Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Η Φλώρινα γιορτάζει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση

Τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωσή της γιορτάζει το 2012 η Φλώρινα. Ήταν 7 Νοεμβρίου του 1912, όταν η είσοδος του ελληνικού στρατού στη Φλώρινα έθεσε τέρμα στην οθωμανική περίοδο της πόλης.
Έναν αιώνα μετά η πόλη της Φλώρινας ετοιμάζεται να γιορτάσει αυτή την ιστορική επέτειο με εκδηλώσεις που διοργανώσουν τόσο ο δήμος, όσο και η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, οι οποίες δεν έχουν ακόμα γνωστοποιηθεί. Στόχος πάντως είναι οι εκδηλώσεις να καλύψουν χρονικά όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

7 σχόλια:

  1. Τα θερμά μου συγχαρητήρια ΠΟΝΤΙΚΕ, που έγκαιρα μας θυμίζεις το πραγματικά πολύ σημαντικό αυτό γεγονός! Με την ευκαιρία εύχομαι και σε σένα, ατομικά αλλά και σαν μπλογκ, να τα εκατοστήσεις! Μια παρατήρηση μόνο, για τα εκατό αυτά πολύ καθοριστικά χρόνια, με τα ιδιαίτερα πλούσια και πολυποίκιλα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εδώ στην ιδιαίτερή μας πατρίδα, τη Φλώρινα: θα ήταν πάρα πολύ σημαντικό και ενδιαφέρον, αν υπήρχε μια κωδικοποίηση, σε ένα βιβλίο ίσως, όλων αυτών (απελευθέρωση, 1ος παγκόσμιος πόλεμος, Μικρασιατική καταστροφή και ανταλλαγή πληθυσμών, Γερμανική κατοχή, εμφύλιος-νέες αλλαγές πληθυσμών, δικτατορία, μεταπολίτευση και τέλος τα τωρινά γεγονότα, με τους πρωταγωνιστές τους, όλα αυτά και όχι μόνο!!!!!!!!).
    Άραγε το σκέφτηκε κανείς από αυτούς που θα μπορούσαν να αποτυπώσουν αξιόπιστα όλα αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ. Ο ΜΟΥΡΑΤ ΕΓΙΝΕ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ, Ο ΣΕΛΙΜ ΕΓΙΝΕ ΣΕΛΕΜΙΔΗΣ. ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΜΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η μ@κ@κι@ σου έχει πειράξει τον εγκέφαλο 10:53

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την Ιστορία την γράφουν πάντα οι νικητές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ.
    ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΛΙΓΟΡΟΦ 10:53

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο "Κύριοι" ωραία εκτιμάτε τα εκατό χρόνια, αυτό ειναι το επίπεδο μας!! και σε όποιον δεν αρέσει η Ιστορία μας να φύγει να πάει αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βούλγαροι[πό τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια]................Κατά την κυρίαρχη θεωρία πρόκειται για τουρκικό νομαδικό φύλο καταγόμενο από την κεντρική Ασία, το οποίο μιλούσε μία αρχαία τουρκική γλώσσα.....
    ΟΠΟΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ....ΣΟΙ ΣΑΣ.
    ........ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΜΕ.

    Υ.Γ.........ΑΣ ΟΨΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΕΧΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ......ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.