Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Πολικό ψύχος και σήμερα στη Φλώρινα

Με το θερμόμετρο να δείχνει μέχρι και -10 βαθμούς Κελσίου, στις 9.30 το πρωί, η Φλώρινα για άλλη μια μέρα είναι αντιμέτωπη με το πολικό ψύχος. Ωστόσο, η αίσθηση της θερμοκρασίας στο ανθρώπινο σώμα είναι γύρω στους -15 βαθμούς.
Σε βαθιά κατάψυξη θα βρίσκεται για σήμερα και τις επόμενες δύο ημέρες η χώρα με θερμοκρασίες που, κυρίως στα βόρεια, θα πέσουν στα επίπεδα των -10 βαθμών, χιόνια σχεδόν στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας και θυελλώδεις βοριάδες με ένταση 8-9 μποφόρ.
Το κύμα κακοκαιρίας, που ξεκίνησε από τη Σιβηρία και μέσω του Καζακστάν και της Μαύρης Θάλασσας έφτασε στη χώρα μας, θα εξασθενήσει την Τετάρτη το βράδυ. Ο καιρός, ωστόσο, δεν θα αρχίσει να βελτιώνεται πριν από την Παρασκευή, καθώς ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία θα προκαλέσει νέες χιονοπτώσεις στη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Η πιο κρύα ημέρα αναμένεται να είναι η σημερινή και κυρίως οι νυχτερινές ώρες, με τον υδράργυρο να πέφτει σε πολλές πόλεις πολύ κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου.
Λόγω του παγετού απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στα εξής σημεία:
* Στην επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βιτσίου από το 18ο χλμ έως το 30ο χλμ.
* Στην εθνική οδό Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βίγλας από το 6ο χιλ. έως το 30ο χλμ.
* Στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, από το 16ο χλμ. έως το 28ο χλμ.
Σε ολόκληρη σχεδόν τη Δυτική Μακεδονία επικρατούν συνθήκες παγετού, με τη θερμοκρασία να παραμένει κάτω από το μηδέν.

12 σχόλια:

  1. ποσο ωραιες συνθηκες επικατουν εξω καθε πρωι και εμεις σαν μη πω ποιους πηγαινουμε καθε πρωι κανονικα!σχολειο.Μην πω για τους αθηναιους οι οποιοι κλεινουν τα σχολεια με -3-4 και εμεις με το κρυο της πολικης αρκουδας πηγαινουμε.Εστω ας πει ο κ.Δημαρχος να παμε 9 οχι ομως απο της 8 σαν χ@ζ0!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. me -15 pigame shmera sxoleio eiste kala???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τα σχολεία τι θα γίνει; Στην Αλεξανδρούπολη πάνε στις 10 κι εμείς κανονικά; Τουλάχιστον στα διαλείματα κεράστε τα παιδιά κανά κονιάκ να ζεσταθούν λιγάκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kai ola auta ginontai eksaitias mia episthls enos min xaraktiriso ton kirio gia ta politika simferonta pou krivontai piso apo ola auta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΩ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. exo na doso ta sygxarhthria mou sto dhmarxo pou anoikse ta sxoleia fysika ekso epikrarh pagodromio epese h korh mou xtyphse kefali auxena kai noshleyetai sto nosokomeio sygxarhthria kurie dhmarxe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ειναι δυνατόν να πηγαινουν καθηγητες και μαθητες σχολείο με -10 -15 και -20???????????????? που ζουμε βρε παιδια. τα παιδια της φλώρινας δεν κρυώνουν και της αθήνας κρυώνουν;;;; και αν παρουμε το χαζο επιχείρημα οτι στη φλωρινα ειναι συνηθισμένοι στο κρυο , θα ηθελα να υπενθυμίσω οτι το μεγαλυτερο ποσοστό των καθηγητων προέρχονται από άλλες πιο ζεστες περιοχες της ελλάδας όπως και τα παιδιά τους που φοιτούν στα σχολεία της φλώρινας.
    αλλα ετσι ειναι στην ελλαδα : κανουμε αντιπολιτευση μόνο για να την κάνουμε!! μπραβο στο δήμαρχο που τόλμησει να κλείσει τα σχολεία με -25 . τωρα πρεπει να τα κλείσει με -30

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝΤΕ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΡΕ ΕΛΕΟΣ ΚΑΝΕΙ ΨΟΦΟ ΕΞΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Poia sxoleia re seis na kleisei?Ta paidia einai re mikroi ekpaideuomenoi katadromeis!Edw re eimaste Dwrieis!!!Atofia Spartn!
    Kai anti oi daskaloi na vgazoun exw sta dialleimata ola ta pitsirikia gia askhseis me to fanelaki ta mantrwnoun mesa san fulakismena!...den ntrepontai!
    To mono pou prepei na kanei n Dnmarxiakn mikroapella einai na moirasei ton MELANA ZWMO gia to mesnmeriano sussitio!
    An exoun ta kotsia kai to gero kokkalaki oi upoloipoi
    sunexousiastes na kanoun parea stous ma8ntes stin poreia tous apo kai pros ta Sxoleia gia desei ligo to kolaraki tous kai na ka8ontai pio autareska stn zestn kareklitsa tous sta foul apo zestn fournakia grafeia tous,
    ws misovrasmena lipara kotsia!
    FWNH STO KEFALI TOUS DEN EXOUN? MONO EXAPSEIS? FTANEI PIA!!MEGALWSAN!
    8espiste to re na anoigoun estw stis 9 na teleiwnoume!
    Xupnate!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. -15 ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ!!! ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.