Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Έτσι «έφυγε» ο Μπεν…

Στις 29-01-2012 χάσαμε ένα μέλος της οικογένειάς μας που άκουγε στο όνομα ΜΠΕΝ ένα όμορφο και άκακο σκυλί ένα ζώο που το αγαπούσαν όλοι, από ένα άλλο ζώο το χειρότερο του είδους τον άνθρωπο.
Πηγαίνοντας για περπάτημα στο βουνό (από τα παλιά εργατικά ως το καταφύγιο του Παλιοχωρίου) κάποιοι ασυνείδητοι έριξαν φόλες και ποντικοφάρμακο σε μπουκιές από ψωμί και κρέας σε αρκετά σημεία πάνω στο μονοπάτι με αποτέλεσμα να τις φάει και να βρει τραγικό και επώδυνο θάνατο.
Ρωτώντας λοιπόν κάποιους φίλους κυνηγούς, ορειβάτες γιατί κάποιος στην μέση του πουθενά έριξε δηλητήριο μιας και δεν υπάρχουν κοντά ούτε μαντριά με πρόβατα ούτε κοτέτσια ούτε κάτι τέλος πάντων που να απειλεί την περιουσία κάποιου μου απάντησαν το εξής τραγικό:
α) επειδή υπάρχουν πολλές αλεπούδες στην περιοχή και τρώνε τους λαγούς για να έχουν επάρκεια για την επόμενη σεζόν εξοντώνουν τις αλεπούδες με αυτό τον τρόπο χωρίς να σκεφτούν ότι υπάρχουν και άλλοι που χρησιμοποιούν το βουνό χωρίς να είναι δική τους αποκλειστικότητα. Και βέβαια τα δικά τους σκυλιά τα περιορίζουν εκείνο το διάστημα.
β) Επειδή κάποιοι κυνηγοί πάνε τα σκυλιά τους εκεί τώρα τον χειμώνα να κυνηγούν (και αυτοί χωρίς όπλα) τους λαγούς που είναι πολύ εύκολο θήραμα για τα σκυλιά τους άλλες παρέες - ομάδες κυνηγών που δεν έχουν σχέσεις μεταξύ τους και υπάρχει σκληρός ανταγωνισμός και θέμα γοήτρου (άκουσον - άκουσον) ρίχνουν δηλητήριο για να εξοντώσουν τα σκυλιά των αντίπαλων ομάδων.
Στην περιοχή εκείνη απαγορεύεται το κυνήγι όλο τον χρόνο αλλά είναι κοινό μυστικό ότι πολλοί κυνηγοί πάνε τα σκυλιά τους εκεί για εκπαίδευση όλο τον χρόνο κάτι που απαγορεύεται από τον νόμο και εάν πιαστούν κατάσχουν τα σκυλιά τους.
Και κάποιοι καλοθελητές θα πουν γιατί κύριε το δικό σας το σκυλί βρέθηκε σε εκείνη την περιοχή και μάλιστα δεν ήταν δεμένο όπως προβλέπει ο νόμος, γιατί πολύ απλά το δικό μου σκυλί είναι συντροφιάς και όχι κυνηγόσκυλο και επιτρέπετε να είναι εκεί.
Αυτά τα λίγα λόγια λοιπόν και να περάσουμε στην πράξη: να εύχονται λοιπόν αυτά τα ανθρωπόμορφα ζώα να μην πέσουν στα χέρια μου γιατί εκεί πάνω που θα συναντηθούμε - και θα το επιδιώξω, αποκομμένοι όπως θα είμαστε στην μέση του πουθενά θα πάρουν αυτό που τους αξίζει και με το παραπάνω.
Θέλω να ευχαριστήσω για τις προσπάθειες τους να κρατηθεί στην ζωή αυτό το άκακο σκυλί τον ΤΑΚΗ ΤΣΟΥΛΟ τους δύο πυροσβέστες της πρωινής βάρδιας στις 29-01-2012 τον διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Φλώρινας καθώς και τους δύο κτηνιάτρους ΝΑΤΑΣΑ και ΚΩΣΤΑ για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν.

Καλυβιάνος Λεωνίδας


17 σχόλια:

  1. Όσοι τελειωμένοι δεν έχουν κάτι άλλο να ασχοληθούν, με αυτά ασχολούνται, ποιός θα σκοτώσει τους περισσότερους λαγούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνεχως ενισχυεται η αποψη μου οτι ολοι οι κυνηγοι ειναι ΖΩΑ του κερατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. simfonw dioti exo pente skilia kai pente gates kai einai oli i zwi mou an pathoun kati den kserw ti tha kanw apo ena 12xrono koritsi to onoma mou einai sofia
      gourounia opoios kai na to ekane xathike mia athoa psixi

      Διαγραφή
    2. kai oi kinigoi skilia exoun ta skilia frontizoun allo enas kai allo oloi a kai zoo tou kerata eise esi pougrafeis teties blakeis

      Διαγραφή
    3. ΖΩΟ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΖΩΑ!!!
      ΚΑΝΕΝΑ ΖΩΟ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ… ΜΟΝΟ Η ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ.
      ΝΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΚΥΛΙΑ, ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΦΙΛΕ.. Η ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΑΠΕ?? ΤΙ ΛΕΣ?

      Διαγραφή
    4. ΖΩΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟ ΣΟΥ ΤΟ ΣΟΪ.
      ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ.
      ΖΩΟ , Ε ΖΩΟ .
      ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΣΚΥΛΟ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ.
      ΖΩΟ , Ε ΖΩΟ.

      Διαγραφή
    5. σκοτωνεις για διασκεδαση,αν δεν εισαι ΖΩΟ τοτε τι εισαι;σου αρεσει το αιμα..ΖΩΟ

      Διαγραφή
  3. Ντροπή, αυτό που συμβαίνει γύρω από το 1033 χρόνια τώρα είναι απαράδεκτο και αισχρό. Δεν βρίσκω λόγια να το περιγράψω.
    Πραγματικά, οι ίδιοι οι κυνηγοί παραδέχονται ότι ρίχνουν φόλες, αλλά φυσικά δεν προσωποποιούν αυτούς που το κάνουν.
    Αίσχος, ντροπή τους να δολοφονούν έτσι τα σκυλιά των συμπολιτών μας και μαζί με αυτά πολλές φορές πληγώνονται και αθώες παιδικές ψυχές.
    Φυσικά επίσημα οι κυνηγοί θα βγουν και θα διαψεύσουν, όμως στην μικρή κοινωνία μας, όλοι ξέρουμε την αλήθεια.
    Με την παρούσα δεν θέλω να προσβάλω τους ευσυνείδητους που κηνυγούν, στα νόμιμα πλαίσια, αλλά θέλω να καταθέσω μια πραγματικότητα.

    Αλήθεια δεν μπορεί κανείς να κάνει κάτι; Είναι κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βουνίσιος Ακτιβιστής31 Ιανουαρίου 2012 στις 11:18 μ.μ.

    Καλυβιάνε "Ο Ζωολογικός κήπος έκλεισε μα τα άγρια θηρία που ήσαν εκεί μέσα μεταλλάχθηκαν σε ανθρωποειδή ζώα" . Η ασυδοσία δίνει και παίρνει.Τα συλληπητήρια μου για τον σύντροφο στις ορειβατικές περιπλανήσεις σου που έχασες τον μπέν απο φόλες ασυνείδητων κυνηγών της ΠΛΑΚΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λεωνίδα πραγματικά στεναχωρήθηκα πολύ! Απόψε παραξενεύτηκα γιατί του φώναζα και δεν έβγαινε να τον δω! που να ξέρω ότι κάποιος τυχοδιώκτης εγκλημάτησε άλλη μια φορά στο δάσος. Το ίδιο πράττουν δυστυχώς και στα ορεινά χωριά μας, γιατί λέει κινδυνεύουν από τα τσομπανόσκυλα, ενώ ο νόμος ρητά αναφέρει ότι πρέπει να είναι τουλάχιστον 500 μέτρα μακριά από τα κοπάδια μας για να μην δημιουργούνται προβλήματα. Αλλά το αντίθετο! πολλές φορές κυνηγώντας έχουν ρίξει πάνω από βοσκό για τυχόν στόχο ή να απομακρυνθεί το κοπάδι από μια περιοχή!!!!!! Θεόδωρος ορεινός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΖΩΟ ΓΙΑΤΙ ΣΑΝ ΤΑ ΖΩΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΖΩΑ.. ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. opa re file ti foniades ego kinigao ortikia kai ti diafora exei na ta skotoso ego 5-6 apo to na pane stin
      boreia afriki kai na skoto8oun ekatomiria kai oi kinigoi den skotonoun apeira zoa ena dio kai auto mporei na min einai kalo alla kapoioi alloi bazoun pagides kai ta pianoun etsi kai la8os simperasma gia tous kinigous ebgales epeidi kapoioi skotonoun ta panta oti zontano broun e loiponden einai oloi etsi enas dio nai alla oxi oloi oi kinigoi

      Διαγραφή
  7. Μην εξάπτεστε φίλοι μου, ζούμε στη χώρα της "ελευθερίας" όπου ο καθένας κάνει ότι του καπνίσει: παρκάρουμε όπου θέλουμε, πυροβολάμε ότι θέλουμε, χτίζουμε όπου θέλουμε, καπνίζουμε όπου θέλουμε... Τόσα χρόνια περπατάω στα βουνά μας και δεν έχω δει ούτε έναν δασοφύλακα... Ακόμα και οι θηροφύλακες, κυνηγοί είναι... Εδώ πιάσανε ολόκληρο δήμαρχο μαζί με την παρέα του (με αστυνομικούς μαζί παρακαλώ)να κυνηγάει παράνομα και δεν έγινε τίποτα!! Θα ασχοληθούμε τώρα με έναν σκύλο και μερικές αλεπούδες; Παρεπιπτόντως, το δικό μου τον σκύλο τον πυροβόλησε ένας τουφεκιοφόρος με δίπλωμα ("κυνηγός") γιατί τον πέρασε για αδέσποτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν και καλώς τα χώνετε στου κυνηγούς γιατι κατα το μεγαλύτερο ποσοστό τους πρόκειται περι ατομιστών και ατόμων με ελάχιστο σεβασμό για τον συνάνθρωπο τους και το περιβαλλον (παρα τα οσα αντιθετα προσπαθούν να περάσουν με τους συλλόγους τους δυστυχώς η αληθινή εικόνα φαίνεται καθε Κυριακή..) καλό θα είναι να επισημάνετε οτι δεν υπάρχει απόδειξη οτι ήταν απο κυνηγό η φόλα (τουλάχιστον απ'οσα διάβασα παραπάνω). Ασυνείδητος ήταν σίγουρα και αυτο ειναι σοβαρή ένδειξη οτι ειναι κυνηγός αλλα δεν είναι απόδειξη.

    Σας συμβουλεύω να καταθέσετε μήνυση επι αγνώστου αν δεν το έχετε κάνει ήδη. Ετσι όποιος πιαστεί θα διώκεται ποινικά και για ολες τις προηγούμενες πράξεις.

    Λυπάμαι πραγματικά για το σκυλάκι που χάθηκε, αλλο ενα αθωο πλασμα εφυγε εξαιτίας ενος κρετίνου ανθρωπόμορφου τέρατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το σκυλάκι μου συχνάζει εκεί κοντα!Ετσι και πάθει κατι.......Είναι αίσχος τα αθώα τα ζώα ανυπεράσπιστες ψυχές!Πως μπορεί να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι!Αχροιστοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σφήνα στα οπίσθια χρειάζονται οι κοπλεξικοί άκαρδοι χιτλερικοί υπάνθρωποι που ζουν στην ακριτική αυτήν πόλη.Είναι τυχερά που ζουν και βασιλεύουν περιττώματα τέτοιας ολκής.Τέτοια που είναι ας χρησιμοποιηθούν όπως τους πρέπει στην άλλη ζωή αφού εκτίσουν την ποινή τους στην εδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απολύτως!Είναι απάνθρωποι που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η ανταγωνιστικότητα μεταξύ τους,με αποτέλεσμα να γεμίζουν το βουνό με φόλες για να τις φάνε τα δύσμοιρα τα ζώα!Το λιγότερο που έχουν να κάνουν είναι να τουφεκίζονται μεταξύ τους!Όπως το συνηθίζουν άλλωστε.Δεν υπάρχει λέξη για να τους χαρακτηρίσω!!!!

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.