Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

«Γυμνός» από γιατρούς ο ΕΟΠΥΥ στη Δ. Μακεδονία

«Λαχείο» θεωρείται για τους κατοίκους της Δ. Μακεδονίας η εύρεση συμβεβλημένων γιατρών ορισμένων ειδικοτήτων με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στην Π.Ε. Φλώρινας αδυνατούν να βρουν συμβεβλημένο με το ταμείο τους γαστρεντερολόγο, μαιευτήρα-γυναικολόγο και χειρουργό, στην Π.Ε. Καστοριάς δεν βρίσκουν παθολόγο, γαστρεντερολόγο, οφθαλμίατρο, ουρολόγο, χειρουργό και γυναικολόγο και στην Π.Ε. Κοζάνης γυναικολόγο.
Σε όλη την Π.Ε. Φλώρινας υπάρχουν μόνο ένας παθολόγος κι ένας ουρολόγος. Έναν παιδίατρο και δύο καρδιολόγους διαθέτει η Π.Ε. Καστοριάς, ενώ δύο παιδίατρους, έναν ενδοκρινολόγο, έναν οφθαλμίατρο κι έναν ουρολόγο διαθέτει η Π.Ε. Κοζάνης.
Την ώρα που οι ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται από την έλλειψη πολλών ειδικοτήτων γιατρών η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση στους συμβεβλημένους γιατρούς του Οργανισμού. Αιτία είναι οι καταγγελίες που γίνονται κατά καιρούς από τους ασφαλισμένους, οι οποίοι αναφέρουν ότι οι συμβεβλημένοι γιατροί απαιτούν χρηματική αμοιβή ή τους απαξιώνουν με τη συμπεριφορά τους.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, στους όρους και τις προϋποθέσεις για τις παρεχόμενες υπηρεσίες προβλέπεται ότι ο γιατρός θα αμειφθεί από τον ΕΟΠΥΥ με 10 ευρώ ανά επίσκεψη, με ανώτατο μηνιαίο όριο επισκέψεων 150 – 200 άτομα, ανάλογα με την περίπτωση. Πέραν της παραπάνω αμοιβής, ο γιατρός δεν επιτρέπεται να έχει ουδεμία οικονομική απαίτηση από τον ασφαλισμένο.

kozan.gr με πληροφορίες από την εφημερίδα Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.