Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Καθηγητές έτοιμοι για… όλα

Η κρίση έχει δημιουργήσει θετικές συνθήκες που μπορεί να οδηγήσουν σε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Το σχολείο δίνει την ευκαιρία ενός εναλλακτικού τρόπου συνεισφοράς στα κοινά παρέχοντας διδακτική υποστήριξη και στηρίζοντας την αλληλεγγύη.
Στο πλαίσιο αυτό, γεννήθηκε η ιδέα εθελοντικής παράδοσης μαθημάτων. Ήδη στο Μουσικό Σχολείο Αμυνταίου υλοποιείται ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές του Γυμνασίου, με την εθελοντική συνδρομή καθηγητών του σχολείου. Το όλο εγχείρημα μπορεί να αγκαλιάσει και μαθητές όλης της περιφέρειας που προετοιμάζονται για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο.
Η εθελοντική ενισχυτική διδασκαλία θα πραγματοποιείται απογευματινές ώρες και θα αφορά όσους μαθητές της περιφέρειας των σχολείων του Δήμου Αμυνταίου επιθυμούν μια επιπρόσθετη βοήθεια στην εντατική προσπάθεια που καταβάλλουν για την επίτευξη ακαδημαϊκής πορείας.
Το Μουσικό Σχολείο Αμυνταίου προσφέρει άρτια εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας και καλεί εθελοντές εκπαιδευτικούς αλλά και συνταξιούχους που νοστάλγησαν τα… θρανία να προσφέρουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους στηρίζοντας την όλη προσπάθεια.
Θεωρούμε πως η αυθόρμητη αυτή πρωτοβουλία θα βρει άμεση ανταπόκριση από ευαισθητοποιημένους εκπαιδευτικούς καθώς καλύπτει μια ουσιαστική ανάγκη, μέσα από την αλληλοβοήθεια.
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν έως και τις 25/02/2012 με τους υπεύθυνους του προγράμματος, προκειμένου σε δεύτερο στάδιο να ακολουθήσει η οργάνωση των τμημάτων.
Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες δίνονται τα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλέφωνο: 2386023224
Fax: 2386023224
Email: mail@gym-mous-amynt.flo.sch.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.