Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Τα κάλαντα από τον «Ακρίτα» Αχλάδας

Τα παιδιά του χορευτικού τμήματος του Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου «Ακρίτας» Αχλάδας, με τις παραδοσιακές στολές και συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας γύρισαν και έψαλαν τα κάλαντα στην τοπική κοινότητα Αχλάδας.
Ο κόσμος ανταποκρίθηκε θετικά, άνοιξε με ευχαρίστηση την πόρτα του στα παιδιά του συλλόγου προσφέροντας χρήματα, γλυκά, τσίπουρο και ότι άλλο απαιτούσε η περίσταση. Οι μεγαλύτεροι συγκινημένοι από την κίνηση αυτή φάνηκαν να θυμούνται με νοσταλγία τα δικά τους παιδικά χρόνια, που τιμούσαν με τέτοιου είδους ενέργειες, έστω και χωρίς απώτερο σκοπό.
Γενικότερα όλοι, ο καθένας με τη σειρά του, απέδειξαν ότι ακόμη και σε τέτοιες εποχές το γιορτινό κλίμα των Χριστουγέννων είναι ικανό να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά ξεπερνώντας κάθε πιθανό εμπόδιο και φέρνοντας για λίγο στη μνήμη την αθωότητα μιας εποχής που μάλλον μοιάζει η καταλληλότερη για τον εορτασμό ενός σπουδαίου γεγονότος, όπως αυτό!

1 σχόλιο:

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.