Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Το όραμα του Πανεπιστημίου γίνεται πιο ξεκάθαρο για όλους

Ένα βήμα μπροστά αποτελεί η υπογραφή των συμβάσεων για συνέχιση των μελετών που αφορούν στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και θα οδηγήσουν στα αναγκαία έργα, που θα προσδώσουν αυτοτέλεια και προοπτική. Γι’ αυτό και η σημερινή μέρα είναι σημαντική για την αυτοδιοίκηση, την Πανεπιστημιακή κοινότητα, τους φορείς αλλά και τους πολίτες.
Το Πανεπιστήμιο που οραματιζόμαστε, κυψέλη και πολλαπλασιαστής γνώσης, αναπαραγωγός καινοτομιών, ιμάντας διασύνδεσης της έρευνας με την επιχειρηματικότητα θα συμβάλλει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Περιφέρειάς μας και στην προσαρμογή της εκπαίδευσης στη νέα εποχή των αλλαγών και της συνεχούς διαφοροποίησης.
Ηδη προχώρησαν οι σύνθετες και γραφειοκρατικές διαδικασίες με χρονοδιαγράμματα και κρίσιμες διαδρομές, εγκρίθηκε το τοπικό ρυμοτομικό της Πανεπιστημιούπολης στην Κοζάνη από το Κεντρικό Συμβούλιο Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος (ΚΣΧΟΠ), το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) προωθήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για έλεγχο και έγκριση, εγκρίθηκε από την Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων το κτιριολογικό πρόγραμμα του πολυδύναμου κτιρίου στην Πανεπιστημιούπολη Κοζάνης, παραχωρήθηκε η υπόλοιπη έκταση των 745 στρ. προς το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ενώ παράλληλα, προχώρησαν σημαντικά στάδια των βασικών, συμπληρωματικών και υποστηρικτικών μελετών.
Οι συμβάσεις που υπογράφηκαν σήμερα μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. - ΑΝΚΟ θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ωρίμανση των έργων, τόσο στην Κοζάνη όσο και στη Φλώρινα και περιλαμβάνουν:
α. Τη Γ’ φάση μελέτης χωροταξίας και υποδομών Πανεπιστημιούπολης στην Κοζάνη, με προεκτιμώμενο προϋπολογισμό έργων περίπου 14,0 εκατ. €.
β. Την οριστική μελέτη του πολυδύναμου κτιρίου Πανεπιστημιούπολης στην Κοζάνη, με προεκτιμώμενο προϋπολογισμό έργων περίπου 35,0 εκατ. €, ενώ απομένει η μελέτη εφαρμογής.
γ. Τη μελέτη διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου και τη στατική μελέτη επισκευής και προσθηκών Παιδαγωγικής Ακαδημίας στη Φλώρινα, με προεκτιμώμενο προϋπολογισμό έργων περίπου 4,3 εκατ. €..
Οι παραπάνω μελέτες χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) (ΣΑΜ 046) και ευελπιστούμε στη ομαλή ροή των χρηματοδοτήσεων για να προχωρήσουμε απρόσκοπτα.
Βασικός μας στόχος είναι η υποβολή των παραπάνω έργων για ένταξη στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας το 2012 και η έναρξη εργασιών το 2013.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
Η Πανεπιστημιούπολη στη Φλώρινα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.