Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Κορυφώνεται σήμερα το 2ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα στη Σιταριά

Στις 7 σήμερα το απόγευμα κορυφώνεται στη Σιταριά το τριήμερο 2ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα, με τη συμμετοχή πλέον των 70 χορευτικών συγκροτημάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Την ώρα αυτά, τα εβδομήντα συμμετέχοντα χορευτικά συγκροτήματα, με το λάβαρο του συλλόγου τους και την Ελληνική σημαία, χωρισμένα σε τρεις ομάδες των 20-25, θα ξεκινήσουν χορεύοντας, από τρία διαφορετικά σημεία του χωριού, με προορισμό την τεράστια κεντρική πλατεία του χωριού.
Μόλις ανταμώσουν οι τρεις ομάδες χορευτών, υπό τους ήχους της 17μελούς ορχήστρας των «Χάλκινων της Γουμένισσας», θα ξεκινήσει το 2ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα με το «Μακεδονία Ξακουστή» και θα συνεχιστεί με τοπικούς χορούς της Φλώρινας και της υπόλοιπης Μακεδονίας.
Μετά το τέλος της παρουσίασης των χορευτικών, θα ανταλλαγούν αναμνηστικά μεταξύ των συμμετεχόντων συλλόγων, και θα γίνει ένας σύντομος χαιρετισμός από τον κ. Ζ. Στογιάννου πρόεδρο του διοργανωτή Πολιτιστικού Συλλόγου Σιταριάς «Νέοι Ορίζοντες», τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γ. Δακή, τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Δ. Ηλιάδη, τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Ι. Βοσκόπουλο, και την συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων κ. Ν. Γκατζούλη.
Στη συνέχεια θα ξεκινήσει το γλέντι για όλους μέχρι τις πρωινές ώρες.
Το Παμμακεδονικό Αντάμωμα είναι πρωτοβουλία του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου Σιταριάς «Νέοι Ορίζοντες», και συνδιοργανώνεται από το δήμο Φλώρινας και την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας. Στην εκδήλωση συμμετέχουν και οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Αμερικής, Καναδά και Αυστραλίας.
Το Αντάμωμα είναι ενταγμένο στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας και της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

6 σχόλια:

  1. Παιδιά είχε μεγάλη επιτυχία το κρατικό αντάμωμα στο Ρόσεν, ελληνιστί Σιταριά.

    ήταν γεμάτο από Χρυσαυγίτες Νεοναζί.

    Μακεδόνες από την Αθήνα και την Λάρισα.

    οι Αθηναίοι μεταξύ τους συνενοόντουσαν στα αλβανικά τους

    οι δε Λαρισαίοι στην βλάχικη ντοπιολαλιά τους.

    όλοι τους μετά την παρέλαση στην Φλώρινα πήγαν Σιταριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παντως στην πολη της Φλωρινας η ΧΑ το 2012 πηρε 1100 ψηφους ενω εσυ στις ευροεκλογες του 2009 (γιατι μετα δεν τολμησες να ξανασυμμετασχεις) πηρες 105, για να καταλαβεις τι σαχλαμαρα εγραψες, αλεξαντροφσκι

      Διαγραφή
    2. Στην Σιταριά δεν υπήρχαν ούτε χρυσαυγήτες ούτε Αθηναίοι ούτε Λαρισαίοι.ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ που χόρεψαν μακεδονικούς χορούς με την Ελληνική σημαία στο χέρι. Και περάσαμε πολύ καλά.

      Διαγραφή
  2. Και μετά ήρθε ο Ντόναλτ-Ντακ και σε σκούντηξε να ξυπνήσεις, βλαμμένο μαϊμούνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΣΟ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ(ΣΚΟΠΙΑΝΙΣΤΙ ΒΙΤΟLA)ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η βουλγάρικη εμφυλιοπολεμική προπαγάνδα δεν είναι δυνατόν να αποτελεί ακόμα τρόπο σκέψης, στη γη που, αιώνες τώρα, κι οι πέτρες ακόμα μιλούν ελληνικά. Ο σταλινισμός πέθανε αλλά οι σταλινικές προπαγάνδες βρίσκουν ακόμα χρηματοδότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.