Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού στη Βίγλα

Περισσότερα από 500 παιδιά δημοτικών σχολείων της Φλώρινας συμμετείχαν στις εκδηλώσεις και δράσεις που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Χιονιού.
Με σύνθημα «Στη Φλώρινα ξέρουμε από χιόνι» οι συμμετέχοντες, μικροί και μεγάλοι, διασκέδασαν κάνοντας χειμερινά σπορ και δημιουργώντας πάνω στο χιόνι, με την πολύτιμη συμβολή των προπονητών και των στελεχών του Συλλόγου Ορειβασίας Χιονοδρομίας (Σ.Ο.Χ.) Φλώρινας και του Χιονοδρομικού Κέντρου, αλλά και φοιτητών του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών.
Παράλληλα, κοντά στα παιδιά βρέθηκαν ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Δημητριάδης και η Εθνική Ομάδα Αλπικού Σκι προσφέροντας τους πολύτιμες συμβουλές.
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητας Φλώρινας αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή τη διοργάνωση των εκδηλώσεων και ο Αντιπεριφερειάρχης, Δημήτριος Ηλιάδης, βρέθηκε κοντά στους μαθητές.
Οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού θα κορυφωθούν την Κυριακή 20 Ιανουαρίου.

7 σχόλια:

  1. Στην 6η εικόνα το παιδάκι που είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο μου θυμίζει τον Spencer West

    http://www.newsbeast.gr/world/arthro/371495/anevike-sto-kilimadzaro-me-ta-heria/

    να το χαίρονται οι γονείς του και να δείξει ενδιαφέρον η πολιτεία γιατί σπάνια συναντάμε τέτοιες περιπτώσεις στην Φλώρινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μισό σώμα, διπλή ψυχή... Άξιος...
    Έχεις τον ΑΠΟΛΥΤΟ σεβασμό και θαυμασμό μου!
    Τι να λέμε...μπράβο του
    Είσαι Μ-Ε-Γ-Α-Λ-Ο-Σ ΜΑΓΚΑΣ!
    Αυτος ο μισος ανθρωπος ειναι ενας να μας θυμιζει ποσο αδυναμοι ειμαστε.........
    ΣΕΒΑΣΜΟΣ .. μπραβο που μας δινεις δυναμη και ελπιδα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στις 18-1-2013
    Μετά από την Βόλτα που έκανε ο Παντελής (το παλικάρι στο καροτσάκι ) στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας ,στην Αγκαλιά του Προπονητή του Συλλόγου μας ( ΣΟΧ ) , Δημητριάδη Χρίστο , ανεβαίνοντας στο ΛΙΦΤ και διασχίζοντας όλη την περιφερειακή πίστα ο Παντελής γεμάτος με όμορφα συναισθήματα φωτογραφήθηκε με την Εθνική Ομάδα Χιονοδρομιας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτριος Ηλιάδης και Πρόεδρος ΣΟΧ Γιαζιτζίδης Σάββας , που ήταν στο Χιονοδρομικό , αποφάσισαν ,σε συνεργασία να προμηθευτούν ,ειδικό αμαξίδιο σκι ,για παιδία με ειδικές ανάγκες. Ο παντελής θα είναι ο πρώτος Αθλητής του ΣΟΧ με κινητικά προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτο που σκεφτηκαν να κανουν για το ειδικο αμαξιδιο σκι ο Αντιπεριφερειαρχης και ο Προεδρος ΣΟΧ για να υπαρχει στο Χιονοδρομικο Κεντρο Βιγλας μπορουσαν να το σκεφτουν πιο νωρις και οχι στην παγκοσμια μερα χιονιου. Αντι να τον βοηθησουν στο σκι ας τον βοηθησουν στο σχολειο ετσι ωστε να μην ταλαιπωρειται η μανα ανεβαζοντας το παιδι αγκαλια απο τις σκαλες...
    ΛΙΓΟ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ....ΕΛΕΟΣ ΚΥΡΙΟΙ...ΕΛΕΟΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν μαθαίνεις για το πρόβλημα κάποιου ,οποιοδήποτε είναι αυτό ,δεν έχει καμία σημασία αν είναι Δευτέρα η Κυριακή ή Πάσχα ή Χριστούγεννα ή Παγκόσμια ημέρα Χιονιού .
    Καλό είναι να προσφέρεις όπως μπορείς και όταν μπορείς ,
    Εσύ που το Γνώριζες αν έχεις προσφέρει κάτι συγχαρητήρια , αν όχι κάνε κάτι και εσύ και όλοι μας. Και μην σχολιάζουμε από τον καναπέ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην εκμεταλευεσται το μικρο και σκορπατε αδικα χρηματα.

    ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η δημοσιευεση φωτωγραφιων ανηλικων χωρις την συγκαταθεση των γονεων.

    Και αν νομιζεται κυριε οτι σχολιαζω απο τον καναπε και δεν κανω κατι για το παιδι μαλλον ζειτε σε αλλη πολη.

    Η ΣΚΕΨΗ ΣΑΣ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΕΛΟΣ ΕΩΣ ΕΔΩ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ορεσίβιος Βιγλάτορας24 Ιανουαρίου 2013 στις 10:36 μ.μ.

    Μετά την ομολογουμένως πολύ καλή -πρωτότυπη εκδήλωση του ΣΟΧ Φλώρινας στην Βίγλα με την συνεργασία πολλών μου έμεινε μετέωρο ένα ερώτημα...Στην πόλη της Φλώρινας αφήσαν κανένα φράγκο οι συμμετέχοντες σκιέρς στα κέντρα εστίασης ξενοδοχεία καταστήματα αθλητικών ειδών εμπορικά καταστήματα στην λαική αγορά κλπ ? Θέλω να το πώ με άλλα λόγια....παρόμοιες αξιέπαινες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις μεγάλου ενδιαφέροντος ίσως και διεθνους..βεληνεκούς κατα πόσο προσφέρουν στην τοπική οικονομία ?Το ρεζουμέ δηλαδή. Γιατί μήν γελιόμαστε απο τον αθλητισμό , πολιτισμό, εκδηλώσεις κλπ πρέπει πάντα να κάνουμε μία θετική ή αρνητική αποτίμηση γιατί δέν αξίζει για παράδειγμα να κάνουμε διεθνείς αγώνες χιονοδρομίας οι αθλητές -επισκέπτες να γεμίζουν τα ξενοδοχεία η να ψωνίζουν απο την Καστοριά και στην Φλώρινα το Ελληνίς ή το Λύγκος να είναι άδειο Το Αντιγόνη μαθαίνω και το Κίνγκ Αλεξάντερ να βάζουν λουκέτο κ.οκ. Μία οικονομική αποτίμηση θα είναι ευπρόσδεκτη για εμάς που αγαπάμε τον αθλητισμό, το πολιτισμό τις καλές εκδηλώσεις ζούμε ακόμη και μένουμε άνεργοι η εργαζόμαστε υπο αντίξοες συνθήκες στην πόλη της Φλώρινας. Καλά τα σπόρ αλλα να αφήνουν και θετικό αποτέλεσμα στην πόλη μας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.