Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Βιβλιοπαρουσίαση στο Λέχοβο

Η καλαίσθητη έκδοση «Λέχοβο – ιστορία, μνήμες, πολιτισμός, φυσική ομορφιά» παρουσιάστηκε στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Λεχόβου. Εντονότατο ήταν το ενδιαφέρον του κόσμου που γέμισε το λοφο του Πρ. Ηλία στον οποίο γίνονται οι εκδηλώσεις.
Η έκδοση είναι του Δήμου Αμυνταίου, ενώ σαν πρωτοβουλία είχε ξεκινήσει από την πρώην Κοινότητα Λεχόβου. Τα κείμενα υπογράφει ο Λεχοβίτης ιστορικός, κ. Παναγιώτης Φίτζιος, στον οποίο ανήκουν και οι περισσότερες παλιές φωτογραφίες, ενώ οι εντυπωσιακές φωτογραφίες και η έρευνα είναι του κ. Στέλιου Γαβριηλίδη.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αναφορά στα ιστορικά στοιχεία πραγματοποιήθηκε από τον κ. Παναγιώτη Φίτζιο, ενώ ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης, τόνισε αφενός τα χαρακτηριστικά της ορεινής Κοινότητας του Λεχόβου και των κατοίκων της και αφετέρου τη συνέχεια της διοίκησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που φαίνεται και μέσα από τη διαδικασία της έκδοσης του συγκεκριμένου βιβλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.