Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Φλώρινα

Κάτω τα χέρια από τους χαλυβουργούς!

Τη Δευτέρα, 23/7/2012, πικετοφορίες και συλλαλητήρια αλληλεγγύης σ’ όλη τη χώρα:
Στη Φλώρινα, στις 8:00΄ μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

** Με γκανγκστερικό τρόπο, χτες τα ξημερώματα, εισέβαλαν τα ΜΑΤ στη «Χαλυβουργία Ελλάδος», μετά από εισαγγελική εντολή, με χρήση χημικών, ξυλοδαρμούς και συλλήψεις απεργών, προκειμένου να σπάσουν, την απεργία των χαλυβουργών. – Υπεύθυνη είναι κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.
** Οργίασαν τα αστικά ΜΜΕ διαδίδοντας ότι έσπασε η απεργία, εντείνοντας τη βρώμικη προπαγάνδα κατά των απεργών για τη δήθεν υπεράσπιση του «δικαιώματος στην εργασία» και ότι κλείνουν τα εργοστάσια, για το οποίο, υποτίθεται, ότι έγινε η γκανγκστερική ενέργεια από τον κρατικό μηχανισμό, την αστική Δικαιοσύνη και ΜΑΤ. Ο πρωθυπουργός, επίσης, οι αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης, που είναι απροκάλυπτοι υπερασπιστές της κεφαλαιοκρατίας και εχθροί της εργατικής τάξης, δήλωναν υπέρ του δικαιώματος της εργασίας. Είναι όλοι αυτοί που χτύπησαν τους χαλυβουργούς για να μπουν στο εργοστάσιο οι διευθυντές και μια χούφτα απεργοσπάστες, - μηχανισμός του εργοδότη, - συμβάλλοντας στην επιδίωξή του να τσακίσει τους απεργούς. Είναι όλοι αυτοί που η πολιτική τους τσακίζει το δικαίωμα στην εργασία, όταν χρηματοδοτεί επιχειρηματίες που κλείνουν τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα και τις μεταφέρουν στο εξωτερικό για να βγάλουν περισσότερα κέρδη. Είναι όλοι αυτοί που με την πολιτική τους ενισχύουν την κερδοφορία των καπιταλιστών η οποία οδηγεί στην κρίση, στις εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις φτάνοντας τους ανέργους στην Ελλάδα στο 1.500.000. Πού πήγε εδώ η υπεράσπιση του δικαιώματος στην εργασία; Πάει πολύ οι διαχειριστές της πολιτικής αύξησης των κερδών να μιλούν για δικαίωμα στη δουλειά. Για τους καπιταλιστές νοιάζονται. Και το χτύπημα έγινε για να σπάσουν τους απεργούς, δίνοντας στίγμα πως η κυβέρνηση προσφέρει, στους επίδοξους επενδυτές, ιδανικές συνθήκες ταξικής υποταγής, τσακίζοντας τους εργατικούς αγώνες.
** Είναι γελασμένοι αν, με τέτοιες ενέργειες, πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να σπάσουν τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών, που κρατάει εδώ και 9 μήνες.
** Το χτύπημα αποτελεί επίθεση στο σύνολο της εργατικής τάξης, προκειμένου να σκύψει το κεφάλι, για να περάσει ο οδοστρωτήρας της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.
** Το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και εκατοντάδες Ομοσπονδίες, συνδικάτα και άλλοι μαζικοί φορείς καταδικάζουν την επίθεση και καλούν σε αλληλεγγύη.
** Διαβήματα διαμαρτυρίας στους υπουργούς Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης και στον αρχηγό της ΕΛΑΣ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

1 σχόλιο:

  1. Αξίζει τον κόπο να είμαστε εκεί και να δείξουμε την αλληλεγγύη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.