καταλαβαίνεις, είναι αυτά που θέλεις να καταλάβεις... Για το πάπλωμα, πάντως, κουβέντα... Το ξαναγράφω: το μεγάλο πρόβλημά μας δε λέγεται Στάθης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ASFALOS DEN EINAI O STATHIKAS KAI KATHE STATHIKAS. MONOS TOU EGINE AFORMH GIA NA ASXOLOYNTAI.ISOS AYTO EPIDIOKEI.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.