Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Έρανος για τη θέρμανση του αγροτικού ιατρείου Κάτω Κλεινών!

Τους μείον είκοσι βαθμούς Κελσίου έχει «αγγίξει» ο υδράργυρος στις Κάτω Κλεινές και ενώ το χιόνι δεν λιώνει εδώ και δύο εβδομάδες, πάνω από τετρακόσιοι άνθρωποι εξυπηρετούνται στο παγωμένο αγροτικό ιατρείο που λειτουργεί μία φορά την εβδομάδα. Τα καύσιμα τελείωσαν και το θέμα απασχόλησε την κοινότητα και τους κατοίκους και μετά από πρόταση ορισμένων από αυτούς ο πρόεδρος της κοινότητας έλαβε την πρωτοβουλία να ζητήσει την ελάχιστη συμβολή του τοπικού πληθυσμού για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
«Τα έξοδα δεν είναι πολλά για να ζεσταθεί ο χώρος καθώς ο αγροτικός γιατρός έρχεται μια φορά την εβδομάδα και χρειάζονται μόνο 5 - 6 ευρώ για να ζεσταθεί λίγο το ιατρείο. Το κρύο όμως είναι τσουχτερό και επειδή ο δήμος δεν μπορούσε να μας εξυπηρετήσει καθώς δεν έχει αυτή τη στιγμή διαθέσιμες πιστώσεις, δεν μπορούσα να περιμένω άλλο. Κάποιοι συγχωριανοί μου έδωσαν την ιδέα και έτσι ζήτησα μισό ευρώ από τον καθένα για την αγορά καυσίμων. Ανταποκρίθηκαν οι περισσότεροι και πάνω από σαράντα οικογένειες έδωσαν από λίγα. Μαζί και με δικά μου χρήματα αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα» αναφέρει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μιχάλης Ευθυμιάδης.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, επισημαίνει ότι ο δήμος αντιμετωπίζει μεν οικονομικά προβλήματα αλλά θα μπορούσε να παρέμβει αν το κτίριο του αγροτικού ιατρείου δεν ανήκε στην αρμοδιότητα του νοσοκομείου της περιοχής.
Με αφορμή, ωστόσο, το περιστατικό αυτό, οι τοπικές αρχές επαναφέρουν στο προσκήνιο το αίτημα της περιοχής για επιδότησή της ως προς την προμήθεια καυσίμων, δεδομένων των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών. «Η περιοχή αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα και αυτό αφορά και τους κατοίκους που αδυνατούν να ζεστάνουν τα σπίτια τους αλλά και τους αγρότες που κάθε χρόνο γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι θα πάρουν τη μισή αγροτική παραγωγή λόγω παγωνιάς και χιονιού» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ευθυμιάδης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

7 σχόλια:

  1. Ας δαπανούσε ο δήμος 78.000 αντί για 80.000 ευρώ για τις φωτιές και το πρόβλημα θα είχε λυθεί. Αλλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ae o voskopoulos den merimnise,esi re alexiadi pou ekanes kai antidimarxos tou proin dimou kato kleinon den ikseres to provlima stis kleines?alla tetoioi xaramofaides eistai oloi sas.alla pou tha paei tha erthoun kai alles ekloges elate tote gia psifous stis kleines, ntropi sas!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΕ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ...? ΑΛΛΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΩ ΚΛΕΙΝΩΝ ΟΙ ΛΙΓΟΣΤΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ... ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά σας κάνει ο Αλεξιάδης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι δουλειά έχει ο Δήμος? αφού το κτήριο κλπ είναι ευθηνη του νοσοκομείου... που έχει γεμίσει κηφήνες και τελαπορείτε ο κόσμος.... αλλά οι γιατροι μόνο να λένε ότι είναι φτωχοί ξέρουν. Ντροπή στους αρμόδιους του νοσοκομείου!!! Στα άλλα γιατρία τι γίνετε?

    Να πω και το άλλο... είπαμε ότι τα παράπονα στο Δήμαρχο, εντάξυ ο άνθρωπος είναι για τα μπάτσα... αλλά και μερικοί εδώ καταντατε γραφικοι. Αντί να γράφετε χαζομάρες ελάτε στις Κλεινές και φέρτε μαζί σας ένα τσουβαλάκι πελετς για το γιατρίο... λευτά δεν θέλουμε... έχουμε... πέλετς ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΛΕΞΙΑΔΗ ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ.......................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μήν ανησυχείτε ρε ..θα έρθει ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ηλιάκης με μία νταλίκα πέλετσ να θερμανθεί το γιατρείο.Πρώτα το πρόβλημα και μετά έρχονται οι ....Μεσσίες . Ρε για βλάκες μας περνάτε? Τόσο "πόντιοι" είστε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.