Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Διεθνής διημερίδα στο δήμο Αμυνταίου

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της πρώτης ημέρας συνεχίζεται η διημερίδα που πραγματοποιεί ο Δήμος Αμυνταίου στο πλαίσιο του προγράμματος eReNet, με τίτλο «Ενεργειακό Δίκτυο Αγροτικών Περιοχών Μάθησης για Δράση».
Η διημερίδα εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Intelligent Energy και σε αυτή συμμετέχουν δέκα εταίροι του προγράμματος από ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, η Ελλάδα, η Κροατία, η Βουλγαρία και η Πορτογαλία. Συντονιστής εταίρος του προγράμματος είναι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Αντικείμενο της συνάντησης είναι η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε αγροτικές περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την αξιοποίηση καινοτόμων ιδεών, έτσι ώστε να εξασφαλιστούν οι συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη. Στο πλαίσιο της συνάντησης, αλλά και γενικότερα του προγράμματος, υπάρχουν δράσεις ανταλλαγής τεχνογνωσίας που θα βοηθήσουν το Δήμο Αμυνταίου και όλους τους συμμετέχοντες εταίρους να αναπτύξουν καινοτόμες δράσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έναν τομέα που έχει θέσει ως προτεραιότητα η Δημοτική Αρχή.
Η διημερίδα ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.