Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Πανευρωπαϊκή πρωτιά για τη Φλώρινα στις χαμηλές θερμοκρασίες!!!

Η χαμηλότερη θερμοκρασία σε όλη την Ευρώπη καταγράφηκε χθες Δευτέρα 2 Ιανουαρίου στην πόλη της Φλώρινας, όπου το θερμόμετρο έδειξε -18 βαθμούς Κελσίου!!!
Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3, το φαινόμενο αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο, καθώς μετά τη Φλώρινα ακολούθησαν το Κεμ Πορτ της Ευρωπαϊκής Ρωσίας με -17, το Ίβαλο της Φινλανδίας με -14 και το Ελκινσταντίρ της Ισλανδίας με -10 βαθμούς Κελσίου.
Χαρακτηριστική είναι και η εικόνα του ποταμού Σακουλέβα όπου έχει παγώσει. Εικόνα όμορφη στο μάτι, που όμως δείχνει ξεκάθαρα τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη Φλώρινα και τις ακραίες επιπτώσεις που αυτές έχουν, κυρίως στη τσέπη μας.
Σήμερα, η θερμοκρασία έπεσε μέχρι τους -14 βαθμούς, ενώ αυτή τη στιγμή είναι στους -13.


12 σχόλια:

  1. ξυπνηστε στειλτε το και σε ολα τα μεγαλα καναλια μπας και ξυπνησουν ...να δουν που δεν χορταινομε τους λεβητες με τιποτα...που πλεον δεν φτανουν για να τους χορτασουμε...καλο τον υπευθυνο του blog εδω του νεα φλωρινα να προωθηση το αρθρο αυτο σε ολα τα εμαιλ των τηλεοπτικων σταθμων.....μονο και μονο να δουμε αν θα το αναφερουν καν το βραδυ.....πραγμα που αμφιβαλω.....καντε το να δουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τελικα συμφωνα με την εμυ ειχαμε -15.6 σημερα http://www.hnms.gr/hnms/greek/components/popup_temperatures_greece_html?type=MIN

    στην ακολουθη σελιδα φαινεται ολες οι μεγιστε και ελαχιστες; της πολης των τελευταιων ημερων συμφωνα με την εμυ
    http://xsports.gr/tmp/florina_temp.html

    δεν τα στελνεις και αυτα στα καναλια μαζι με το αρθρο που ειπε ο φιλος παραπανω να δουνε ολοι τι γινεται στην πολη μας....ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΩΤΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επισης "ανιδεε" τυπε εχουμε διακριθει στον εναλλακτικο τουρισμο το 2010.Μεσα στους 10 καλυτερους προορισμους της Ευρωπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η διάκριση ήταν το 2007.. για τον φάκελο που είχε υποβληθεί το 2006.
    Από τότε οι "φορείς" αναλώθηκαν σε άσκοπες και πολυδάπανες παρουσίες σε εκθέσεις τουρισμού (ευκαιρία για ταξιδάκια..) και δαπάνες για την προώθηση ανύπαρκτων προιόντων του νομού όπως τα τσίπουρα..

    Αποτελέσματα 5 χρόνια μετά τη διάκριση δεν μας έχει παρουσιάσει κανείς. Η διεύθυνση τουρισμού της πρώην Νομαρχίας και νυν Περιφερειακής Ενότητας δεν κρατά κανένα στοιχείο για τίποτα.

    Τα χιόνια και το κρύο που τα συντηρεί είναι από τα πλεονεκτήματα του νομού όσον αφορά το τουριστικό τομέα. Το χειμώνα είναι γεμάτα τα ξενοδοχεία μας, όχι τον Αύγουστο..

    Δυστυχώς από ότι φάνηκε δεν μπορέσαμε να τα διαχειριστούμε την κρισιμότερη για το τουρισμό περίοδο, των Φωτιών.

    Όσο για τις πρωτιές.. είχαμε και άλλη μια για το 2011. Ήμασταν η πόλη με τις χειρότερες επιδόσεις στη μόλυνση του αέρα.. Και θέλουμε και άλλο ορυχείο και άλλη μονάδα. Για να τα συνδυάσουμε με το βραβείο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. pia florina re o xiroteros nomos tis elladas!me diafora.protia se....anergia,molinsi,se erga,dromous,o efkeries se neous,trena kopikan,tei kleinoun.kai polla alla loipon afiste aftoi ti karamela den exoume tipota na diksoume tipota!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγνώμη αλλά θα μου επιτρέψετε να διαφωνίσω. Ο γιος μου είναι φοιτητής στην Φλώρινα και από την πρώτη στιγμή που πατήσαμε το πόδι μας σ'αυτή την πόλη τη λατρέψαμε. Είναι από τις ομορφότερες πόλεις, ασφαλής και ίσως η πιο φιλόξενη που έχω επισκεφθεί. Όσο κρύος είναι ο χειμώνας της τόση ζεστασιά βγάζουν οι κάτοικοι της. Μακάρι να υπήρχαν δουλειές! Πολλοί θα ήθελαν να ζουν εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξεσηκωθείτε για να επιστρέψει η σιδηροδρομική σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα.Χωρίς σιδηροδρομική σύνδεση δε θα μπορέσει η Φλωρινα να έχει ανάπτυξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ti lete kale???xalia einai auti poli..den exei tipota pou na krataei tin neolaia tis ekei..san foititria ekei vare8ikaa den palevotane i katastasi...kalo tha itane ne dwsei vasi se auton ton tomea giati twra pou akougete pws tha kleisei kai to tei tha meinei etsi giati kaka ta psemata apo tous fotites sintirite i poli.kai na pw kai kati akoma einai panemorfi poli alla OXI GIA POLI KAI KIRIWS OXI GIA PANTA...gia ligo i gia xeimerines apodraseis endikneite alla mexri ekei..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ιωαννίδου Κατερίνα5 Ιανουαρίου 2012 στις 10:21 π.μ.

    Η Φλώρινα είναι πανέμορφη πόλη από μόνη της, φανταστείτε να ήταν και αξιοποιημένη... Μας υποβαθμίζουν συνεχώς και σε όλους τους τομείς κι εμείς το δεχόμαστε ευπρεπώς.. Θα έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να είχαμε συνεχείς και αδιάλλειπτες μαζικές διαμαρτυρίες, προκειμένου να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμεθα ως Ακριτικός Νομός και ως Άγονη Γραμμή... Τί να πρωτοαριθμήσουμε την αθλιότητα - κατάργηση των ΤΕΙ που αποτελούν βασικό μοχλό ανάπτυξης της περιοχής, την "αρμπαγή του Τρένου μας" και την απομόνωσή μας από την υπόλοιπη Ελλάδα, τις πρωτιές στις χαμηλές θερμοκρασίες (έως και -30 πολλές φορές), την μη ειδική πρόνοια για φθηνότερα καύσιμα μιας και δεν μας φτάνει ο μισθός πλέον μόνον για πετρέλαιο... κι αλήθεια η περιβόητη Τηλεθέρμανση που θα μας έσωζε στην κυριολεξία εδώ και χρόνια.. που βρίσκεται...? απ΄ότι γνωρίζουμε τα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν δοθεί κι΄απ΄ότι είχα πληροφορηθεί ο φάκελλος με όλη την μελέτη βρισκόταν στις Βρυξέλλες.. πότε θα υλοποιηθεί επιτέλους το σωτήριο αυτό έργο για την πόλη μας, που θα την λύτρωνε από τα χρόνια δεινά του ιδιότυπου χειμώνα της..? Ας αφυπνιστούμε και όλοι μαζί ανεξαρτήτως πολιτικών αποχρώσεων, με γνώμονα το κοινό μας συμφέρον, να αποδώσουμε στην όμορφη και μοναχική Φλώρινα αυτά που πραγματικά της αξίζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο κύριος Περιβολάρης Γιώργος, ανταποκριτής της ΕΡΤ3 είπε πριν 2 μέρες σε πρωινή εκπομπή του καναλιού ότι η θερμοκρασία εκείνη την ώρα ήταν -11 βαθμούς ενώ στην πραγματικότητα ήταν λίγο πιο κάτω από το 0 και είχε ηλιοφάνεια!!! Επίσης είπε ότι τα ξενοδοχεία της Φλώρινας, για την περίοδο των γιορτών είχαν σχεδόν 100% πληρότητα!!! Τον προκαλώ να μας πεί ποιός παράγοντας του ξενοδοχειακού κλάδου του έδωσε αυτά τα ψευδή στοιχεία για την περιοχή μας. Και με ποιό δικαίωμα τρομοκρατεί τους ελάχιστους τουρίστες επισκέπτες που μας έχουν μείνει όσον αφορά τον καιρό. Μόλις 1 ώρα μετά το ρεπορτάζ του πελάτες ακύρωσαν την κράτησή τους!!! Ας σκεφτόμαστε λίγο πριν μιλήσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριε ανώνυμε μάλλον δεν σας έχουν πληροφορήσει πολύ καλά ή μάλλον δε θέλετε να «πληροφορηθείτε» καλά…
    Η επίσημη θερμοκρασία το πρωί εκείνης της ημέρας ήταν -11 βαθμοί Κελσίου (και υπάρχουν αυτά τα στοιχεία που δεν αμφισβητούνται). Όσον αφορά την πληρότητα των ξενοδοχείων η αναφορά μου για πληρότητα 100% ήταν αποκλειστικά και μόνο στην ημέρα της 23ης Δεκεμβρίου, ενώ για τις υπόλοιπες ημέρες ανέφερα τουλάχιστον δύο φορές πως η πληρότητα ήταν κοντά στο 75% (και αυτά τα στοιχεία υπάρχουν και δεν αμφισβητούνται).
    Προς τι λοιπόν αυτές οι φοβερές «καταγγελίες» και τα ψεύδη σας; Νομίζετε πως βρήκατε τον «ένοχο»; Θα περίμενα δε να κάνετε αυτές τις «καταγγελίες» επώνυμα και όχι ανώνυμα, αφού δείχνετε πως ξέρετε πολλά, για να μπορέσουμε να τις συζητήσουμε. Καταλαβαίνω μάλιστα από τις αναφορές σας πως έχετε και σχέση με τον ξενοδοχειακό κλάδο.
    Κρατάω την τελευταία φράση σας «ας σκεφτόμαστε λίγο πριν μιλήσουμε!» και σας την επιστρέφω. Αν ψάχνετε «τρομοκράτες» για τους «ελάχιστους τουρίστες» μας, όπως αναφέρετε, ψάξτε αλλού και μη ρίχνετε ευθύνες «ελαφρά τη καρδία» για να αποπροσανατολίσετε, αλλά και πιθανόν να αποποιηθείτε ακόμα και τις δικές σας ευθύνες.
    Θα επαναλάβω πως όσα ισχυρίζεστε είναι ψευδέστατα και λυπάμαι γι’ αυτό. Και γνωρίζω πως δε μπορείτε να υπερασπιστείτε τα «στοιχεία» που δίνετε. Και αυτό είναι ακόμα πιο λυπηρό, γιατί δείχνει τελικά πως οι «καταγγελίες» σας είναι κατευθυνόμενες.

    Γιώργος Περιβολάρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.