Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

«Φροντιστήρια αλληλεγγύης»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φλώρινας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στους πρώτους συναδέλφους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στην πρόταση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ προσφέρθηκαν να κάνουν βοηθητικά μαθήματα ΔΩΡΕΑΝ σε μαθητές της Γ΄ Λυκείου, οι οποίοι ετοιμάζονται για τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις και οι οποίοι δεν μπορούσαν για οικονομικούς λόγους να καταφύγουν σε άλλες μορφές βοήθειας.
Ήδη ξεκίνησε αυτή η διαδικασία των φροντιστηρίων αλληλεγγύης από τον Δεκέμβριο του 2011 στη Φλώρινα και από τον Ιανουάριο 2012 επιχειρείται και στο Αμύνταιο, και φυσικά ελπίζουμε να βρει περισσότερους μιμητές.
Είναι δυστυχώς γνωστό ότι εδώ και δύο χρόνια τα προγράμματα στήριξης σε μαθητές, η ΠΔΣ στο Λύκειο και Ενισχυτικής Διδασκαλίας στο Γυμνάσιο έχουν ουσιαστικά καταργηθεί – με εξαίρεση το πρόγραμμα της δήθεν ενισχυτικής στο Γυμνάσιο από διδάσκοντες που δεν συμπλήρωναν το ωράριό τους, μέτρο αποσπασματικό και μόνο σε όσα σχολεία υπάρχει αυτή η έλλειψη ωρών εκπ/κων – και ως ΕΛΜΕ ζητάμε να επανέλθουν βελτιωμένα.
Ωστόσο η προσφορά των συναδέλφων είναι αξιέπαινη και στο βαθμό που η επίσημη οργανωμένη εκπαίδευση δεν παρέχει τέτοια στήριξη θα προσπαθούμε να βοηθάμε τα παιδιά που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη.

Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Μ Π Ρ Α Β Ο ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ !!!
    ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.ΑΝ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΟΛΛΑΑΑ ΣΧΟΛΙΑ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.