Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Η επίσκεψη Μιχελάκη στο δήμο Αμυνταίου

Το Αμύνταιο επισκέφθηκε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος έγινε δεκτός από το Δήμαρχο Αμυνταίου, κ. Μάκη Ιωσηφίδη στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Δακής, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος και μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αμυνταίου, πολίτες και εκπρόσωποι των τοπικών μέσων ενημέρωσης.
Ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης σε σύντομη ομιλία του ανέφερε τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή δίνοντας έμφαση στους οδικούς άξονες, την ανεργία, τα θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, την υποβάθμιση των μονάδων υγείας της περιοχής και φυσικά τα ενεργειακά θέματα που αυτή την περίοδο είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «Η περιοχή μας έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της χώρας με παροχή φθηνής ενέργειας από λιγνίτη. Από την άλλη πλευρά έχει διαχρονικά παραμεληθεί. Αντί να υπάρξει αναγνώριση αυτής της προσφοράς έχουμε υποβάθμιση των μονάδων υγείας, περιβαλλοντική εγκατάλειψη και οδικούς άξονες που παραπέμπουν στην Ελλάδα του χθες. Είναι ανεπίτρεπτο η περιοχή μας να εντάσσεται σε οριζόντιους σχεδιασμούς για την υγεία, ενώ αντιμετωπίζουμε τόσα περιβαλλοντικά προβλήματα που ενδεχομένως έχουν επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών.
Έχουμε θέσει ως στόχο την προετοιμασία για τη μεταλιγνιτική περίοδο και διεκδικούμε αυτά που μας οφείλονται. Εάν δεν πετύχουμε τώρα τους στόχους μας η περιοχή θα εγκαταλειφθεί στην τύχη της, σε 20 χρόνια θα είναι κρανίου τόπος. Έχουμε ένα πλαίσιο διεκδίκησης και σας καταθέτουμε τις προτάσεις μας σε σχετικό υπόμνημα. Σας ενημερώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε δυναμικά τα δίκαια αιτήματά μας και δεν θα υποχωρήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.