Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Κλειστά σήμερα και αύριο τα φαρμακεία

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι φαρμακοποιοί, μετά τις ανακοινώσεις των υπουργών Υγείας και Εργασίας για μείωση του ποσοστού κέρδους τους. Συγκεκριμένα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εξήγγειλε 48ωρη πανελλαδική απεργία στις 2 και 3 Ιανουαρίου και επαναβεβαίωση την απόφαση για αναστολή πίστωσης σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από την 1η Ιανουαρίου.
Οι φαρμακοποιοί ζητούν «κλαδική Συμφωνία για σταθερό πλαίσιο φαρμακευτική πολιτική καθώς και να σταματήσει ο διωγμός των φαρμακείων».
Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τις ανακοινώσεις των υπουργών σημειώνουν ότι: Δεν δίνεται συγκεκριμένη λύση στις πληρωμές των ασφαλιστικών ταμείων, δεν αντιμετωπίζεται η ασφυξία και η έλλειψη ρευστότητας των φαρμακείων, ανακοινώνονται μέτρα χωρίς διάλογο, συνεχίζει να υποβαθμίζεται η φαρμακευτική περίθαλψη και επιπλέον οι φαρμακοποιοί «τιμωρούνται» με μείωση του ποσοστού κέρδους στα ήδη πενιχρά εισοδήματα τους.
Σε νέα συνεδρίαση την επομένη εβδομάδα θα γίνει εκτίμηση της κατάστασης και θα ληφθούν νέες αποφάσεις.
Λίγη ώρα πριν τις αποφάσεις, ο πρόεδρος του Συλλόγου Θ. Αμπατζόγλου σημείωνε: «Την ώρα που τα ασφαλιστικά ταμεία χρωστάνε 400 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που τα φαρμακεία κλείνουν από την πιστωτική ασφυξία των πολυεθνικών και των τραπεζών, ο υπουργός κ. Λοβέρδος επέλεξε να μειώσει ακόμη περισσότερο το πενιχρό εισόδημα των φαρμακοποιών».
«Τον καθιστούμε υπεύθυνο για το χάος που θα επικρατήσει από το νέο έτος στον χώρο της φαρμακευτικής περίθαλψης» συμπλήρωσε και έθεσε το ερώτημα αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμφωνούν με τις αποφάσεις του.

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.