Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Οι αποφάσεις της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας

Υπό την Προεδρία της Προέδρου κ. Ζέτας Ρίζου και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 με δύο θέματα προ ημερησίας διάταξης και έντεκα θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Τα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης είναι:
1 «Σχετικά με προγραμματισμό προσλήψεων έτους 2012» με εισηγητή τον κ. Ν. Καδρέφη.
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία μειοψηφούντος του κ. Καραντζίδη.
2 «Σχετικά με αποδοχές εντάξεων των ακόλουθων έργων: ανάπλαση λεωφόρου Μοναστηρίου, ανάπλαση κτιρίων, χώρου πρασίνου και παιδικής χαράς έναντι του Αρχαιολογικού Μουσείου, κοινόχρηστα ποδήλατα Δήμου Φλώρινας, μηχανολογικός εξοπλισμός Δήμου Φλώρινας, προμήθεια οικολογικών συστημάτων βυθιζόμενων κάδων διαβαθμισμένης συμπίεσης, ανάπλαση τμήματος ποταμού Σακουλέβα, υπαίθρια αναψυχή στο περιαστικό δάσος Αγ. Παντελεήμονα του Δήμου Φλώρινας» με εισηγήτρια την κ. Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:
1 «Σχετικά με κατάργηση αγροτικού δρόμου» με εισηγήτρια την κα Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντων των κυρίων Καραντζίδη και Σαχινίδη.
Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος είπε συγκεκριμένα: « Υπάρχει διαπιστωμένη ανάγκη κατάργησης και μεταφοράς του αγροτικού δρόμου. Οι λόγοι είναι σοβαροί καθώς αν δεν γίνει αλλαγή θέσης του δρόμου, το ορυχείο δε θα μπορέσει να λειτουργήσει και η ΔΕΗ δε θα δώσει χρήματα στην εταιρεία “Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας” για να προχωρήσει στην εξόρυξη λιγνίτη. Επιπλέον τα αγροκτήματα που βρίσκονται περιμετρικά του δρόμου και αρδεύονται από το συγκεκριμένο δίκτυο, έχουν παραχωρηθεί είτε με συμβόλαια αγοραπωλησίας στη ΔΕΗ, είτε έχουν νοικιαστεί με ιδιωτικά συμφωνητικά από την εταιρεία “Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας”, οπότε και δεν υπάρχει θέμα άρδευσης τους. Πρέπει, λοιπόν να προχωρήσουμε σε μια θετική ψηφοφορία ζητώντας ταυτόχρονα από την εταιρεία να μεταφέρει το δίκτυο άρδευσης στο νέο δρόμο που θα δημιουργήσει καθώς το συγκεκριμένο δίκτυο χρησιμοποιείται για την άρδευση των αγροκτημάτων της Μελίτης.
Όσον αφορά τις συζητήσεις για μετεγκατάσταση της Αχλάδας, έχουν γίνει πολλές διεργασίες αλλά δε συμφωνούν οι κάτοικοι της Αχλάδας, οπότε και εμείς ως Δημοτική Αρχή δεν μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις που μπορούν να πλήξουν τα συμφέροντα των κατοίκων. Είμαστε σε αναμονή. Οφείλω όμως να ενημερώσω τους κατοίκους, πως σε συζητήσεις με τη ΔΕΗ, οι αποζημιώσεις αυτή τη στιγμή θα κυμανθούν στις 4.000€ το στρέμμα ενώ στην περίπτωση μίας αναγκαστικής απαλλοτρίωσης οι τιμές θα πέσουν στα 800€ το στρέμμα σύμφωνα με τις αντικειμενικές αξίες αναγκαστικής απαλλοτρίωσης.»

2 «Σχετικά με προσωρινή και οριστική παραλαβή του έργου: ¨Κόμβος Λ. Μαραθώνος¨» με εισηγήτρια την κα Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.

3 «Σχετικά με αποδοχή ένταξης έργου: ¨Αποκατάσταση παλαιού Γυμνασίου Βεύης¨» με εισηγήτρια την κα Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.

4 «Σχετικά με αποδοχή ένταξης έργου: ¨Τεχνική υποστήριξη Δήμου Φλώρινας¨» με εισηγήτρια την κα Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.

5 «Σχετικά με την καταβολή του επιδόματος σε τακτικούς υπαλλήλους του Δήμου που απασχολήθηκαν το έτος 2011 στην εξυπηρέτηση υπηκόων τρίτων χωρών (αλλοδαπών)» με εισηγητή τον κο Ε. Παπά, Αναπληρωτή Προϊστάμενο Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.

6 «Σχετικά με ορισμό δύο (2) εκπροσώπων της επιτροπής διαιτησίας για την προγραμματική σύμβαση για τη μελέτη και εκτέλεση δημόσιων δασοτεχνικών έργων δασικής αναψυχής» με εισηγητή τον Δρ. Ι. Μουντούσης, Αναπληρωτή Προϊστάμενο Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης – Κτηνοτροφίας – Αλιείας Δήμου Φλώρινας.
Οι δύο εκπρόσωποι της επιτροπής διαιτησίας θα είναι οι κύριοι Ακριτίδης και Ζαέκης με αναπληρωματικούς τους, τους κυρίους Στάιο και Καρακόλη αντίστοιχα.

7 «Σχετικά με επιχορήγηση σχολικής επιτροπής 1.997,00 € για την καταβολή μισθωμάτων του 10ου Νηπιαγωγείου Φλώρινας» με εισηγητή τον κο Γ. Αργυρόπουλο, Πρόεδρο Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Φλώρινας.

8 «Σχετικά με κατανομή ποσού 3.866,19 € για πληρωμή σχολικών τροχονόμων για το έτος 2012» με εισηγητή τον κο Γ. Αργυρόπουλο, Πρόεδρο Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Φλώρινας.

9 «Σχετικά με διόρθωση της απόφασης του Δ.Σ. Φλώρινας με αρ. 152/2012 σχετικά με τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα με τίτλο “Χρηματοδότηση δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας σε υφιστάμενα δημόσια κτήρια και υποδομές των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού – Εξοικονομώ ΙΙ”» με εισηγητή τον κο Α. Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.

10 «Σχετικά με συνδιοργάνωση του Δήμου Φλώρινας με την Τοπική Κοινότητα Αμμοχωρίου τετραήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων, από την 16η Αυγούστου έως και 19η Αυγούστου 2012» με εισηγητή τον κο Α. Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Όλα τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.

11 «Σχετικά με σύναψη προγραμματικών συμβάσεων για τη σύνταξη τεχνικών μελετών» με εισηγητή τον κο Ι. Βοσκόπουλο, Δήμαρχο Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία μειοψηφούντος του κ. Καραντζίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.